Badgered


badgered
Badgered

Tek isteği uyumak olan bir porsuğun hikayesi...

badgered
Badgered

Badgered, National Film and Television School (NFTS) tarafından üretilen, yapımcılığını Jamie Wolpert'in üstlendiği, İskoç animatör, yönetmen ve yazar Sharon Colman'ın yazıp yönettiği, İskoçya'da bir tepenin içinde, kendi sığınağında sadece uyumak isteyen bir Avrasya porsuğunun hikayesini anlatan 2005 Birleşik Krallık yapımı komedi tarzında bir kısa animasyon çizgi film.

badgered
Badgered

badgered
Badgered

Canı sıkılmış, rahatsız edilmiş, sıkıntı verilmiş, eziyet edilmiş; yılmış, yıldırılmış yorgun; taciz edilmiş, tacize uğramış ''badgered'' sözcüğünün kelime anlamı olarak karşımıza çıkıyor.

En korkusuz hayvanlardan biri olarak bilinen, yer altı tünellerinden oluşan karmaşık labirentler, odalar kazan, yuvasından geceleri çıkarak mantarlar, küçük meyveler ve balla beslendiğini bildiğimiz porsuk hayvanının bu hikayede tek derdi uyku ama gelin görün ki, yine aynı tepede ve bu porsuğun yuvasının üzerinde bulunan ağaçtaki iki karga o kadar çok ses çıkarırlar ki porsuğa uyku haram olur. Kimine göre dünyanın en çirkin sesi olan karga sesi hele bir de birden fazla olunca daha da rahatsız edici bir hal alır.

badgered
Badgered

Porsuk, kargaları susturmayı denemek için bir kez deliğinden dışarı doğru tırmanır eğer bu hamlesi yeterli olmazsa 'kader' olaya müdahale edecek ve olaylar porsuğun kontrolü dışında gelişecektir.

sharon colman
Sharon Colman

Sharon Colman'ın hikaye ve karakter tutkusu; seyirciye farklı bir dünyaya mizah ve tutku ile bakabilmesi için olanak sağlıyor. Elle çizilmiş ve çoğunlukla geleneksel boyama teknikleri ile renklendirilen ''Badgered'' ile Colman; hayvanların bakış açısından çevre hakkında bir hiciv yazmış.

Badgered - voice (seslendiren)

All Characters (Tüm Karakterler) / Rupert Degas

Badgered Music by

Peter Gosling