Yaşayan Ölülerin Dönüşü


the return of the living dead-yasayan olulerin donusu
The Return of the Living Dead-Yaşayan Ölülerin Dönüşü

"İnsanlardan daha güçlü değiller."
Ernie (Don Calfa)

The Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü), Hikayesi Rudy Ricci, John A. Russo ve Russell Streiner'a ait olan, Dan O'Bannon'un senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Burt Wilson rolüyle Clu Gulager, Frank rolüyle James Karen, Ernie rolüyle Don Calfa, Freddy rolüyle Thom Mathews, Tina rolüyle Beverly Randolph, Trash rolüyle Linnea Quigley, Chuck rolüyle John Philbin, Casey rolüyle Jewel Shepard, Spider rolüyle Miguel A. Núñez Jr., Scuz rolüyle Brian Peck, Colonel (Albay) Horace Glover rolüyle Jonathan Terry, Colonel's Wife (Albay'ın Karısı) rolüyle Cathleen Cordell, Suicide rolüyle Mark Venturini, Tarman rolüyle Allan Trautman, Headless (Başsız) Tarman rolüyle Robert J. Bennett, Paramedic (İlk yardım) rolleriyle Drew Deighan, James Dalesandro, Cop (Polis) rolleriyle Robert Craighead, Paul Cloud, John Stuart West, Michael Crabtree, Ed Krieger, Gunnery Sergeant (Topçu Çavuşu) Jefferson rolüyle Derrick Brice, Dispatcher (Sevk Memuru) rolüyle Leigh Drake, Yellow Cadaver (Sarı Kadavra) rolüyle Terrence Houlihan, Yellow Zombie (Sarı Zombi) rolüyle Larry Odien, Legless Corpse (Bacaksız Ceset) rolüyle Jerome 'Daniels' Coleman, Lady Corpse (Bayan Ceset) rolüyle Cherry Davis, Officer (Polis Memuru) rolüyle Rick Askew, Little Zombie (Küçük Zombi) rolüyle Jason Novak, Helicopter Loudspeaker Officer (Helikopter Hoparlöründeki Memur) rolüyle Dan O'Bannon, Bum with Shopping Cart (Alışveriş Sepeti ile Serseri) rolüyle William Stout, John Durbin, David Bond, Bob Libman ve Leslee Bremmer'in yer aldığı 1985 Amerikan yapımı komedi, korku, Sci-Fi / Science Fiction (Bilimkurgu) filmidir.

the return of the living dead
The Return of the Living Dead

Yaşayan Ölülerin Dönüşü filmini izlemiş miydiniz? Hani şu cesetlerin insanları yediği film.

O filmin gerçek bir olaydan uyarlandığını biliyor muydunuz?

1969 yılında Pittsburgh, VA hastanesinde Darrow Kimya Şirketi'nin ordu için geliştirdiği ''245-Trioxin'' adında marihuanaya falan sıkılan sprey tarzındaki bir kimyasal madde sızıntısı olur. Topraktan sızan kimyasal maddeler hastaneye girer ve hastanedeki tüm ölüler dirilir. Olay ordu tarafından hemen örtbas edilir, tüm cesetler ve pislik bir depoya yollanacak, bu olay bir sır olarak kalacaktır. Ancak nakliye şirketi ölüleri yanlışlıkla Louisville, Kentucky'deki başka bir depoya gönderir. Aradan tam 14 yıl geçtikten sonra depodaki iki görevli merak edip bu cesetleri incelemek istediğinde depoda ani bir sızıntıya yol açarlar, sızıntı yayıldıkça şehirdeki tüm cesetler tüm kadavralar dirilir. Mezarlarından çıkıp korkunç çığlıklar atarak beyinlerini yemek için insanlara saldırmaya başlarlar.

Tüm olup bitene bizzat şahit olan depo görevlileri ve o sırada her şeyden habersiz mezarlıkta kafayı çeken bir grup punkçı genç depoya sığınırlar. Bu tuhaf grup el ele verip, filmlerden öğrendikleri beyni parçalamak gibi yöntemlerle yaşayan ölülere karşı kendilerini korumayı başarabilecekler midir? Yoksa zaten ''ölü'' olduklarından onları öldürmenin hiçbir yolu yok mudur?

Ernie: Neden insanları yiyorsunuz?
Yaşayan ölü: İnsanları değil, beyinleri.
Ernie: Niye?
Yaşayan ölü: Acı.
Ernie: Ne acısı?
Yaşayan ölü: Ölü olmanın verdiği acı. Çürüdüğümü hissedebiliyorum.
Ernie: Beyin yemek nasıl hissettiriyor?
Yaşayan ölü: Acının uzaklaşmasını sağlıyor.

Korkudan çok komedi tarzında son derece matrak ve eğlenceli bir zombi filmi. Ben bir zombi izleyicisi olarak bu filmde tüm beklentilerimi buldum. Ne fazlası var ne de eksiği... Tam olması gerektiği gibi..

The Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü) Official Trailer


"Dust to Dust (Tozlar Tozlara)"

Yazar Hakkında: "MelisaFilm merkezi olmayan, yeni fikirlere yelken açan, alternatif üretim fikirleri geliştiren bağımsız bir yapıdır."

MelisaFilm'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @MelisaFilm