86. Oscar Ödülleri'nden Kareler


2014 oscar odulleri ellen degeneres
2014 Oscar Ödülleri Ellen DeGeneres

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Oscar'lar, ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Gecenin hayal kırıklığını toplam 10 dalda aday gösterilmesine karşın törenden eli boş dönen American Hustle (Düzenbaz) filmi yaşarken, Gravity (Yerçekimi) ise 10 adaylığını kazanmış olduğu 7 Oscar Ödülü ile süsleyerek geceye damgasını vurdu. Geceye damgasını vuran bir başka film ise en özel ödül olan Best Picture of the Year (Yılın En İyi Filmi) ödülü ile 12 Years a Slave (12 Yıllık Esaret) oldu. 12 Years a Slave aynı zamanda Best Actrees in a Supporting Role (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu) ödülünü Lupita Nyong'o ve Best Writing Adapted Screeenplay (En İyi Uyarlama Senaryo) ödülünü ise John Ridley ile kazanarak toplam 3 Oscar Ödülü ile geceyi noktalamış oldu.

Ellen DeGeneres'in Oscar ''Selfie''si Rekor Kırdı


Oscar Ödül Töreni'ne Ellen DeGeneres'in ünlü oyuncularla çektiği kısa sürede paylaşım rekoru kıran selfie pozu damgasını vurdu.

ellen degeneres oscar selfie
Ellen DeGeneres Oscar Selfie

Bu yıl 86'ncısı gerçekleşen Oscar Ödülleri Töreni'nin sunuculuğunu üstlenen ABD'li oyucu ve komedyen Ellen DeGeneres'in tören sırasında çektiği selfie yeni bir rekora imza attı. Dünyaca ünlü oyuncuları bir karede toplayan Ellen DeGeneres, Bradley Cooper'a çektirdiği kareyi twitter üzerinden paylaştı ve 47 dakikada 1 milyon retweet alan bu kare ile ABD Başkanı Barack Obama'nın da rekorunu elinden almış oldu. Bu sayede yılın selfie pozu da Oscar'dan gelmiş oldu. Ellen DeGeneres rekorun ardından ''Az önce tarih yazdık retweet rekoru kırdık... Yani bu gece hepimiz kazandık.'' dedi. Şu sıralarda ise DeGeneres'in bu tweet'i 3 milyona yakın retweet almış durumda :)

ellen degeneres oscar selfie
Ellen DeGeneres Oscar Selfie

Ellen DeGeneres'ten Pizza Partisi!


ellen degeneres pizza partisi
Ellen DeDeneres Pizza Partisi

Oscar Ödülleri'nde ünlülere pizza sözü veren Ellen DeGeneres, sözünü tuttu ve ''Yalan söyledim. Kuliste yemeyeceğiz.'' diyerek pizzacı çocuğu sahneden izleyicilerin arasına soktu. Pizza dağıtımı salonda ev havası yaratırken ünlüler kahkahalara boğuldu.

ellen degeneres pizza partisi
Ellen DeDeneres Pizza Partisi

ellen degeneres pizza partisi
Ellen DeDeneres Pizza Partisi

ellen degeneres pizza partisi
Ellen DeDeneres Pizza Partisi

ellen degeneres brad pitt pizza
Ellen DeDeneres Pizza Partisi

ellen degeneres kevin spacey pizza
Ellen DeDeneres Pizza Partisi

Pizza siparişi vermeden önce ünlülerden para toplayan DeGeneres'e en çok parayı ünlü aktör Kevin Spacey verdi. Arka sıralara peçete ve tabak dağıtan Brad Pitt'e Kevin Spacey'de pizza dağıtarak yardımcı oldu. Julia Roberts, DeGeneres'e bağırarak peynirli bir dilim istediğini söyledi. Ellen DeGeneres pizzacı çocuğa Kerry Washington'un hamile olduğunu ve mutlaka bir dilim yemesi gerektiğini söyledi.

Ellen DeGeneres Peri Oldu


ellen degeneres oz buyucusu peri
Ellen DeGeneres OZ Büyücüsü-Peri

Ellen DeGeneres bir ara OZ Büyücüsü'nde yer alan peri kıyafetiyle sahneye çıkarak salondakilere nostaljik ve eğlence dolu anlar yaşattı.

Oscar Töreni'nde ayrıca geçen yıllarda hayatını kaybeden ve Hollywood'a emeği geçmiş sanatçıların görüntüleri ekrana getirilerek saygıyla anıldı.

Jennifer Lawrence Bir Kez Daha Oscar Töreni'nde Düştü


jennifer lawrence kirmizi halida dustu
Jennifer Lawrence Kırmızı Halıda Düştü

Dior imzalı elbisesiyle bu sene de düşen Jennifer Lawrence kırmızı halıya damgasını vurdu. Geçen yıl gerçekleşen Oscar Ödülleri Töreni'nde ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü''nü almak için sahneye çıkarken Dio Couture marka elbisesine takılıp düşen ve aylarca manşetlerden inmeyen Jennifer Lawrence bu sene de kırmızı halıda düştü ve yine gecenin en çok konuşulan ünlüsü olmayı başardı. İlk aklıma gelen Jennifer Lawrence'in bunu bir totem olarak bilerek ve isteyerek yaptığı olmuştu ama gel gelelim öyle bile olsa başarılı olamadı :)

İşte 2014 Oscar Ödülleri'ne damgasını vuran kareler böyleydi. Ve itiraf etmeliyim ki Ellen DeGeneres bundan böyle her Oscar Ödül Töreni'ni sunmalı hatta sunsun :)))