Sol Ayağım


my left foot
My Left Foot

Üç kere Oscar Akademi En İyi Aktör Ödülü kazanmış Daniel Day-Lewis...

My Left Foot ( Sol Ayağım ), 1989 ABD yapımı olup yönetmenliğini Jim Sheridan yapmıştır.
Başrollerde Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker ve Alison Whelan yer alıyor.

my left foot
My Left Foot

1989 yılında 5 dalda Oscar'a aday gösterilen film, En İyi Erkek Oyuncu Daniel Day-Lewis, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Brenda Fricker ile iki Oscar kazanmıştır.

my left foot
My Left Foot

Doğuştan beyin felçli olduğu için sadece sol ayağını kullanabilen İrlandalı yazar Christy Brown'un aynı adı taşıyan kitabından uyarlanmış gerçek bir yaşam öyküsüdür.

sol ayagim
My Left Foot

Christy Brown, beyin felçli olarak doğmuştur. Hastalığı nedeniyle hareketlerini kontrol edemez ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir yaşam sürer. Ancak çocukluğunda
sol ayağının felçten etkilenmediğini fark eder ve yepyeni bir dünyanın kapısını açar. Christy, sol ayağını kendine verilmiş bir şans olarak görür ve azmin de yardımıyla hastalığının etkilerini yenmeye çalışacaktır. Christy, doğduğundan beri zihinsel özürlü olduğunu söyleyenlerin aksine, okumayı, yazmayı, resim yapmayı, konuşmayı başarmış ve hatta kitaplar yazmıştır.

christy brown
Christy Brown

Christy, Dublin'de 22 çocuklu bir ailenin ferdidir. Ailenin o denli para sıkıntısı çekmesine rağmen o kadar çok çocuk bu ailenin sorunu değildir. Christy ise asla sorun olmamıştır. Annesinin Mrs. Brown ( Brenda Fricker ) ona olan inancı, kardeşlerinin asla ona farklıymış gibi davranmaması en büyük şansıdır.

my left foot 1989
My Left Foot

My Left Foot, Christy Brown'un ölümünden dokuz yıl sonra perdeye aktarılmıştır. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman eğlenceli olabilmeyi başaran filmin, azim ve umut hikayesi olarak vereceği evrensel mesajlar var.

''Kırık kalp sakat bir vücuttan çok daha acı verir.''
Mrs. Brown

the story of christy brown
The Story of Christy Brown
sol ayagim 1989
My Left Foot


















the story of christy brown
The Story of Christy Brown