Oscar Törenlerine Damgasını Vuran Anlar


jennifer lawrence dustu
Jennifer Lawrence Düştü

90. Oscar Ödülleri'ne yaklaştığımız şu günlerde bu yazımda sizlerle gelmiş geçmiş tüm Oscar Akademi Ödülleri'nin içerisinde, Oscar Ödüllerinin Unutulmaz Anları ve Oscar Ödüllerinin Unutulmaz Anları-2 başlıkları altında Oscar Ödül Törenlerine damgasını vuran unutulmaz anılara dönüşen en özel anları paylaşmıştım. Bu yazımda ise bu unutulmayan anların devamını paylaşmak istiyorum...

Tüm Zamanların En Çok izlenen Oscar Ödüllerinin Unutulmaz Anları-3


Scorcese Sonunda Kazanır!

Martin Scorcese beş kez aday gösterildikten sonra sonunda 2007'de The Departed (Köstebek) ile En İyi Yönetmen Oscar Ödülü'nü kazandı. Sürekli ödülü kaptıran Scorcese, ''zarfı tekrar kontrol edin'' diye espri yaptı.


Billy Crystal, Hannibal Lecter rolünde

Komedyen Billy Crystal, Oscar Ödülleri için yaptığı unutulmaz sunumların birinde En İyi Film Oscar Ödülü'nü kazanan The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği) filminin parodisini yaptı. Crystal'ın Hannibal Lecter taklidi kendi çapında iyi olsa da, En İyi Aktör Oscar Ödülü'nü evine götüren Anthony Hopkins oldu.


Roberto Benigni Koltukların Üstünde Yürüyor

71. Oscar Ödülleri'nde Roberto Benigni, Life Is Beautiful / La vita è bella (Hayat Güzeldir) ile Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülü'nü kazandığında, yazar-yönetmen-aktör, sahneye ulaşmak için koltukların üstüne çıkıp ünlü arkadaşlarının üzerinden yürümüştü.


Halle Berry ve Denzel Washington'dan Büyük Başarı

74. Oscar Ödülleri'nde Halle Berry, Monster's Ball (Kesişen Yollar) ile En İyi Aktris dalında, Denzel Washington da Training Day (İlk Gün) ile En İyi Aktör dalında ödülü kazanarak Oscar tarihine adlarını yazdırdılar. Tarihte ilk defa Afrikan-Amerikan oyuncular, yılın en iyi oyunculuk ödüllerinin ikisini birden eve götürdüler.



Jennifer Lawrence Düştü

Aktris Jennifer Lawrence, 85. Oscar Ödülleri sırasında Silver Linings Playbook (Umut Işığım) ile En İyi Aktris Oscar Ödülü'nü kazandıktan sonra merdivenlerde düştü.

jennifer lawrence en iyi aktris oscar akademi odulunu kazandiktan sonra merdivenlerde dustu
Jennifer Lawrence En İyi Aktris Oscar Akademi Ödülünü Kazandıktan Sonra Merdivenlerde Düştü


Gwyneth Paltrow'ın Duygusal Konuşması

Oscar'ın en duygusal kabul konuşmalarından birinde, Gwyneth Paltrow gözleri yaşlı bir şekilde ailesi ve film ekibine uzun bir şekilde teşekkürlerini dile getirdi. Paltrow, Shakespeare in Love (Aşk Shakespeare) filmindeki rolü ile En İyi Aktris Oscar Ödülü'nü aldı.


The Artist

2012'de The Artist, 1927'deki ilk Oscar Ödülleri'nden bu yana En İyi Film Oscar Ödülü'ne layık görülen ilk ilk sessiz film oldu. The Artist, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kostüm, En İyi Özgün Müzik ve Jean Dujardin için En İyi Aktör ödülleri dahil olmak üzere toplam beş Oscar kazandı.


Sally Field'in ''You Like Me!'' Konuşması

Sally Field şimdilerde ünlü olan sözlerini, Places in the Heart (Yürekte Bir Yer) ile ikinci kez En İyi Aktris Oscar Ödülü'nü kazandıktan sonra sahneye çıkıp bağırarak söyledi.


Kathryn Bigelow Tarih Yazdı

Kathryn Bigelow, The Hurt Locker'daki çalışmasıyla En İyi Yönetmen Oscar Ödülü kazanan ilk kadın oldu.


Jack Palance'in Tek Elle Şınavı

64. Oscar Ödülleri'nde Jack Palance, 73 yaşındayken City Slickers'daki (Şehirli Züppeler) performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazandı ve kabul konuşması sırasında sahnede tek elle şınav çekti.


The Best of All Time
#FavoriteOscarMoment