Frank


frank
Frank

''Bunun tuhaf olduğunu mu düşünüyorsun? İnsanlar suratımdaki ifadeyi görse ne düşünecekler ki?''
Frank ( Michael Fassbender )

frank
Frank

frank
Frank

frank
Frank

frank
Frank

Frank, Jon Ronson ve Peter Straughan'ın birlikte yazdıkları, Lenny Abrahamson'ın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Jon Burroughs rolüyle Domhnall Gleeson, Frank rolüyle Michael Fassbender, Clara rolüyle Maggie Gyllenhaal, Don rolüyle Scoot McNairy, Nana rolüyle Carla Azar, Baraque rolüyle François Civil, Lucas rolüyle Shane O'Brien, Simone rolüyle Hayley Derryberry, Alice rolüyle Lauren Poole, Interview Girl (Röportajcı Kız) rolüyle Katie Anne Mitchell, SXSW Driver (Sürücü) rolüyle Alex Knight, Driver (Sürücü) rolüyle Morse Bicknell, Tree Surgeon (Ağaç Uzmanı) rolüyle Travis Hammer, Jon's Mother (Jon'un Annesi) rolüyle Moira Brooker, Jon's Father (Jon'un Babası) rolüyle Paul Butterworth, Frank's Mom (Frank'in Annesi) rolüyle Tess Harper, Frank's Dad (Frank'in Babası) rolüyle Bruce McIntosh, German Mother (Alman Anne) rolüyle Rosalind Adler, German Father (Alman Baba) rolüyle Niall Glennon, German Child (Alman Çocuk) rolüyle Torsten Brescanu, Grocery Boy (Bakkal Çocuk) rolüyle Leroy Harris, Young Man in Chinese Restaurant (Çin Restoranındaki Genç Adam) rolüyle Dean Satriano, Chinese Restaurant Waiter (Çin Restoranı Garsonu) rolüyle Peter Trinh, Phil Kingston, Mark Huberman, Laura-Love Tode, Jordyn Aurora Aquino, Paul Howard Smith, Matthew Page, Abe Bueno Jallad, Kevin Wiggins, Billi Traynor, Chris McHallem, Michael James Ford ve Noah Hauser'in yer aldığı 2014 İrlanda-Birleşik Krallık ortak yapımı olan dram, gizem, komedi filmidir.

frank
Frank

80'li yıllarda bir grupta klavye çalan Jon Ronson'un anılarından yola çıkılarak çekilen filmde, kendi benliğini bulma aşamasında olan genç bir müzisyen olan Jon'un (Domhnall Gleeson) Frank'in (Michael Fassbender) liderliğindeki ilginç bir müzik grubuna katılmasından sonra yaşananları anlatıyor.

frank
Frank

İrlandalı yönetmen Lenny Abrahamson, ''Frank''te önceden tanınan bir karakteri merkeze oturtmuş. Frank, İngiliz komedyen / müzisyen Christopher Mark Sievey'in yarattığı, Frank Siddebottom karakteri. Sievey, punk rock grubu The Freshies'in de kurucusu ve filmdeki grup da The Freshies'den esinlenerek oluşturulmuş.

frank
Frank

frank
Frank

frank
Frank

Dublin'in kıyısında ailesiyle birlikte yaşayan ve düzenli bir işte çalışan Jon, aynı zamanda klavyesiyle besteler yapan, bir grupta çalmanın düşlerini kuran ve bir şekilde müzik dünyasına adım atmanın yollarını arayan bir gençtir.

Şehre eksantrik müzik gurubu ''Soronprfbs''nin geldiği bir günde, Jon'da sandviçini almış sahil kenarında oturup ilham arıyordur.

''Peynirli salamlı sandviç. #HayalimiYaşıyorum''
Jon ( Domhnall Gleeson )

Bu sırada bir adamın kendini denizde boğmaya çalışmasına tanık olur. Olay yerine biraz yaklaştığında oraya park etmiş bir minibüsün önünde duran bir adam Jon'a bir takım açıklamalar yapmaya çalışmaktadır. Ve aralarında kısa bir diyalog geçer:

Don: Radyo programındaydık. Clara ile bir anlaşmazlıkları olmuş ya da ne bileyim aman. Fiziksel bir kavga olmuş sanırım.
Jon: Siz... Bu akşam burada çalacaksınız.
Don: Nasıl olacak o? Klavyecimiz kendini boğmaya çalışıyor.
Jon: Ben de klavye çalıyorum.

frank
Frank

Jon'un konuştuğu bu adam, şehre gelen Soronprfbs müzik grubunun menajerliğini üstlenen Don'un (Scoot McNairy) ta kendisidir. Adam minibüse girer, görmediğimiz birine bir soru sorar ve Jon'un yanına tekrar geldiğinde artık gruplarının yeni üyesi olduğunu söyler. Artık Jon, intihar teşebbüsünde bulunan grubun eski klavyecisi Lucas'ın (Shane O'Brien) yerine geçmiştir.

Grubun Frank adında ilginç bir solisti vardır. Frank, başında kocaman bir maske ile şarkı söyleyen tuhaf bir kişidir ve aynı zamanda grubun lideridir.

frank-maggie gyllenhaal-michael fassbender-francois civil-domhnaal gleeson
Frank Maggie Gyllenhaal-Michael Fassbender-François Civil-Domhnaal Gleeson

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

Jon'un tek gecelik deneyimi, grubun atarlı kızı Clara'nın (Maggie Gyllenhaal) Baraque'ye (François Civil) gider yapması ve ikilinin çalmayı bırakmasıyla sonlanır.

frank scoot mcnairy
Frank Scoot McNairy

Hayallerinin suya düştüğü düşüncesiyle, çalıştığı iş yerinde bilgisayara donuk gözlerle bakan Jon'a gelen sürpriz telefonda karşı taraftaki isim bir kez daha Don olacaktır.

Don: Lucas ameliyata alındı ve yeni bir klavyeciye ihtiyacımız var. Frank, o akşam ömür dolu olduğunu söyledi. İrlanda'da çok büyük bir şey yapacağız var mısın?
Jon: Evet.
Don: Bu akşam 5'te Clacket Lane Hizmetleri M25'in orada ol.

''Şu an yaşadıklarıma inanamazsınız. #AlacakaranlıkMisaliBelirsiz''
Jon ( Domhnall Gleeson )

frank-domhnaal gleeson-michael fassbender
Frank Domhnaal Gleeson-Michael Fassbender

Frank, sadece kafasında kocaman bir maske ile şarkı söyleyen birisi değil, o maskeyle yaşayan birisidir. Bir adam düşünün ki kafasındaki kartonpiyer maskeyi asla, yemek yerken, duş alırken, uyurken bile çıkarmıyor..

Frank'in liderliğinde Don, Clara, Baraque ve Nana (Carla Azar) adlarında birbirinden tuhaf beş kişiden oluşan bu eksantrik müzik grubunun yeni üyesi haline gelen Jon, artık onlarla birlikte bir albüm kaydetmek üzere kırsalda bir eve doğru yola koyulmuştur.

Jon, yolculuk sırasında Don'un da Frank gibi garip bir kişilik olduğunu fark eder. Eskiden vitrin mankenlerine olan düşkünlüğünden bahseden Don, akıl hastanesinde, ağır akıl hastaları bölümünde yatmış birisidir.

''Vetno'ya hoş geldiniz. Yeni evimiz.''
Don ( Scoot McNairy )

Jon: Don, kusura bakma ama ben iştekilere pazartesi günü döneceğimi söyledim. Bu yüzden merak ediyorum da...
Don: Niye öyle bir şey dedin ki?
Jon: Ben tek seferlik bir iş sanmıştım. Don, burada ne kadar kalacağız?
Don: Albümü kaydetmek için ne kadar kalmamız gerekirse Jon.

frank-scoot mcnairy-michael fassbender
Frank Scoot Mcnairy-Michael Fassbender

frank-scoot mcnairy-maggie gyllenhaal
Frank Scoot McNairy-Maggie Gyllenhaal

''Vetno, İrlanda. Frank'in 'saha çalışması' adını verdiği birkaç günlük çalışmadan sonra doğru düzgün provalar nihayet başladı. Yeni hayatıma alışıyorum ve yavaş yavaş grup arkadaşlarımı tanımaya başlıyorum. Beklenileceği gibi, başlangıç sürecinde sorunlarımız yok değil ama nihayet çetenin bir üyesi olduğumu hissetmeye başlıyorum.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

''Vetno'da daha şimdiden özgür bir ifade kendini hissettiriyor. Ve bu yaratıcılık girdabının içine atlamak için sabırsızlanıyorum. Ama gruptaki yerimi tabii ki kazanmam gerekiyor.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

How to describe Frank? (Frank'i nasıl tanımlamam gerekir?)


how to describe frank
How to describe Frank

''Her şeyin kalbinde Frank var. Frank'i nasıl tarif etmeli? Öncelikle başındaki maskeden bahsetmeliyim elbette. Onu kafasından hiç çıkarmaz. Genellikle cana yakın görünüyor ama bazen biraz gerilebiliyor. Bazen günlerce kendi içine çekilebiliyor. Kafasının içinden geçenler...''
Jon ( Domhnall Gleeson )

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

''O kadar derdi olan bir adam için akıl sağlığı fazlasıyla yerinde.''
Don ( Scoot McNairy )

''Frank bizi en uzaktaki sınırlarımıza zorlaması gerektiğini söylüyor. Orada saklanan harika müziği ancak o zaman çıkarabilirmiş. Bazen her şey biraz fazla gelebiliyor. Ama ne olursa olsun, bunun bir parçası olduğum için mutluyum. Çok mutluyum.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

frank-domhnaal gleeson-michael fassbender
Frank Domhnaal Gleeson-Michael Fassbender

frank-domhnaal gleeson-michael fassbender
Frank Domhnaal Gleeson-Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

''Bence herkes her şeyi anlatmalı ama neden herhangi bir şeyi gizleyelim ki?''
Frank ( Michael Fassbender )

Jon: Bir şey sorabilir miyim?
Frank: Tabii.
Jon: Bunu neden takıyorsun?
Frank: Garip mi buluyorsun?
Jon: Biraz.
Frank: Normal suratlar da garip. O kadar düz ilerliyorlar... Düz, düz, düz...

Bu diyaloğun ardından aklıma ''Donnie Darko''daki Donnie ile Frank'in sinemadaki diyalogları geldi:

Donnie: Neden o aptal tavşan kıyafetini giyiyorsun?
Frank: Neden o aptal insan kıyafetini giyiyorsun?

Ne dersiniz, muhabbet ve 'Frank' ismi tesadüf mü?

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

Başta Jon olmak üzere konuştuğu herkesi etkisi altına almayı başarabilen, koyduğu ilginç kurallarla grubu bir arada tutan ve kendine has olan müzik tarzı ile Frank, grubun diğer üyeleri gibi zamanla genç müzisyen Jon'un da hayranlık duyduğu birisi haline gelir.

Jon, kendi gözüyle, grupla yaşadıklarına tanıklık etmemizi sağlarken, bir müzik grubunun sahip olabileceği en ilginç figürlerden biri olan Frank ise grup içerisinde oluşturduğu enteresan kurallar bütününü, taktığı büyük maskesi ile tamamlıyor.

''İnsanlar seni tanımalı. Ünlü olmalısın.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

Frank için müziklerini sevebilecek insanların var olduğuna olan inançlarını kaybetmemeleri çok önemlidir.

''Frank sıfırdan başlamamızı istiyor. Tamamen yeni bir müzik gösterim sistemi buldu. Kendi enstrümanlarımızı tasarladık. Fiziksel egzersiz konusunda çok katı bir düzen başlattı. Neyse ki ortam çok gerilirse söylediğimiz bir kelime var. 'Çinçilla' #Chinchilla''



frank maggie gyllenhaal
Frank Maggie Gyllenhaal

frank domhnaal gleeson
Frank Domhnaal Gleeson

frank-michael fassbender-domhnaal gleeson
Frank Michael Fassbender-Domhnaal Gleeson

frank-domhnaal gleeson-michael fassbender-carla azar-francois civil-maggie gyllenhaal
Frank Domhnaal Gleeson-Michael Fassbender-Carla Azar-François Civil-Maggie Gyllenhaal

''Hiçbirimiz geldiğimizden beri Vetno'yu terk etmedi. Frank, her bir detayı mükemmelleştirene dek albümü kaydetmeyi reddediyor. Burada Vetno'da şiddet dolu çocukluğumu, akıl hastanemi buldum. Burası beni en uç noktalarıma itiyor.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

frank domhnaal gleeson
Frank Domhnaal Gleeson

''Albüm kaydı yarın nihayet başlıyor. Bestelerimden hiçbirini kullanmıyorlar.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

frank-scoot mcnairy-michael fassbender
Frank Scoot Mcnairy-Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank-maggie gyllenhaal-michael fassbender
Frank Maggie Gyllenhaal-Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank michael fassbender
Frank Michael Fassbender

frank-carla azar-maggie gyllenhaal-domhnaal gleeson-michael fassbender-francois civil
Frank Carla Azar-Maggie Gyllenhaal-Domhnaal Gleeson-Michael Fassbender-François Civil

Yaşadığı her şeyi sosyal medyada Twitter ve YouTube vasıtasıyla paylaşan Jon, grubun kendini göstermesi için bir fırsat olan Teksas'taki ''South by Southwest'' adlı çok büyük bir festivalden davet alır. Ancak gruptakilerin bu olan bitenden haberdar olmasıyla grup üyelerinin dinamiklerinin sorgulandığı, maskelerin ardına gizlenen yaşamların bir bir su yüzüne çıkmaya başladığı ve dolayısıyla ayrılıkların baş gösterdiği bir yol filmine bürünüyor filmimiz.

frank-maggie gyllenhaal-michael fassbender-domhnaal gleeson
Frank Maggie Gyllenhaal-Michael Fassbender-Domhnaal Gleeson

frank-maggie gyllenhaal-michael fassbender-domhnaal gleeson
Frank Maggie Gyllenhaal-Michael Fassbender-Domhnaal Gleeson

frank-michael fassbender-carla azar-francois civil-domhnaal gleeson
Frank Michael Fassbender-Carla Azar-François Civil-Domhnaal Gleeson

frank domhnaal gleeson
Frank Domhnaal Gleeson

frank-carla azar-michael fassbender-domhnaal gleeson
Frank Carla Azar-Michael Fassbender-Domhnaal Gleeson

frank-maggie gyllenhaal-michael fassbender
Frank Maggie Gyllenhaal-Michael Fassbender

frank domhnaal gleeson
Frank Domhnaal Gleeson

frank-michael fassbender-domhnaal gleeson
Frank Michael Fassbender-Domhnaal Gleeson

''Kognitif davranışsal terapide, korkularınızla yüzleşin derler.''
Jon ( Domhnall Gleeson )

Müzikler, oyunculuklar muazzam.. Gyllenhaal resmen döktürüyor.. özellikle Fassbender'in son dakikalarda sergilediği şapka çıkarılacak bir performans ile film adeta seviye atlıyor..

Kara mizahın yüksek dozda verildiği, Michael Fassbender'in harikulade performansıyla şekillenen, filmdeki karakterler gibi sıra dışı bir seyir keyfi sunan, ürkütücü, tuhaf, komik, gizemli, duygusal, kısacası her telden çalan, muhteşem bir film olan Frank, iddia ediyorum yılın en heyecan verici, en şaşırtıcı filmlerinden biri.

frank carla azar
Frank Carla Azar

frank carla azar
Frank Carla Azar

frank
Frank

#FrankYourself Frank Yourself ile kendi Frank'inizi de yaratabilirsiniz.

Frank Official Trailers



Frank Türkçe Altyazılı Resmi Fragman


frank
Frank

''O başın altında suratımda cana yakın bir gülücük var.''
Frank ( Michael Fassbender )

Tek kelimeyle Franktastic!

Frank Soundtracks