Lie to Me ( Bana Yalan Söyle )


lie to me
Lie to Me

Lost, Shark ve 24 dizilerinin yapımcılarından davranış bilimcisi Paul Ekman'ın hayatından esinlenen ve başrollerinde Pulp Fiction, Rezervoir Dogs gibi en iyi
Tarantino filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Tim Roth'un oynadığı psikolojik ağırlığı da olan bir drama.

The truth is written all over our faces. ( Paul Ekman )

the truth is written all over our faces
The truth is written all over our faces

the truth is written all over our faces
The truth is written all over our faces

Dr. Cal Lightman ( Tim Roth ) ve ekibinin yalanları ortaya çıkarma sürecini konu alan dizimizde , her bölümde yeni davalar yeni yüzler ve benzer yalanlar ile mücadele eden Lightman Group, beden dilini ve yüz ifadelerini okuyarak yalanları analiz ediyor. Sıradan vatandaşlardan tutun da FBI başta olmak üzere, polise, hukuk firmalarına, özel şirketlere, hükümetin askeri birimleri ne kadar her türlü çözümsüz vakayı ele alıyor.

lightman group
Lightman Group

İnsanların yüzlerinden, vücut duruşlarından, ses tonlarından ve konuşma şekillerinden doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini analiz edebilen Dr. Cal Lightman'ın bu yeteneği, suçluları yakalamada yardımcı olsa da kendi özel hayatına negatif ve pozitif etkilere sahiptir.

Lie to Me ( Bana Yalan Söyle ), dram ve gerilimin ustaca dengelendiği, bağımlılık yaratma potansiyeli oldukça yüksek bir dizi.

lie to me
Lie to Me

Her bölümün birbirinden bağımsız olduğu Lie to Me dizisini izlerken pek çok bölümde seçenekler arasında kalacaksınız.

Özellikle eğitici yanının aşikar olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Lie to Me'nin artı bir noktası da ünlülerin yüz mimikleriyle destekleniyor olmasıdır.

Lie to Me ( Bana Yalan Söyle ) dizisinin ana karakterlerine göz atalım;

Dr. Gillian Foster ( Kelli Williams )
Eli Loker ( Brendan Hines )
Ria Torres ( Monica Raymund )
Agent Ben Reynolds ( Mekhi Phifer )
Emily Lightman ( Hayley McFarland )

İlk izlediğim zamanlarda herkesin yüzünde mikro ifadeleri arar olmuştum :) ve aslında bu konuda çok da yol kat ettiğimi söyleyebilirim. Bizim dikkat bile etmediğimiz küçücük hareketler resmen tüm yalanları çözüyor. Dikkatli bir izleyici olduğunuzda arkadaşlarınızın tüm mimik hareketlerini çözer bir hale gelebilirsiniz.

lie to me
Lie to Me

Veee Tim Roth, dizide adete harikalar yaratıyor kendileri :) yürüyüşü, harfleri yutarak konuşması, mimikleri, insanın önüne doğru eğilip suratına odaklanması, şaşırtıcılığı ve klişe konulara sunduğu farklı bakış açısı...

lie to me tim roth
Lie to Me Tim Roth

bana yalan soyle
Bana Yalan Söyle

İddaa ediyorum insanların her hareketini izleyip anlamlandırmaya çalışmanıza sebep olacak bir dizi Lie to Me.

Son olarak beğenerek izlediğim hemen hemen tüm dizilerde müziklere vurgu yapıyorum biliyorum. Ve yine söylüyorum Lie to Me dizisinin müzikleri inanılmaz...

Sıradan bir insan 10 dakikalık konuşmada 3 yalan söyler!