Johann ( Hans ) Hölzel


falco
Falco

Johan ( Hans ) Hölzel, daha çok Falco ismiyle bilinen Avustralyalı şarkıcı ve müzisyendir.

jeanny
Jeanny

Jeanny şarkısı Falco'nun 3. albümü olan Falco 3 kapsamında piyasaya sürülmüştür.

falco 3
Falco 3

İlk çıktığı zamanlarda eleştirmenler tarafından övgü yağmuruna tutulan ve listelerde 1 numaraya kadar çıkan şarkı daha sonra Almanca bazı müzik marketlerde ve radyo istasyonları tarafından boykot edilmiştir. Bu skandal Falco'nun popülerliğini arttırmış ve şarkının satışlarında patlama denilebilecek rakamlara ulaşmasını sağlamıştır.

falco
Falco

Falco şöhreti yakaladı ve bu şarkıyla birlikte birçok kişinin de hayatını etkiledi. Jeanny gerçek bir hikaye üzerine yazılmış bir şarkıdır ve resmi olarak kabul edilmemesine karşılık 41 kişinin intihar etmesine sebep olmuştur. İntihar eden kişilerin psikolojik halleri dışında tek ortak özellikleri ölmeden önce son şarkı olan ''Jeanny'' idi. Bu yüzden söylentilere göre şarkı 2. Papa Johannes Paul ( John Paul ) tarafından yasaklanmıştı. Fakat konu ile ilgili resmi bir kayıt bulunmadığından hikaye de şehir efsanesi olarak kaldı.

johann hans holzel
Johann Hans Hölzel

Falco Jeanny Hikayesi


falco jeanny
Falco Jeanny

Zamanında çok büyük ses getiren ve spekülasyonlara neden olan Falco Jeanny şarkısı ile ilgili bilinen bazı hikayeler şöyle:

İlk hikaye Jeanny şarkısının imkansız bir aşkı anlattığı üzerinedir. Söylentilere göre sübyancı bir sapık ''Jeanny'' isimli küçük bir kız çocuğuna aşık olur. Uzun süre gizlice onu takip eder ve bir gün ona tecavüz ederek hapse girer. Kızın ailesi olanları öğrendikten sonra olayın üzerini kapatmaya çalışır. Fakat bu ağır yükü kaldıramayan küçük kız dayanamayarak intihar eder.

falco jeanny
Falco Jeanny

İkinci hikaye ise Mafya üyesi bir adam Jeanny ( Jennifer ) isminde bir kadına aşık olmuştur. Jeanny'de bu adama karşı boş değildir ve aşkını geri çevirmez.
Birlikte mutlu bir hayat sürmeye başlarlar, fakat evlenmeye karar verdiklerinde Jeanny gerçeği ( adamın mafya üyesi olduğunu ) öğrenir. Fakat aşkı ondan vazgeçmesini engeller. Adamın o hayatı bırakmasını ister, adamda kabul eder. Fakat eski hayatı onu bırakmamaktadır, geri dönmesi için çağrıda bulunurlar, baskı yaparlar ve yine adam aşkı seçerek eski hayatını reddeder. Bunun üzerine adamdan intikam almak için Jeanny'i öldürürler ve suçu adamın üzerine yıkarlar. Adam ömür boyu hapse mahkum olur, fakat onun için önemli olan Jeanny'nin ölmüş olması ve onun yokluğudur. Bir gün hapiste bu şarkının sözlerini yazar ve Jeanny'nin ölmüş olmasına dayanamayarak intihar eder. Kodesinde ölü bulunduğunda bırakmış olduğu kağıtta bu şarkının sözleri yazılıdır.

falco jeanny
Falco Jeanny

Klibin içerisinde TV'den flaş haber verilen bir bölüm var. Bu haberin tercümesi de şu şekildedir:

falco jeanny
Falco Jeanny

Özellikle son aylarda kaybolan insanların sayısı dramatik bir şekilde artış göstermektedir. Lokal ( Yerel ) polis dün bültenlerinde yeni bir trajik olayı kamuoyuyla paylaştı; en son 14 gün önce görülen 19 yaşlarındaki bir genç kızdan henüz haber alınamadı. Polis bir cinayetin söz konusu olduğundan şüpheleniyor.

Falco, şarkının ilhamını seri katil Jack Unterweger'dan aldığını söylemiştir. Şarkının klibinde Jeanny rolünü Theresa Guggenberger canlandırmıştır.

theresa guggenberger
Theresa Guggenberger

Favori şarkılarımdan olan Jeanny şarkısı 3 bölümdür. Aşağıda videosunu göreceğiniz kısmı 1. bölümdür.


falco
Falco