Breaking Bad


breaking bad
Breaking Bad

İşte yayın hayatına 2008 yılında başlayan ve yaratıcılığını Vince Gilligan'ın yaptığı, imdb de 9.5 puan ile en iyi diziler listesinde ilk üçte kendine yer edinen, başrollerini Bryan Cranston ile Aaron Paul'un paylaştıkları muhteşem Breaking Bad dizisinin tanıtımını yapacağım sizlere...

breaking bad
Breaking Bad

Lisede kimya öğretmenliği yapan 50 yaşındaki Walter White (Bryan Cranston), hayatı berbat gitmekte ve maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için bir araba yıkamacısında ek iş olarak çalışmaktadır. Bir gün doktordan ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Hastalığını öğrenince berbat muamele gördüğü araba işini bırakır. Kendisinden sonra geride kalacak ailesine maddi birikim sağlayabilmek isteyen W.W. uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetamin (kristal meth) işine girer. Kimi zaman saflıklarından kimi zaman da beceriksizliklerinden başlarını belaya sokan bu ikilinin yaşadıkları zaten dizinin en eğlenceli kısmını oluşturmakta.

Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış bir öğretmen ile uyuşturucu piyasasını çok iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin ile uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına bulaşacaklar. ''Şimdiye dek, namusum ve şerefim ile dürüst bir insan olarak yaşadım, ancak kanserden başka bir sonuç elde edemedim.'' diye düşünen Walter White bundan sonraki geleceği için sadece kendisini ve ailesini değil, beraberinde tanıdığı tanımadığı herkesin hayatını değiştirecektir.

breaking bad bryan cranston
Breaking Bad Bryan Cranston

bryan cranston aaron paul
Bryan Cranston Aaron Paul

Skyler White (Anan Gunn), Hank Schrader (Dean Norris), Marie Schrader (Betsy Brandt), Walter White Jr. (RJ Mitte), Saul Goodman (Bob Odenkirk), Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), Steven Gomez (Steven Michael Quezada), Gustavo 'Gus' Fring (Giancarlo Esposito), Ted Beneke (Christopher Cousins), Badger (Matt Jones), Skinny Pete (Charles Baker), Jane Margolis (Krysten Ritter), Tio Salamanca (Mark Margolis), Victor (Jeremiah Bitsui), Gale Boetticher (David Costabile), Andrea Cantillo (Emily Rios), Leonel Salamanca (Daniel Moncada), Todd (Jesse Plemons), Bogdan Wolynetz (Marius Stan), Marco Salamanca (Luis Moncada), Tuco Salamanca (Raymond Cruz), Mr. Pinkman (Michael Bofshever), Mrs. Pinkman (Tess Harper), Lydia Rodarte-Quayle (Laura Fraser), Donald Margolis (John de Lancie), Group Leader (Jere Burns), Krazy-8 (Max Arciniega), Emilio Koyama (John Koyama), Tortuga (Danny Trejo), Spooge's Woman (Dale Dickey), Old Joe (Larry Hankin) diğer oyuncu kadrosunu oluşturmaktalar.

Ve son olarak da dizinin 4. Sezon 5. Bölümünden çok güzel bir şarkı.
Anita Tijoux - 1977


Ayrıca, ''İyi Seyirler Yo!'' Başlığı altında Breaking Bad Replikleri'ne, ''Breaking Bad Final Sezonu'' Başlığı altında Final Sezonu öncesi yorumlara ve ''The Writers Room Breaking Bad'' Başlığı altında ise Breaking Bad'in yapımcı, yazar ve dönemin en merak uyandıran kahramanına (Walter White - Heisenberg) hayat veren insanları bir araya getirip, dizinin hikayesinin nasıl başladığını, yapım aşamalarının anlatıldığı sohbet ortamında geçen bir program olan Yazarların Odası'na göz atabilirsiniz...