La familia


the family-la familia-aile
The Family-La familia-Aile

Eşini kaybeden bir baba ve annesinin ölümünden sonra hayata olabildiğince öfkeli oğlunun hikayesi...

The Family / La familia (Aile), Gustavo Rondón Córdova'nın yazıp yönettiği, kadrosunda: Andrés Gonzalez rolüyle Giovanni García, Pedro Gonzalez rolüyle Reggie Reyes'in yer aldığı 2017 Venezüela-Şili-Norveç ortak yapımı dram filmidir.

the family-la familia
The Family-La Familia

Yaşam şartlarının git gide sertleştiği Venezüela'da 12 yaşındaki oğlunu tek başına büyütmeye çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor Aile. Evini kıt kanaat geçindirebilen Andrés, oğluna yeterli ilgiyi gösteremediğinin farkında; ancak yeniden yakınlaşıp bir aile olabilmeleri için önce aralarındaki bağın tamamen kopması gerekiyor. Başkent Caracas'ın çetelerin cirit attığı şiddet dolu sokaklarında geçen film, pürüzlü, belirgin ve sert estetiğiyle gerçekçi bakış açısını vurguluyor. İlk gösterimini Cannes'da Eleştirmenler Haftası bölümünde yapan Aile, Venezüellalı yönetmen Gustavo Rondón Córdova'nın yönettiği ilk uzun metrajlı film.

İstanbul Film Festivali kapsamında, Beyoğlu sinemasında izlediğim, ''Genç Ustalar'' bölümünde yer alan, The Family / La familia (Aile); Venezüela'da yaşayan sessiz, sakin, bela istemeyen bir karaktere sahip 35 yaşındaki Andrés ve 12 yaşındaki hırçın, isyankar oğlu Pedro'nun işlediği suçtan sonra Caracas kentinin yoksul bölgelerinde oradan oraya koşuşturmacasını ve bu hengamede birbirleriyle hiç olmadıkları kadar yakınlaşmalarını anlatıyor.


Pedro (Reggie Reyes) arkadaşıyla birlikte sokakta oyun oynarken yanlarına yaklaşan ve bu ikiliye silah çeken çocuğu boğazıdan ağır yaralar. Çeşitli işlerle zamanını geçiren Andrés (Giovanni García) işten eve erken döndüğünde ve bu duruma tanıklık ettiğinde baba oğulun yarı ölü halde kaderine terk ettikleri çocuk fazla yaşamaz ve ölür.

Caracas'ın işçi sınıfı bölgesinde yaşayan ve gün içerisinde neredeyse birbirini hiç göremeyen baba oğul artık saklanmak için dur durak bilmeden kaçacaklardır. Çünkü; ölen küçük çocuğun çete mensubu akrabaları oylum oylum onları ararlar. Kısa süre içinde Andrés, tehlikeli sokaklarda yetişirken onu çevreleyen bu şiddet dolu ortamdan nasibini alan kendi oğlunu kontrol edemediğini fark edecek, ancak içinde bulundukları durum onları hiç olmadığı kadar yaklaştıracaktır.

Neyse ki Gustavo Rondón Córdova'nın bu ilk uzun metrajlı film denemesi olmuş umarım bir daha denemez ;) lakin Venezüela'nın soyal gerçekliğini anlattığı iddia edilen film neresinden tutarsan tut elinde kalacak kadar kötü.

The Family / La familia (Aile) Official Trailer