Drunken Whaler


the drunken whaler
The Drunken Whaler

Kız kardeşimin keşfettiği The Drunken Whaler şarkısını hikayesi, sözleri ve videosuyla paylaşmak istedim.

Dishonored'da ki Drunken Whaler parçası üzerine;

Dishonored'in E3 konferansı sırasında gösterilen tanıtım videosuna can veren Drunken Whaler şarkısının asıl Drunken Sailor diye geçmektedir.

BETHESDA isimli oyun firması kolları sıvamış ve fragmanının yayınlandığı ilk günden beri merakla beklenen bir oyun olan Dishonored'i oyuncuyla buluşturmuştur. 
Ancak fragmanı ilgi çekici kılan bir diğer özellik ona daha da karanlık bir hava katan The Drunken Whaler parçası olmuş.

Oyunun içeriğini ıvırını zıvırını bir kenara bırakırsak, The Drunken Whaler parçası oyunseverler tarafından çok sevilmiş. Özellikle sosyal medyada tavan yapmış.

Daha önce de söylediğim gibi bu şarkının orijinali Drunken Sailer adlı bir denizci şarkısı. Ve şarkının 19. yüzyılın başlangıcına kadar uzanan bir tarihi de var. 
Drunken Sailor'ın geldiği asıl kaynak tam olarak bilinmiyor. Vakti zamanında küçük gemilerde ve askeri gemilerde denizciler tarafından söylendiği biliniyor.

the drunken sailer
The Drunken Sailer

Dishonored'da ki parçayı Copilot adında bir grup coverlamış. İçerisindeki sözler oyuna göre değiştirilmiş.


What will we do with a drunken whaler x3
Early in the morning

Way hey and up she rises x3
Early in the morning

Stuff him in a sack and throw him over x3
Early in the morning

Feed im to the hungry rats for dinner x3
Early in the morning

Way hey and up she rises x3
Early in the morning

Shoot him through the heart with a loaded pistol x3
Early in the morning

Slice his throat with a rusty cleaver x3
Early in the morning

Way hey and up she rises x3
Early in the morning

Drunken Sailor parçasında, sabahın erken saatlerinde sarhoş olan bir denizcinin nasıl ayıltılabileceği üzerinde duruluyor. Drunken Whaler'in ise daha karanlık sözleri var. Dishonored'da denizcilerin ana geçim kaynağı dev balinaları avlamak. Buna göre değiştirilen parça da sarhoş bir balinayı nasıl öldürebileceğiniz ve sonrasında ne yapabileceğiniz aktarılıyor.

Hani bazen derler ya ''Geliyorlar kaçın'' diye. İşte bu şarkıyı dinlerken de geliyorlar bir şeyler geliyor diyor insan :) Bu tarz müzikleri sevenler için arşivliktir kendileri...

Shoot him through the heart with a loaded pistol

the drunken whaler
The Drunken Whaler