Artık ''Leyla ile Mecnun'' Yok. ''Ben de Özledim'' Var.


ben de ozledim
Ben de Özledim

Ben de Özledim Soundtracks (Ben de Özledim Müzikleri)

Leyla ile Mecnun, kendi çölünde kaybolanların hikayesi.

leyla ile mecnun
Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun, yönetmenliğini Onur Ünlü'nün, senaryosunu Burak Aksak'ın yazdığı, eflÂtunfilm kadrosunda şekillenen 9 Şubat 2011'de başlayan ve 17 Haziran 2013'de final yapmadan yayından kaldırılan absürd komedi dizisi.

leyla ile mecnun
Leyla ile Mecnun

KİREÇBURNU ÇAKALLARI


mecnun c
Mecnun

Mecnun (Ali Atay), Kireçburnu'nda annesi Pakize (Asuman Dabak) ve babası İskender'le (Ahmet Mümtaz Taylan) yaşayan, Açıköğretim'de işletme okuyan bir gençtir. Dizi, aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen ve aileleri tarafından beşik kertmesi yapılan Mecnun ve Leyla'nın hikayesini anlatmaktadır. Mecnun, 25 yıl aradan sonra Leyla'nın peşine düşer ve bu serüvende ona mahalledeki arkadaşları, dostları ve sürekli rüyalarına giren ak sakallı dedesi (Köksal Engür) ona yardım eder.

ismail a
İsmail Abi

İsmail Abi (Serkan Keskin), Mecnun'un çocukluk arkadaşıdır, sürekli renkli, pullu takımlar giyer. Sinema ve televizyon tarihinde bir kült olacak olan sahilden birbirine bağırarak, uzaktan uzaktan konuşma İsmail Abi ve Mecnun arasında geçer. Kireçburnu sahilde bir araya gelirler, Mecnun ''İsmail Abii!'' diye seslenir, ardından hemen İsmail Abi ''Hooop!'' diye karşılık verir. En önemli, en hüzünlü konuşmaları bu sahilde geçmiştir.

h yavuz
Hırsız Yavuz

Dizinin en ilginç karakterlerinden biri ise Hırsız Yavuz'dur (Osman Sonant). Mahalleye nereden geldiği belli değil, plazma televizyon çalar, tüplüye dokunmaz. Ama Yavuz mahallenin en içten, en iyi adamlarından biri ve Mecnun'un en iyi dostlarındandır.

erdal b
Erdal Bakkal

Her mahallenin bakkalı vardır, bakkal mahallenin kalbidir. Mecnun'un mahallesinde ise huysuz, cimri, üçkağıtçı bir bakkal vardır; Erdal Bakkal (Cengiz Bozkurt). Erdal Bakkal her ne kadar üçkağıtçı bir insan olsa da, arada Mecnun'u yarı yolda bıraksa da, en iyi destekçilerindendir.

3 sezon boyunca, diziye türlü türlü karakterler girdi ve çıktı. Erdal Bakkal'ın eşi Nurten ve yeğeni Gotik Leyla, Kubilay, Arda, Aksakallı dede, Melül, Tonton teyze vs.

aksakalli dd
Aksakallı Dede

3. sezonun sonunda dizi yayından kaldırıldı. Leyla ile Mecnun bir final yapamadan bitti. Oyuncu Ali Atay, diziyi çektikleri sıralarda aralarında konuşurlarken ''Abi ya dizi birden biter de ortada kalırsak ne yaparız?'' der ve akıllarına dizi bittikten sonraki yaşadıklarını anlatan bir dizi çekmek gelir. Daha sonra senaryo şekillenir. Leyla ile Mecnun ve çekecekleri yeni dizinin yapımcısı Funda Alp, Ferdi Tayfur'a gönderme yaparak ve fanlara mesaj yollayarak çekecekleri yeni dizinin adının ''Ben de Özledim'' olmasına karar verir. Çünkü bütün yaz boyunca sessiz sedasız geçti ve hepimiz çok özledik.

ben de ozledim
Ben de Özledim

''Çok yalnızım, n'olur dağılmayın lan!'' mottosuyla yayınlanan yeni diziyi Burak Aksak, ''Çok yalnızdık, iyi ki dağılmadınız.'' diyerek açılışı yapar.

leyla ile mecnun ben de ozledim
Leyla ile Mecnun Ben de Özledim

Ben de Özledim'de oyuncular Ali Atay, Osman Sonant, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt ve Ahmet Mümtaz Taylan olmak üzere aynı zamanda yapımcı Funda Alp, Orkun Ünlü, senarist Burak Aksak ve yönetmen Onur Ünlü'de oynuyor. Uzun lafın kısası Seko'sundan, sette çalışan İsmail İçen'e kadar herkesin rolü var çünkü ''Ben de Özledim'' barındırdığı kurgunun içinde aynı zamanda bütün ekibin gerçek yaşamını da ele alıyor.

ben de ozledim
Ben de Özledim

Yeni dizi Ben de Özledim, yine Leyla ile Mecnun gibi güzel müziklere imzasını atmaya başladı. İşin içine Leyla the Band'de karışınca hayliyle oldu tabi. Leyla ile Mecnun'un dizi müziklerinin belirli bir kısmını Alper Atakan ve şarkıcı Mehmet Erdem yapmaktaydı.

#bendeözledim

ben de ozledim
Ben de Özledim

Ben de Özledim Dağılma ( Ahmet Kenan Bilgiç, Okan Kaya, Taner Yücel )


Ben de Özledim Dağılma - Bağlama


Ben de Özledim Dağılma - Elektro Bağlama


İsmail Abi / Seko (Serkan Keskin) - Derinlik Sarhoşluğu Şiiri

Başın döner, gözlerin kararır ve bilincini yitirirsin. Sonrası sonsuz karanlık.

İşler bir kere kötüye gitmeye başladı mı durduramazsın, ardı arkası kesilmez; dibe battıkça batarsın. Bir noktadan sonra her şeyin normale dönmesi için değil de işlerin bundan daha kötüye gitmemesi için dua edersin. Bir çare, bir çıkış yolu ararsın kendine... Ama tüm bu aramalar boşunadır. Ne sesini duyan biri vardır etrafında, ne de çaresizliğini gören. Tek başınasındır bu hayatta, aldığın hiç bir karar tatmin etmez, seçtiğin tüm yollar çıkmaz sokaklara götürür seni.

Hikayenin bittiğini düşünürsün... Sonra nefes aldığını fark edersin ve aldığın her nefes, seni hayatta tutacak olan bir umuda dönüşür.

Her kaybettiğinde yeniden başlarsın, daha da güçlenerek başlarsın ve daha da hızlanarak dibe batarsın ve en dibe batarsın...

Başın döner, gözlerin kararır ve bilincini yitirirsin. Sonrası sonsuz karanlık.


bende ozledim
Ben de Özledim

Ben de Özledim 29 Ocak 2014 tarihinde 13. Bölümüyle veda ediyor. ''Siz yine de dağılmayın!''