Vikingler


vikings
Vikings

Vikings ( Vikingler ), bizleri yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya'lı korsan ve tüccar bir kavim olan Vikingler'in bulunduğu çağa, 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında yaşanan Viking Devri'ne götürecek.

History Channel'de 3 Mart 2013 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve bir İrlanda-Kanada ortak yapımı olan ''Vikings'' dizisi piyasaya hızlı bir giriş yaptı. 9 bölümlük ilk sezonu 28 Nisan 2013 tarihinde yayınlanan All Change ( Buraya Kadar ) bölümüyle tamamlayan Vikings, kanaldan 10 bölümlük ikinci sezon onayını aldı. Kısa sürede kanalın en çok izlenen yapımı olan Vikings, ortalama 5 milyon izleyiciyi ekran başına oturtuyor.

vikings
Vikings

vikings
Vikings

vikings
Vikings

History Channel yetkilisi Dirk Hoogstra yaptığı açıklamada; Vikings'in çift taraflı bir kazanç olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; ''İlk senaryolu dizimiz olarak, övgü dolu eleştiriler, güçlü izlenme oranları, tutkulu ve sadık bir izleyici kitlesi yaratan Vikings'ten, kadrodan ve tüm ekipten bundan daha fazla gurur duyamazdık.''

Vikings ( Vikingler ), dizisi hali hazır da ülkemizde Cnbc-e'de yayınlanıyor.


Rüzgarın Çocukları Geliyor Fırtına Kopacak!


vikings
Vikings

The Tudors ve Camelot gibi dizilerin yaratıcısı ve yazarı olan Michael Hirst, yeni dizisi Vikings'te bu kez de izleyicisini Karanlık Çağ'ın efsanelerini keşfetmeye davet ediyor. Michael Hirst'in gerçek tarih ve fantastik ögelerini birleştiren tarzını bu kez Vikings'de görüyoruz. Viking lideri Ragnar Lothbrok ( Travis Fimmel ) ve ailesinin hikayesini ekrana taşıyan dizi muhteşem görselliğinin yanı sıra genç ve yetenekli oyuncuları ile onlara destek veren Gabriel Byrne gibi ustalarla ekran tarihinde de kendi hikayesini yazıyor.

vikings travis fimmel
Vikings Travis Fimmel

Gerçek yaşama ve karakterlere dayanan Vikings'in hikayesi ise; Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelendirilen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok'un maceraları ve yaşadıkları ekranlara yansıyor. Savaşlardaki başarılar, dönemin önemli isimleri ve bırakılan bazı sanat eserleri gibi konuları anlatan ''saga'' adı verilen kahramanlık destanlarında sıkça ismi geçen ve savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbrok'un Viking kabilelerinin liderliğine doğru yükseliş sürecine odaklanılıyor. Aynı zamanda Ragnar Lothbrok'un aile hayatını ve kardeşi ile olan ilişkisini de izleme şansı buluyoruz.

lothbrok ailesi
Lothbrok Ailesi

vikings
Vikings

vikings
Vikings

8. yüzyıl İskandinavyası'nda hem bir savaşçı hem de bir çiftçi olan Ragnar Lothbrok batıya akın düzenleyip zengin olmayı hayal etmektedir. Savaş Tanrısı Odin ile ilgili rüyalar görür ve Odin'in kendisini seçtiğini düşünüyordur.

savas tanrisi odin
Savaş Tanrısı Odin

Ragnar Lodbrok, Viking dünyasını tamamen değiştirecek bir proje üzerinde gizlice çalışmaktadır. Fakat Ragnar'ın önce liderleri güçlü Earl Haraldson'u ( Gabriel Byrne ) ikna etmesi gerekmektedir. Oysa başarı gösterdiği takdirde bu yolculuğun Ragnar'a getireceği ün, Earl Haraldson'u hiç de memnun edecek gibi değildir. Ragnar'ın basit bir çiftçi iken ne kadar ileriyi görebileceğine ve onun kardeşi Rollo'yla ( Clive Standen ) beraber denizlerle olan imtihanını seyrediyoruz.

vikings travis fimmel
Vikings Travis Fimmel

Haydi şimdi gelin, yönetmenliğini Ciaran Donnelly, Johan Renck ve Ken Girotti'nin yaptıkları dizinin kadrosuna birlikte göz atalım.

Dizimizdeki karakterler başrol Ragnar Lothbrok ve Ragnar'ın ailesi, arkadaşları, erkek kardeşi, bağlı olduğu Reis ve Reis'in ailesinden oluşuyor.

Rollo ( Clive Standen )

vikings clive standen
Vikings Clive Standen

Rollo, Ragnar'ın kardeşi, ama çok sağlıklı bir kardeşlik ilişkileri olduğu söylenemez. Büyük işler başaran ağabeyinin gölgesinde kalmaktan bıkmış birisi, o da büyük işler yapmak ve Tanrılar tarafından fark edilmek istiyor. Ragnar'a göre daha fevri ve genelde düşünmeden öfke ile hareket eden birisi.

Lagertha Lothbrok ( Katheryn Winnick )

vikings katheryn winnick
Vikings Katheryn Winnick

Lagertha, Ragnar'ın eşi, kocasını ve ailesini seven güçlü bir kadın. Vikingler'de erkekler sefere çıkıp uzun süre eve dönmedikleri için Vikingli kadınlar savaşmasını ve ailesini savunmasını biliyor. Viking mitolojisinde shield-maiden olarak adlandırılan, eşlerinin yanında savaşa giden güçlü ve kendinden emin bir kadındır. Ragnar'a ve hırslarına kendini adamış, kocasının başarılı olması için elinden geleni yapmaktadır.

Bjorn Lothbrok ( Nathan O'Toole )

vikings nathan otoole
Vikings Nathan O'Toole

Ragnar ve Lagertha'nın büyük çocuğu. Bjorn babasının izinden gitmeye çalışan, erkenden büyüyüp seferlere katılmak isteyen bir çocuk.

Gyda Lothbrok ( Ruby O'Leary )

vikings ruby oleary
Vikings Ruby O'Leary

Ragnar ve Lagertha'nın küçük çocuğu.

Floki ( Gustaf Skarsgard )

vikings gustaf skarsgard
Vikings Gustaf Skarsgard

Floki, Ragnar'ın yarı çatlak en iyi arkadaşı. Denizlerden ve gemi yapımından çok iyi anlıyor. Ragnar'a sadakati tam ve kötü bir durumda hemen yardımına koşmayı ihmal etmiyor. Ragnar'ın batıya açılma fikrine destek vermekte ve bu uğurda Earl'in izni olmadan tekne yapımında yardımcı olmaktadır. Floki bu amaçla Vikingler'in şimdiye kadar yapmış olduğu en uzun tekneyi de inşa etmiş olacaktır.

Earl Haraldson ( Gabriel Byrne )

vikings gabriel byrne
Vikings Gabriel Byrne

Vikingler'de her savaşçı, sefere gitmek istiyorsa kendi savaş gemileri olan zengin Reislerin filosuna katılmak zorunda. Yani her savaşçının bağlı olduğu bir Reis var ve onun kurallarından çıkamıyor. Sefer ne zaman düzenlenecek, nereye yapılacak hepsine Reis karar veriyor ve sefer sonunda savaşçılar ganimetten pay alıyorlar. Earl Haraldson, zamanında kabilenin en güçlü savaşçısı olarak ün salmış ve kabilenin lideri sayılan Earl pozisyonuna geçmiştir.

Ragnar Lothbrok, Reis'ine batıya yelken açalım, orada daha fazla ganimet var önerisiyle geldiğinde, Earl bilinmeyen sularda gemilerini riske atmamak için öneriyi reddediyor. Diğer savaşçıların aklını çelmesin diye de Ragnar'ı uyarıyor. Bunların dışında, Earl Haraldson sinsi ve kendi çıkarlarını gözeten birisi.

Earl Haraldson ve karısı Siggy'nin Thyri ( Elinor Crawley ) adında yetişkin çağda bir kızları bulunmaktadır. Bunun yanında iki oğullarını geçmişteki bir savaşta kaybetmişlerdir.

Siggy Haraldson ( Jessalyn Gilsig )

vikings jessalyn gilsig
Vikings Jessalyn Gilsig

Siggy, Reisin karısı.

Ayrıca Athelstan rolüyle George Blagden, Aslaug rolüyle de Alyssa Sutherland karşımızda oluyorlar.

Vikingler bilinenin aksine boynuzlu Skyrim tarzı ya da Heroes of Might & Magic serisindeki gibi kanatlı kasklar takmazlardı. İşin özü dizide de gördüğümüz üzere hızlılığa ve çevikliğe dayanan savaş stilleri sebebiyle kaskı neredeyse hiç kullanmazlardı. Mızrakları ve baltalarını kılıç kadar ustaca kullanırlardı...

vikingler
Vikingler

vikingler
Vikingler

vikings
Vikings

Gözlerini denizden, saçlarını güneşten ve cesaretlerini Odin'den alan korkusuz ve acımasız ırkın maceraları ve yaşamları kesinlikle ilgi çekmeyi başarıyor.

vikings
Vikings

Kendi vatanının yalanlarından uzaklaşmak ve gerçek bilgiyi bulmak için kendini savaş Tanrısı Odin'in gözlerine emanet eden Ragnar Lothbrok'un aksiyon, dram, tarih, savaş hikayesini muhakkak izlemelisiniz.

Vikings, izleyicisine Karanlık Çağ'ın yağmacılarını, tüccarlarını ve kaşiflerini dışarıdan bir kulak olarak değil, bizzat onların içinden göstermeyi vaat ediyor. İyi seyirler...

vikings
Vikings

vikings
Vikings

vikings
Vikings

vikings
Vikings