Fury (Öfke-Hiddet)


fury
Fury

Wardaddy ve askerlerinin muhteşem hikayesi...

fury
Fury

fury
Fury

fury
Fury

Fury (Öfke-Hiddet), David Ayer'in yazıp yönettiği, kadrosunda:
Don 'Wardaddy' Collier rolüyle Brad Pitt,

fury brad pitt
Fury Brad Pitt

Boyd 'Bible' Swan rolüyle Shia LaBeouf,

fury shia labeouf
Fury Shia LaBeouf

Norman Ellison rolüyle Logan Lerman,

fury logan lerman
Fury Logan Lerman

Grady 'Coon-Ass' Travis rolüyle Jon Bernthal,

fury jon bernthal
Fury Jon Bernthal

Trini 'Gordo' Garcia rolüyle Michael Peña,

fury michael pena
Fury Michael Pena

Captain (Yüzbaşı) Waggoner rolüyle Jason Isaacs, Irma rolüyle Anamaria Marinca, Emma rolüyle Alica von Rittberg, Old Woman (Yaşlı Kadın) rolüyle Vivien Bridson, Widowed Woman (Dul Kadın) rolüyle Stella Stocker, Sergeant (Çavuş) Binkowski rolüyle Jim Parrack, Sergeant (Çavuş) Davis rolüyle Brad William Henke, Sergeant (Çavuş) Peterson rolüyle Kevin Vance, Sergeant (Çavuş) Miles rolüyle Scott Eastwood, Sergeant (Çavuş) Dillard rolüyle Laurence Spellman, Lieutenant (Teğmen) Parker rolüyle Xavier Samuel, Corporal (Onbaşı) rolüyle John Macmillan, Burgermeister (Belediye Başkanı) rolüyle Daniel Betts, SS Lieutenant (SS Teğmeni) rolüyle Adam Ganne, Lt. (Teğmen) Obersturmführer Schmidt rolüyle Daniel Dorr, Sturmbannführer Müller rolüyle Bernhard Forcher, Sgt. Hauptscharführer (Çavuş. Subay) Wolfe rolüyle Edin Gali, SS Officer (SS Subayı) rolüyle Marek Oravec, Young SS Trooper (Genç SS Askeri) rolüyle Saul Barrett, German Corporal (Alman Onbaşı) rolüyle Branko Tomovic, SS Sniper (SS Keskin Nişancısı) rolüyle Jaime FitzSimons, Company Messenger (Şirket Mesajcısı) rolüyle Eric Kofi-Abrefa, Benton rolüyle Osi Okerafor, Outpost Sentry (İleri Karakol Nöbetçisi) rolüyle Christian Contreras, Hitler Youth (Hitler Gençlik) rolleriyle Lukas Rolfe, Leon Rolfe, Harry Hancock, Praying Soldier (Dua eden Asker) rolüyle Christopher Wright, Orion Lee, Jack Bannon ve Jacob Vonhendial gibi oyuncuların yer aldığı 2014 Amerikan yapımı aksiyon, dram, savaş filmidir.

War never ends quietly

fury-war never ends quietly
Fury-War never ends quietly

fury
Fury

fury
Fury

fury
Fury

Savaş asla sessizce sona ermez

fury
Fury

fury
Fury

İkinci Dünya Savaşı'nda Amerikan tankları, daha gelişmiş Alman tankları kadar silahlı ve dışı zırhlıydı.

Amerikan tanklarının mürettebatları, düşmanın süper makineleri karşısında şaşırtıcı derecede eziklik yaşadı.

1945 Nisan ayında,

Müttefikler Alman Nazi'sinin kalbinde aşırı dirençle karşılaşmadan savaştılar.

''A coward who refused to fight for the German people. (Alman vatandaşı olarak savaşmak istemeyen bir korkak.)''

Çaresizlik içinde olan Hitler seferberlik ilan edip, her adamı, kadını ve çocuğu savaş için çağırdı.

Savaş ile yoğrulmuş çavuş Wardaddy (Brad Pitt), bir Sherman tankını yönetmektedir ve düşman hattı ardında kavşağı korumak gibi ölümcül bir görev üstlenen beş kişilik bir ekibi vardır.

''He kills you or you kill him. (Ya o seni öldürür, ya sen onu.)''
Wardaddy ( Brad Pitt )

fury-he kills you or you kill him
Fury-He kills you or you kill him

''Don, bir psikopattan daha deli gözükebilir, ama o çok güvenilir biridir.''
Gordo ( Michael Peña )

fury-michael pena-jon bernthal
Fury Michael Pena-Jon Bernthal

''Ideals are peaceful. History is violent. (Fikirler barışçıl. Tarih acımasızdır.)''
Wardaddy ( Brad Pitt )

fury-ideals are peaceful-history is violent
Fury-Ideals are peaceful-History is violent

''It's war. Can you feel it? (Bu bir savaş. Hissedebiliyor musun?)''
Coon-Ass ( Jon Bernthal )

fury jon bernthal
Fury Jon Bernthal

''I started this war by murder Germans in Africa, then in France and Belgium. Now I kill Germans in Germany. (Almanları öldürmeye önce Afrika'da başladım, sonra Fransa ve Belçika. Şimdi Almanları Almanya'da öldürüyorum.)''
Wardaddy ( Brad Pitt )

fury brad pitt
Fury Brad Pitt

''It's my home. (Burası benim evim.)''
Wardaddy ( Brad Pitt )

fury-its my home
Fury-Home

''I heard the voice of Lord saying: 'Whom shall I send and who will go for us? And... I said: Here am I, send me!' Send me! (İncil'deki bir ayeti okuyorum. Diyor ki: 'Tanrı'nın sesini duydum. Ve söyledi, kim gidecek, ilk kim? Ve bende dedim ki: İşte buradayım. Beni gönder!' Beni gönder!)''
Bible ( Shia LaBeouf )

fury-send me
Fury-Send me

''If anyone loves the world, the love of the Father is not in him. (Eğer birisi dünyayı sevmezse, Tanrı'da onu sevmez.)''
Wardaddy ( Brad Pitt )

fury brad pitt
Fury Brad Pitt

''Best job I ever had. (Şimdiye kadar yaptığım en iyi iş.)''

fury-best job i ever had
Fury-Best job I ever had

Yapımcılar savaşta yer almış gazilerden yardım almayı önemli bir adım olarak görmüşler ve Block, QED ve Pitt savaş gazileriyle toplantı düzenlemiş. İçlerinden dört kişi oyuncularla konuşarak gerçek savaş anılarını ve deneyimlerini paylaşmış.

Filmin çekimleri, İngiltere'de Oxfordshire bölgesi ve Londra'da gerçekleşmiş. Oxfordshire tarlalarında ve Hertfordshire'daki Bovindgon Havaalanı'nda yapılan çekimler 12 haftada tamamlanmış.

Ekibe komuta eden çavuş Wardaddy rolünü canlandıran Brad Pitt karakterini şu şekilde tanımlıyor: ''Wardaddy, ordunun bel kemiği olan çavuşları temsil ediyor. Oldukça pratik düşünen ve pragmatik biri. Tek önemsediği şey görevi bitirmek.''

Filmde beş ana tank kullanılmış ve bunlar M4 Sherman'ın farklı modelleriymiş. Ayrıca tanklar için yakın zamanda Afganistan ve diğer savaşlarda bulunan deneyimli tank ekipleri kullanılmış.

Bu filmle birlikte ilk kez bir İkinci Dünya Savaşı filminde hakiki Tiger I tankı kullanılmış. Film aynı zamanda İngiltere'deki Bovington Tank Müzesi'nde bulunan ve o dönemden kalıp çalışan halde olan tek tank olan Tiger 131 aracını da kullanmış.

Yönetmen David Ayer karmaşık hikayeyi mümkün mertebe basitlikle anlatmaya çalışmış. Bunun için de filmi 24 saat içerisinde, bir sabah şafak vaktinden ertesi günkü şafak vaktine kadar süren bir hikayeye dönüştürmüşler. Filme askeri teknik anlamında danışmanlık yapan Kevin Vance gerçekliğe bağlı kalmaya çabaladıklarını ve bunun sonucunda daha önceden yapılan İkinci Dünya Savaşı filmlerinin aksine öfkeli ve ilkel bir filmin ortaya çıktığını belirtiyor ve ekliyor: ''Birçok İkinci Dünya Savaşı filminde 'iyi savaş' ilişkilendirmesi vardır. Ama bu savaşta 60 milyon kişi öldü. Bu, tam olarak keşfedilmemiş bir alan. David de bu filmde bunu istemişti.''

Bir ''Fury (Öfke-Hiddet)'' adını verdikleri ve aidiyetle bağlandıkları bir tankın içerisinde kendilerini 300 Alman askerine karşı savunan, direnen çavuş Wardaddy ve askerlerinin muhteşem hikayesine tanık olacaksınız. Savaşın sıradan insanları nasıl, ne kadar hızlı ve keskin bir şekilde dönüştürdüğüne tanık olacaksınız.

Bir adamın evi onun kalesidir.


Bir askerin ''Burası benim evim'' sözünü söylerken aslında 'Lanet olsun, burası benim evim. Ve ben evimi koruyacağım!' ve gerekirse 'Beni buraya gömün' demek istediğine şahit olacaksınız.

Fury sadece bir savaş filmi değil çok ama çok daha fazlası...

Ve işte filmin özellikle olağanüstü müziğiyle birlikte tüyleri diken diken eden en iyi sahnesi...

fury
Fury

Fury Official Trailer


fury
Fury

fury-honour-onur
Fury-Honour-Onur

fury-glory-zafer
Fury-Glory-Zafer

fury-war-savas
Fury-War-Savaş

Honor. Glory. War
Onur. Zafer. Savaş

Fury Soundtracks