Oscar Favorite Ödülleri İle Kusursuza Yakın Oscar Akademi Ödülleri Tahminleri


en iyi oscar akademi odulleri tahminleri
Oscar Akademi Ödülleri Tahminleri

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar Akademi Ödülleri'nin ne kadar meraklısı olduğumu hepiniz biliyorsunuz...

1 seneden fazla bu alanda yazmış olduktan sonra 86. Oscar Ödülleri için bir tahminde bulunmak gerekiyordu. Aslında Oscar'lar için tahminde bulunmak özellikle de bu konuda iddialı olduğunuzu düşünüyor ve de bunu dile getiriyorsanız büyük bir risk teşkil ediyor. Nitekim tahminleriniz de başarısız olursanız zor durumda kalabilir belki de insanları kendinize güldürebilirsiniz. Bu gibi durumlarda büyük blog/sitelerin bünyesinde bulundurduğu yazar kadrosu ile onlarca farklı Oscar Ödülleri tahminleri yayınlayabiliyor olduğundan bir değil üç beş adım önde olduklarını hatta bu işten kurnazca sıyrıldıklarını düşünüyorum. Neden bunun bir kurnazlık olduğunu düşünüyorum? Çünkü; yıllardır aynı şeyi yapıyorlar. En İyi Film Oscar Ödülü'nden tutun da aklınıza gelebilecek her hangi bir kategoride Oscar'ı kim kazanırsa kazansın illa ki bir yazarları bunu doğru tahmin etmiş oluyor ya da yazar kadrosu içinden en başarılı Oscar tahminlerini yapan bir yazarını öne sürerek blog/sitelerinin başarılı tahminlerde bulunduğunu takipçileriyle paylaşıyorlar.

en iyi oscar tahminleri
Oscar Tahminleri

Ben bu konudaki iddiamı 86. Oscar Ödülleri'nden tam 2 gün önce yani 28 Şubat Cuma akşamı ''Oscar Favorite Ödülleri'' adlı yayın ile her zaman olduğu gibi sadece Türkçe değil İngilizce olarak da sizlerle paylaşmıştım. Normal bir şekilde şu kategoride bu kazanır, bu kategoride bu kazanır gibisinden de değil her kategori için hazırlamış olduğum görsellerle birlikte hem yayında hem de Oscar Favorite'in var olduğu bütün sosyal medya hesaplarında paylaşmıştım. Özellikle Twitter konusunda biraz endişeliydim. Öyle binlerce takipçisi falan yok ama var olan 300 takipçisinin içerisinde 50'nin üzerinde aktör, aktris, gazeteci ve sinema sektöründe yer alan ünlü isimlerin olması, ne Altın Küre Ödülleri ne de BAFTA Ödülleri, Oscar'ın gerçek habercisinin Oscar Favorite Ödülleri olduğunu duyururken umarım Akademi beni yanıltmaz da mahcup olmam diye de dua ediyordum :)

86. Oscar Akademi Ödülleri Tahminleri Değerlendirmesi


Akademi toplam 24 kategoride Oscar Ödülü dağıttı ve bu kategoriler içinden Best Documentary Feature (En İyi Belgesel) ve Best Documentary Short Subject (En İyi Kısa Belgesel) Oscar Ödülleri için bir tahmin yapmamakla birlikte toplam 22 kategoride tahminde bulunmuştum.

Best Picture (En İyi Film), Best Director (En İyi Yönetmen), Best Actor (En İyi Aktör), Best Actress (En İyi Aktris), Best Supporting Actor (En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu) ve Best Supporting Actress (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu) kategorileri dahil toplam 19 kategoride kusursuza yakın Oscar tahminlerini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Yanıldığım 3 kategori ise şöyle: Best Short Film Animated (En İyi Kısa Animasyon), Best Short Film Live Action (En İyi Kısa Film, Canlı Aksiyon) ve Best Music Original Score (En İyi Film Müziği) kaldı ki En İyi Film Müziği kategorisinde de Steven Price ile Gravity'nin kazanacağını adım gibi bilsem de günlerdir izleyin, muhakkak izleyin, bakmayın siz En İyi Film adayı olamadığına bakmayın siz ödül mödül kazanamayacağına yılın en iyi filmi diye bas bas bağırdığım The Book Thief (Kitap Hırsızı) filmine John Williams ile Oscar Adayı olduğu tek kategoriden ödül vermemezlik ve de yaptığım yorumlara ihanet edemezdim :)

Sonuç olarak gelelim bu yazıyı neden yazdım? Bunu sakın bir böbürlenme yazısı diye algılamayın çünkü böyle olursa gerçekten çok üzülürüm. Kitap Hırsızı filminin sevimli oyuncusu Sophie Nelisse, The Great Gatsby (Muhteşem Gatsby) filmi ile ''En İyi Sanat Yönetmeni'' ve ''En İyi Kostüm'' Oscar Ödüllerinin sahibi Catherine Martin, Gravity (Yerçekimi) filmi ile ''En İyi Kurgu'' Ödülünü kazanan Mark Sanger dahil bir çok kişinin twitter üzerinden güzel yorumlarını, teşekkürlerini paylaşmasına rağmen benim yurdumun güzel insanları ve de benim olmazsa olmaz çok değerli okuyucularım, takipçilerim, arkadaşlarım :))) yahu ''Oscar Favorite Ödülleri'' hiç mi kimsenin dikkatini çekmedi ki ya da kimsenin umurunda değil mi? Normal günlerde 300 civarı bir tekil hit durumu yani günlük ortalama 300 kişinin Oscar Favorite'i ziyaret ettiğini göz önünde bulundurursak Oscar Ödülleri'nden bir gün önce bu rakam 800 kişiye Oscar Ödül Töreni günü 2000 kişiye ve Oscar Ödülleri'nden sonraki günde 3000 kişiye çıktığını dün ise 800 kişinin ziyareti ile yine eski günlere doğru yavaş yavaş dönüşün başladığını düşünürsek soru şu: Yahu hiç mi kimse yorum yapmaz bir tane bile mi? Cevap ise şu: Boşversene yahu ;) bugünden itibaren yine ortalama 300 kişi gelir blogunu ziyarete yine eski günlere dönersin ve bu yazıyı da kim bilir kaç kişi sabredip sonuna kadar okur da şuraya da iki kelam laf eder :)

Bilemiyorum işte bazen sadece yazmak istersin ya da konuşmak istersin biriyle bazen de sadece doğru bildiğini ya da kendini mutlu hissettiğin şeyi yaparsın. Ötesini berisini düşünmezsin. Ben de bu yazıda böyle yaptım arkadaşlar vesselam!

Akademi'nin kazananlar kulübü varsa bizim de kaybedenler kulübümüz var :)