Hayallerimdeki Kadın


manglehorn
Manglehorn

Al Pacino, 'Ben hala buradayım!' diyor.

Manglehorn (Hayallerimdeki Kadın), Paul Logan'ın yazdığı, David Gordon Green'in yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: A.J. Manglehorn rolüyle Alfredo James Pacino, Dawn rolüyle Holly Hunter, Jacob Manglehorn rolüyle Chris Messina, Gary rolüyle Harmony Korine, Clara Massey rolüyle Natalie Wilemon, Gary's Best Friend (Gary'nin En İyi Arkadaşı) rolüyle Luis Olmeda, Gary's Friend (Gary'nin Arkadaşı) rolüyle Jenee' Amore', Kylie rolüyle Skylar Gasper, Rudolf rolüyle Edrick Browne, Robbie rolüyle Herc Trevino, Patricia rolüyle Marisa Varela, Bar Patronu rolüyle Lara Shah, Cafeteria Patron (Kafeterya Patronu) rolleriyle Loraelei Temoney, Dan McNew, Horse Owner (At Sahibi) rolüyle Kristin Miller, Italian Mom (İtalyan Anne) rolüyle Rebecca Franchione, Bank Customer (Banka Müşterisi) rolleriyle Elizabeth Lestina, Constance Dasse, Deborah Leal, Dancing Man (Dans Eden Adam) rolleriyle Arthur Bryan, Briano Casanova, Woman locked out of car (Arabası Kilitlenen Kadın) rolüyle Sandy Avila, Girl in the Club (Kulüpteki Kız) rolüyle Maria Engler, Prostitute (Hayat Kadını) rolüyle Alana Madill, June Griffin Garcia, Ted Ferguson, Sierra Scott, Carolyn Wickwire, Louis Moncivias, Alvin Hysong, Aj Wilson McPhaul, Lawrence Dean, Lannis Temple, Nina Madore-Mitchell ve Joey Marsh'ın yer aldığı 2014 Amerikan yapımı dram filmidir.

manglehorn
Manglehorn
manglehorn
Manglehorn
hayallerimdeki kadin
Hayallerimdeki Kadın
manglehorn
Manglehorn

Hem Venedik hem de Toronto film festivallerinde prömiyerini yapan Manglehorn, adını dev aktör Al Pacino'nun canlandırdığı Angelo Manglehorn'dan alıyor. Küçük bir kasabada yaşayan Angelo, hayatının aşkını bir türlü unutamayan bir çilingirdir. Kırk yıl önce kalbini kırmış olan güzel Clara'yı ''mükemmel kadın'' konumuna yerleştirmiştir. Hayallerinin kadınına yeniden kavuşabilmek için, takıntılı bir şekilde ona hala mektuplar yazmayı sürdürmekte ve onu aramaya devam etmektedir. Yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuyla Manglehorn, işte bu çok özel adamın, oğlu, kedisi ve kırık kalbini onarmaya çalışan başka bir kadınla çıktığı yolculuğun hikayesini anlatıyor.

İstanbul Film Festivali kapsamında Atlas Sineması'nda izlediğim, ''Dünya Festivallerinden'' bölümünde yer alan Manglehorn (Hayallerimdeki Kadın); geçmişe saplanıp kalmakla anı yaşamak arasında kalan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Angelo Manglehorn (Al Pacino), münzevi bir yaşam sürdürdüğü küçük bir kasabada çilingirlik hizmeti veren, yıllar önce değerini bilemediği ve elinden kayıp giden Clara'yı (Natalie Wilemon) bir türlü unutamamış ve aradan geçen onca yıla rağmen belki geri döner ümidiyle ona hala mektuplar yazan bir looser.

''Gelecek her zaman gelir. Ama geleceğe olan umudumu kaybediyorum.''
A.J. Manglehorn ( Al Pacino )

manglehorn al pacino
Manglehorn Al Pacino

manglehorn-holly hunter-al pacino
Manglehorn Holly Hunter-Al Pacino

manglehorn al pacino
Manglehorn Al Pacino

manglehorn holly hunter
Manglehorn Holly Hunter

manglehorn al pacino
Manglehorn Al Pacino

manglehorn-al pacino-skylar gasper
Manglehorn Al Pacino-Skylar Gasper

Manglehorn'u aklında Al Pacino varken yazan ve ''Yaşlı bir adamın ruhunu taşıyorum.'' diyen David Gordon Green bu durumun nasıl geliştiğini şöyle açıklıyor: ''Bir araba reklamı için oyuncu seçiyordum ve Pacino'yla görüşmemi istediler. Hayranlık duyduğum bir aktörle oturup iş hakkında konuşmak büyük bir zevk. O görüşme sırasında çoğunlukla konuşuyordu, bense sadece onu seyrediyordum: küçük jest ve mimiklerini, gülüşünü; insanları nasıl dinlediğini, espri anlayışını ve ekranda göremeyeceğin bir çok detayı. Reklam hakkında aynı zamanda hem ilgili ve istekli, hem de dirençli ve kararsız oldu. İki saat sonra toplantının sonuna doğru 'Bana göre değil'' dedi ve ben de ''Al, senin için bir senaryo yazacağım ve gelecek sene beraber film yapacağız' dedim. O da 'Mutlu olurum' dedi. İşte böyle oldu.'' diyor ve ekliyor: ''Onun büyük bir nostalji özlemi ve geçmişe karşı bir hassasiyet beslediğini hissettim ve bu benim her zaman hayran olduğum bir şey. Bana Manglehorn gibi geçmişi romantize etmeye yatkınlığı olan bir karakter yaratmam için ilham verdi. Uzun bir süre önce bir aşk yaşamış ve ayrıldıktan sonra önüne bakmak yerine ondan yeni bir şeyler türeterek o kadını hayatındaki yerini romantize etmeye başlamış ve kırk sene içinde hayali bir geçmiş yaratmış. Hepimiz bunu yapıyoruz, çocukluğumuzu, gençliğimizi ya da ilk aşklarımızı duygusallaştırıyoruz.''

David Gordon Green'in de söylediği gibi sanırım ben de yaşlı bir adamın ruhunu taşıyorum ve Manglehorn beni işte tam da bu noktadan yakaladı. Kimilerinin ''bir looser erkek daha'' kimilerinin de ''içinden Al Pacino'yu alın geriye neyi kalır ki'' diye yaftalayabileceği film için unutulmaması gereken bir şey var ki; yaşayan en büyük aktör olan Al Pacino'nun herhangi bir filmde sadece isminin geçmesi bile o filmi izleme sebebi olan insanlar yadsınamayacak kadar çok.

O, sadece bir çilingir değil; mucizelerin adamı.

Manglehorn (Hayallerimdeki Kadın) Official Trailer


Manglehorn Video Clip