85. Oscar Ödülleri


and the oscar goes to
and the Oscar goes to

85. Oscar Ödülleri.. and the Oscar goes to...

Tören

24 Şubat 2013

Yer

Dolby Tiyatrosu, Hollywood, LA

Sunucu

Seth Macfarlane

Prodüktörler

Craig Zadan ve Neil Maran

Yönetmen

Don Mischer

Oscar / Akademi Ödülleri


Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödülüdür. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlanmıştır. Törenler yılda bir kez yapılır.

Bir filmin Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması, ABD Los Angeles ili sınırları içerisinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleşmiş olması ve gösterimin en az bir hafta sürmüş olması şartı aranıyor.

85. Oscar Ödül Töreni Ne Zaman, Hangi Kanalda ve Neler Olacak?


24 Şubat Pazar gecesi (Pazartesi'ye bağlanan gece) Yekta Kopan'ın sunacağı, sinema eleştirmenleri Mehmet Açar, Tuğrul Eryılmaz, modacı Arzu Kaprol ve Vogue Türkiye editörü Zeynep Yapar'ın değerlendirmeleri ile katılacağı ''Oscar Gecesi'' programı ile başlayacak. ABC Televizyon'undan canlı yayınlanacak Oscar Ödül Töreni ayrıca NTV ve CNBC-e dahil olmak üzere dünya çapında 225 ülkeden canlı olarak yayınlanacak.

Oscar Ödülü Sunacaklar


Jennifer Aniston, Michael Douglas, Jamie Foxx, Paul Rudd, Salma Hayek Pinault, Melissa McCarthy, Liam Neeson, John Travolta, Ben Affleck, Jessica Chastain, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Sandra Bullock, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Mark Wahlberg, Ted, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Meryl Streep, Jean Dujardin, Octavia Spencer, Christopher Plummer, Richard Gere, Queen Latifah, Renee Zellweger, Joseph Gordon-Levitt, Daniel Radcliffe, Channing Tatum, Charlize Theron.

Performans Sergileyecekler


Adele, Dame Shirley Bassey, Barbra Streisand, Norah Jones, Jennifer Hudson, Catherine Zeta-Jones, Russel Crowe, Hugh Jackman, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Helena Bonham Carter.

and the oscars go to
and the Oscars go to

85. Oscar Ödülleri.. and the Oscars go to...