Ring


ringu-ring-halka
Ringu-Ring-Halka

''Sadako'nun laneti üzerimizde.''
Ryûji Takayama ( Hiroyuki Sanada )

Ringu / Ring (Halka), Kôji Suzuki'nin 1991 yılında yazdığı aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan, Hiroshi Takahashi'nin senaristliğini yaptığı, Hideo Nakata'nın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Reiko Asakawa rolüyle Nanako Matsushima, Ryûji Takayama rolüyle Hiroyuki Sanada, Mai Takano rolüyle Miki Nakatani, Tomoko Ôishi rolüyle Yûko Takeuchi, Masami rolüyle Hitomi Satô, Yoshimi Ôishi rolüyle Kiriko Shimizu, Reiko no Oba (Reiko'nun Teyzesi) rolüyle Yôko Ohshima, Kôichi Asakawa rolüyle Katsumi Muramatsu, Yôichi Asakawa rolüyle Rikiya Ôtaka, Yoshino rolüyle Yutaka Matsushige, Takashi Yamamura rolüyle Yôichi Numata, Shizuko Yamamura rolüyle Masako, Sadako Yamamura rolüyle Rie Ino'o, Young Girl (Genç Kız) Sadako rolüyle Chihiro Shirai, Kazue Yamamura rolüyle Miwako Kaji, Seinen Jidai no Yamamura rolüyle Toshihiko Takeda, Heihachirô Ikuma rolüyle Daisuke Ban, Okazaki rolüyle Yûrei Yanagi, Hayatsu rolüyle Hiroyuki Tanabe, Yôko Tsuji rolüyle Maki Ikeda, Takehiko Nômi rolüyle Takashi Takayama, Chûgakusei (Orta okul öğrencileri) rolleriyle Yôko Honma, Asami Nagata, Yukiko Shimodaira, Kôkôsei (Lise öğrencileri) rolleriyle Keiko Yoshida, Yoshiko Matsumaru, Ayumu Naose, Kisha Daihyô rolleriyle Shin'ichi Noda, Shigefumi Nakai, Komiya Kameraman rolüyle Hiroshi Sakuma, Kanrinin rolüyle Makoto Kakeda, Kôkaidô no Shikôyaku rolüyle Mantarô Koichi, Yûki Takahata, Mutsuko Ôshima, Taku Kobayashi, Hiromi Murata, Kazuhiro Yokoyama, Mizuho Kinoshita, Toshinori Yoshino ve Asami Ishikawa'nın yer aldığı 1998 Japonya yapımı gizem, korku filmidir.

ringu-ring
Ringu-Ring

ringu-ring
Ringu-Ring

ringu-ring
Ringu-Ring

Tuhaf ve lanetli bir video kaset. İzleyenler 7 gün içinde ölüyorlar.

''Geç saatte izlersen ekranda korkunç bir kadın belirir ve ardından gizemli bir telefon gelir, sana bir hafta içinde öleceksin, der.''

Tomoko Ôishi (Yûko Takeuchi) ve arkadaşları da söylentinin cazibesine kapılarak, büyük bir merakla bu videoyu izlerler, video bitince bir telefon çalar ve gizemli bir ses sadece 7 günlerinin kaldığını söyler. 7.gün gelip çattığında Tomoko ve arkadaşları farklı farklı yerlerde ölü bulunurlar. Hepsinin yüzünde dehşet ifadesi vardır.

ringu-ring-hitomi sato-yuko takeuchi
Ringu-Ring-Hitomi Sato-Yuko Takeuchi

ringu-ring-yuko takeuchi-hitomi sato
Ringu-Ring-Yuko Takeuchi-Hitomi Sato

ringu-ring-yuko takeuchi
Ringu-Ring-Yuko Takeuchi

Ölmeden önce bu kadar dehşete kapılmalarına yol açan son şey neydi?

''O video, bizim dünyamızdan değil. O Sadako'nun öfkesi.''

ringu-ring
Ringu-Ring

Tomoko'nun teyzesi, bu tür söylentileri araştıran gazeteci Reiko Asakawa (Nanako Matsushima), yeğeninin ölümü üzerine bu konuya odaklanacak, bu lanetli videonun peşine düşecektir.

ringu-ring-nanako matsushima-rikiya otaka
Ringu-Ring-Nanako Matsushima-Rikiya Otaka

ringu-ring-nanako matsushima
Ringu-Ring-Nanako Matsushima

ringu-ring-yuko takeuchi
Ringu-Ring-Yuko Takeuchi

ringu-ring-yuko takeuchi
Ringu-Ring-Yuko Takeuchi

ringu-ring-nanako matsushima
Ringu-Ring-Nanako Matsushima

''Oynarsan tuzlu suda, Cinler gelir yanına.''

Elbette bu lanet Reiko'nun da yakasına yapışır. Reiko hiçbir şey yapmadan öylece beklemeyecektir ölümü, son anına dek videodaki korkunç kadın Sadako'nun lanetli sırrını gün yüzüne çıkarmak için çabalayacaktır.

''Bu hikayeyi ilk kim başlattı?''
Reiko Asakawa ( Nanako Matsushima )

ringu-ring-hiroyuki sanada-nanako matsushima
Ringu-Ring-Hiroyuki Sanada-Nanako Matsushima

Reiko sırrı aydınlatabilecek midir, bunu yapan/yayan herkimse bilinçaltında durdurulmak mı yoksa laneti devam ettirmek mi istiyordur? Fazla merak her zaman ölümle mi sonuçlanacaktır?

''Hepsi benim yüzümden. Tomoko ve arkadaşlarıyla son bulacaktı.''
Reiko Asakawa ( Nanako Matsushima )

ringu-ring-nanako matsushima-hiroyuki sanada
Ringu-Ring-Nanako Matsushima-Hiroyuki Sanada

Merak ettiğimiz, izlediğimiz, paylaştığımız, kopyaladığımız kadar suç ortağı mıyızdır kötülüklere, lanetlere, felaketlere?

''Bu tip hikayeler biriyle başlamaz. İnsanlar huzursuz olur ve söylentiler dolanır. Veya insanlar böyle bir şeyin olmasını umarlar.''
Ryûji Takayama ( Hiroyuki Sanada )

ringu-ring-nanako matsushima-hiroyuki sanada
Ringu-Ring-Nanako Matsushima-Hiroyuki Sanada

Laneti devam ettirmeye, söylentiyi yaymaya hazır mısın, bu filmi izlemeye cesaret edecek misin?

ringu-ring
Ringu-Ring

ringu-ring
Ringu-Ring

ringu-ring
Ringu-Ring

Japonya'nın Stephen King'i sayılan yazar Kôji Suzuki'nin aynı adlı romanından uyarlanan film, Japon sinema tarihinin en çok hasılat getiren filmleri arasındadır. Ardından devam filmleri de çekilmiştir.

Ringu / Ring (Halka)


the ring-el circulo
The Ring: El Circulo

Yazar Hakkında: "MelisaFilm merkezi olmayan, yeni fikirlere yelken açan, alternatif üretim fikirleri geliştiren bağımsız bir yapıdır."

MelisaFilm'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @MelisaFilm