Harvey Milk


milk
Milk

İki kere Oscar Akademi En İyi Aktör Ödülü kazanmış Sean Penn...

Milk, 2008 ABD yapımı olup yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Gus Van Sant yapmıştır. 1978'de öldürülen Amerika'nın ilk gay hakları savunucusu, politikacı Harvey Milk'in hayatını konu alıyor. Başrollerde Sean Penn, James FrancoEmile Hirsch ve Josh Brolin yer alıyor.

milk sean penn
Milk Sean Penn

2008 yılında 8 dalda Oscar'a aday gösterilen film, En İyi Erkek Oyuncu Sean Penn, En İyi Özgün Senaryo ( Dustin Lance Black ) ödülleri ile iki dalda Oscar Ödülü kazanmıştır.

milk
Milk

milk
Milk

milk
Milk

1977'de Harvey Milk ( Sean Penn ) San Francisco Şehir Meclisine seçilerek Amerika'da eşcinselliğini saklamadan bir devlet kadrosunda üst düzey yöneticiliğe seçilen ilk kişi oldu. Zaferi, sadece eşcinsel hakları adına önemli değildi. Politik alanda koalisyonlar peşindeydi. Yaşlı vatandaşlardan sendikalı işçilere kadar herkes için Harvey Milk bu uğurda savaşmanın anlamını değiştiren, 1978'de ölümüne kadar da tüm Amerikalıların kahramanı haline gelen biri oldu.

Milk, Harvey Milk'in yaşamından sekiz yılı anlatıyor.

Hollywood'un en duyarlı yönetmenlerinden Sean Penn, kah Irak savaşına karşı çıkmış, kah işçi sınıfı lehinde açıklamalar yapmış, tercihini her zaman ezilenler lehinde kullanmakta beis görmeyen, sinemanın yüz akı bir sanatçı olmasıyla maruftur.

Milk ile de, duyarlı olduğu bir diğer konu, gay hakları konusunda idol addedilen
Harvey Milk'in yaşamını beyazperdeye aktararak yine farkını gösteriyor.

Filmin konusu Amerikalı bir eşcinsel olan Harvey Milk'in etrafında gelişiyor.
Sean Penn akıllara durgunluk veren oyunculuğuyla sinemaseverleri adeta cezbetmiştir. Buna ek olarak Scott Smith ( James Franco ) ve Cleve Jones ( Emile Hirsch ) rolleriyle resmen döktürmüşler.

Sean Penn'e ikinci Oscar'ını kazandıran film, aynı zaman da En Özgün Senaryo Ödülüne de sahip...


milk
Milk

milk
Milk

milk film
Milk Film