Dawson's Creek


dawsons creek
Dawson's Creek

Şimdi de nostaljinin dibine vuralım. Dawson's Creek 1998-2003 yılları arasında 
6 Sezon boyunca yayınlanan bir Amerikan gençlik dizisidir. Dizi, gençlerin çocukluk yıllarından üniversite çağlarına kadar yaşadıkları maceraları, arkadaşlık bağlarını, aşklarını ve hayata atılımlarını anlatmaktadır...

dawson pacey joey jen
Dawson's Creek

Dawson, Pacey, Joey, Jen ve diğerleri...

Dawson's Creek, Massachusetts eyaletinde yer alan Boston ile Providence şehirleri arasında kalan bir kasabada çekilmiştir. Aslında böyle bir yer yoktur. Dawson's Creek için kurgulanmıştır.

dawsons creek
Dawson's Creek

Dawson Leery (James Van Der Beek) yönetmen olmayı isteyen saf kasaba delikanlısı, Pacey Witter (Joshua Jackson) kasabanın en tembel öğrencisi gibi görünse de içinde fırtınalar kopan genci. Joey Potter (Katie Holmes) kasabanın en fakir ailesini kızı ve hayatını değiştirmek için çabalayan Capeside'in en güzel kızı,
Jen Lindley (Michelle Williams) New York'tan Capeside'a anneannesinin yanına ceza için gönderilmiş, geçmişi bir hayli kirli olmasına rağmen kendisi güzel mi güzel bir kızdır. Diziye ikinci sezonda Jack McPhee (Kerr Smith) ve Andy McPhee (Meredith Monroe) kardeşler katılmıştır. Andy McPhee ruh sağlığı bozuk bir kızdır. Jack McPhee ise cinsel kimliğinde önceleri sorun yaşamaktadır, daha sonra eşcinsel olduğunu açıklamıştır.

Dawson Leery'i diğer arkadaşlarından ayıran en önemli özelliği dürüst olmasıdır.
Bu dürüstlük bazen başına bela bile olmaktadır. Joey Potter, Dawson Leery'nin elde edemediği büyük aşkın güzel kızı. Annesini küçük yaşta kaybetmiş, babası birçok kez suç işlemiş ve ablasıyla birlikte yaşayan Joey Potter'i diğer arkadaşlarından ayıran en önemli özelliği kendini dış dünyadan korumaya çalışmasıdır. Bu durum onun yeni erkek arkadaşı olmasına bazen engeldir.

Pacey Witter, Capeside'in haylaz ve bıçkın delikanlısıdır. Aslında içlerindeki en akıllısı. Kızlar üzerinde inanılmaz bir etki bırakan Pacey Witter'in yoğun bir aşk trafiği vardır. Pacey Witter'in en önemli özelliği olaylar karşısında fevri davranmaması ve objektif yaklaşmasıdır.

Jen Lindley, New York'lu güzel bir kız. Bir çok erkekle beraber olmuş ve Dawson Leery'i kendisine aşık etmiştir. Anneannesiyle beraber yaşayan Jen Lindley, inançsız bir kızdır ve anneannesiyle sorun yaşamaktadır. Capeside, Jen Lindley için bir kaçış yeridir ve oranın kendisini koruyacağını düşünür. Jen Lindley'in en önemli özelliği aralarında ne yaşanırsa yaşansın arkadaşlarıyla hala dost kalmayı başarmasıdır.

Dawson's Creek dizisi için hayali birçok şey üretilmiştir. En başta Capeside adında bir kasabanın olmayışı gibi Capeside High School diye bir okul da yoktur. Ayrıca Joey Potter'in kazandığı Worthington University gerçekte yoktur.

Dawson's Creek günümüz ünlü oyuncularının ilk ünlü olduğu dizi olarak da bilinmektedir.

Son olarak kesinlikle çok eski şudur budur demeyin ve soluksuz izleyebileceğiniz bir gençlik dizisi olacağının garantisini verdiğimi unutmayın...

dawsons creek
Dawson's Creek