La Leyenda del Samurai


47 ronin la leyenda del samurai
47 Ronin-La Leyenda del Samurai

Cesaret - Bağlılık - Onur

47 ronin
47 Ronin

47 Ronin (La Leyenda del Samurai), Carl Rinsch'in yönetmenliğini üstlendiği ve kadrosunda:
Kai rolüyle Keanu Reeves,

47 ronin keanu reeves
47 Ronin Keanu Reeves

Ôishi rolüyle Hiroyuki Sanada,

47 ronin hiroyuki sanada
47 Ronin Hiroyuki Sanada

Mika rolüyle Ko Shibasaki,

47 ronin ko shibasaki
47 Ronin Ko Shibasaki

Witch rolüyle Rinko Kukichi,

47 ronin rinko kukichi
47 Ronin Rinko Kukichi

Lord Kira rolüyle Tadanobu Asano,

47 ronin tadanobu asano
47 Ronin Tadanobu Asano

Lord Asano rolüyle Min Tanaka,

47 ronin min tanaka
47 Ronin Min Tanaka

Shogun Tsunayoshi rolüyle Cary-Hiroyuki Tagawa,

47 ronin cary-hiroyuki tagawa
47 Ronin Cary-Hiroyuki Tagawa

Chikara rolüyle Jin Akanishi, Riku rolüyle Natsuki Kunimoto, Foreman rolüyle Rick Genest, Tengu Lord rolüyle Togo Igawa, Yasuno rolüyle Masayoshi Haneda, Hazama rolüyle Hiroshi Sogabe, Basho rolüyle Takato Yonemoto, Hara rolüyle Hiroshi Yamada, Horibe rolüyle Shû Nakajima, Isogai rolüyle Masayuki Deai'nin yer aldığı 2013 Amerikan yapımı aksiyon, macera, fantastik filmidir.

47 ronin
47 Ronin

Eski derebeylik Japonya'sı, gizemlerle dolu ve yabancılara yasak topraklardı. Cadılar ve şeytanlara yurtluk eden bir grup büyülü adaydı. Rakip beyliklerden oluşan bu ulusun derebeyleri iradesi mutlak olan Shogun tarafından idare edilmekteydi. Diyardaki barış samuraylar tarafından korunmakta bu kılıç ustalarının vazifeleri; kendi derebeylerini ve beyliklerini ne pahasına olursa olsun korumaktı. Olurda bir samuray yenilir ya da efendisini başarısızlığa uğratırsa Japon toplumundaki en büyük utançla karşı karşıya kalırdı. Bir ''Ronin'' olurdu. 

47 ronin
47 Ronin

''Ronin'' Japon kültüründe efendisiz kalmış samuraylara verilen isimdir.

Büyücülükle yönetilen ve korku dolu bir çağda, efsane, dünyalarına giren köle yapılan ve kötülükle savaşmak için güç kazanan bir yabancıdan bahseder.

47 ronin
47 Ronin

47 Ronin hikayesi, tüm Japonya'nın hikayesidir. Nereden geldiğini veya Ako'ya nasıl ulaştığını kimsenin bilmediği bir çocukla başlıyor bu hikaye. Kimileri bir şekil değiştiren olduğunu söyler, bir hayvandan farksız olduğunu. Çokları onun Tengu tarafından yetiştirildiğine; orman şeytanının ona karanlık güçleri öğrettiğine ve ölümcül sanatlarda onu eğittiğine inanır. 

47 ronin keanu reeves
47 Ronin Keanu Reeves

Hikayenin gerçek bir olaydan esinlenmiş olması bir nebze etkileyici kılıyor. İnsan merak ediyor bu nasıl bir sadakattir, nasıl bir saygıdır bu? Fakat bu filmde samurayların felsefesi yerine intikam duygusu işlenmiş. Ôishi karakterindeki Hiroyuki Sanada'nın oyunculuğu hepsinden öteydi adeta filmin önüne geçmiş ;) Sanada'nın dışında oyunculuklarda bir soğukluk söz konusu. Keanu Reeves'i çok severim ama o bile oyunculuğunu oturtamamış sanki o kıyafetleri o giymemiş de, kıyafetler onu giymiş gibi. Gel gelelim Japonlara İngilizce konuşturma saçmalığı 47 Ronin'in en büyük handikabı olarak daha ilk dakikalardan filme karşı bir mesafe koymama sebep oldu.

Her yıl 14 Aralıkta, dünyanın her köşesinden binlerce insan saygılarını sunmak üzere 47 Ronin'in mezarlarını ziyaret edermiş.

Nerede Tom Cruise'un Son Samuray'ı (The Last Samurai) nerede Keanu Reeves'in ''47 Ronin''i ahey ahey ahey :)


47 ronin
47 Ronin

Ceyhun Yılmaz: ''Bloggerlar, Uzak Doğu felsefesindeki Ronin gibi; efendisi olmayan samuray.''