Geriye Kalan


what remains
What Remains

What Remains ( Geriye Kalan ), İlk çocuklarına hamile olan çiftimiz Michael ( Russell Tovey ) ve Vidya ( Amber Rose Revah ) Coulthard Sokağı'nda yeni bir eve taşınırlar. Michael ile Vidya yeni taşındıkları apartman dairesinde tavandaki bir sızıntıyı fark ederler. Tavandan akan su sızıntısıyla başlayan olaylar dizisiyle şok edici bir şey keşfederler.

What Remains ( Geriye Kalan ), BBC One kanalında 25 Ağustos 2013 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve 4 haftada sona eren Tony Basgallop'un yazdığı ve Coky Giedroyc'in yönettiği harikulade bir dram, polisiye İngiliz mini dizisidir.

what remains
What Remains

what remains
What Remains

Ünlü oyuncuları bir araya getiren ''What Remains'' daha ilk dakikalarından itibaren izleyiciyi oldukça gizemli bir olayla karşı karşıya bırakıyor...

what remains
What Remains

what remains russell tovey
What Remains Russell Tovey

what remains amber rose revah
What Remains Amber Rose Revah

5 dairelik apartmanın 4 numaralı dairesine taşınan Michael ve Vidya tavandan akan su sızıntısının kaynağını öğrenebilmek için 5 numaralı daireyi ziyaret ettiklerinde evi boş bulurlar. Sorunun çatı katından olduğunu anlayınca çatı katına çıkarlar ve orada Melissa Young'ın ( Jessica Gunning ) çürüyen bedenini bulurlar. Ceset 3 yıl boyunca o apartmanda yaşamış ve son 2 yıldır hiç görülmemiş olan 5 numaralı dairenin sahibi Melissa Young'a aittir.

what remains
What Remains

what remains
What Remains

what remains russell tovey
What Remains Russell Tovey

Olaya Dedektif Len Harper ( David Threlfall ) ve komiser yardımcısı Alice Yapp ( Lisa Millett ) dahil olurlar.

what remains
What Remains

Len Harper yıllarını iyi bir dedektif olmak için harcamış ve işinde gerçekten iyi olmuş, orta yaşlarını geçmiş bir adamdır. Karısını kaybetmiştir, hayatına heyecan katmak sadece işi ile mümkün görünmektedir. Sıradan bir anons ile gittikleri olay yerinde karşılarına bir trajedi çıkar.

Trajedi, sülük gibidir. Üstüne yapışır, kanını emer ve seni bırakmaz. İnsanlar sana dik dik bakarlar. Çoğu acıma duygusu hissederken, pek azı empati yapar, diğerleri de kendini rahatlatma eğilimindedir. Trajedi büyük bir sülüktür. Çektikçe koparamazsın. İşin kötüsü alışırsın bu sülüğe, kanını seve seve ona emanet edersin.

Melissa Young bu kadar zamandır kayıp olmasına rağmen, kimse onu arayıp sormamıştır. Dedektif Len Harper bu haberle kendi içinde mahvolur. Çünkü farkındadır, iletişim çağı bile olsa genç bir kadının arayanı soranı olmaması demek bu kadının durumunun çok da iç açıcı olmadığını göstermektedir.

what remains jessica gunning
What Remains Jessica Gunning

what remains jessica gunning
What Remains Jessica Gunning

İki yıldır çürüyen cesette ölüme dair hiçbir iz bulunmaz ve bur durum intihar mı cinayet mi sorusuna hiçbir netlik sağlamaz. Bütün komşular Melissa Young hakkında utangaç, içine kapanık demekten öteye gidemez. Zaten onu tanıyan başka da kimse yoktur. Özellikle Melissa Young'un antidepresan kullanması onun intihar ettiğini düşündürür. Bütün emniyet buna inanıp olayı üniformalılara devretmeye karar verir. Sadece dedektif Harper olayın cinayet olması ihtimalinden şüphelenir. Emekliliğine sayılı günler kalan dedektif Harper'ın bu olayın peşine düşmesi çok zordur ve yine de son gününde bile en ufak bir ayrıntı bulabilmek için çalışır. Alice Yapp başta olmak üzere bütün görev arkadaşları dedektif Harper için bir veda partisi düzenleyerek ona artık yaşlandığını, teşkilattan ayrılığını ve emekli olduğunu hatırlatırlar. Dedektif Harper'ın, Alice Yapp'dan son bir isteği olacaktır. Alice Yapp'a, üniformalıların bu davayı göz ardı edeceğini ve kendisi emekli olduğu için bu davanın peşini bırakmamasını söyler. Her ne kadar bunu istese de pek kale alınmadığı aşikardır.

Her şeye rağmen Len Harper emekliliğin ilk günlerinde hala polismiş gibi davranarak apartmanı sıkça ziyaret etmeye başlar. Bu işin peşini bırakmayacaktır...

what remains david threlfall
What Remains David Threlfall

Apartmandaki diğer 3 daire de yaşayan insanların gizemlilik derecesi ise akıl alır gibi değildir.

Haydi şimdi gelin bu dairelerin sakinlerine birlikte göz atalım.

1 numarada yaşayan matematik öğretmeni Joe ( David Bamber ) her ne kadar yalnız yaşadığını iddia etse de bütün gün evde dolanan ama etrafa kimse yokmuş izlenimi veren bir kadınla yaşamaktadır. Liz Fletcher ( Denise Gough ) adeta hayalet gibi bir kadındır.

what remains david bamber
What Remains David Bamber

what remains david bamber
What Remains David Bamber

what remains denise gough
What Remains Denise Gough

what remains denise gough
What Remains Denise Gough

2 numarada gazeteci baba Kieron ( Steven Mackintosh ) ve davranışları ile sizi korkutacak oğlu Adam ( Alexander Arnold ) yaşamaktadır. Ayrıca evi arada sırada ziyaret eden Kieron'un sevgilisi Patricia ( Claudie Blakley ) ve Adam'ın sevgilisi Peri'yi ( Martha Mackintosh ) de unutmamak lazım.

what remains steven mackintosh
What Remains Steven Mackintosh

what remains alexander arnold
What Remains Alexander Arnold

what remains claudie blakley
What Remains Claudie Blakley

what remains martha mackintosh
What Remains Martha Mackintosh

3 numarada Peggy ( Victoria Hamilton ) ve Elaine ( Indira Varma ) çifti yaşamaktadırlar. Dizinin daha başlarında apartmanlarının önünde polis arabası görünce kaçan Peggy ve kontrol manyağı Elaine göründüğünün aksine çok sorunlu bir çifttir.

what remains
What Remains

what remains
What Remains

what remains victoria hamilton
What Remains Victori Hamilton

what remains indira varma
What Remains Indira Varma

''Biliyorum saat erken ama şu eski gri maddeyi biraz hareketlendirirseniz?''
Len Harper

Gestalt: Bütün parçaların toplamından büyük olması.

What Remains ( Geriye Kalan ) ile Gestalt'ı da öğrendim :)

Eğer dedektif Len Harper bir şüpheli arıyorsa bu apartman ona istediğini fazlasıyla verecektir.

what remains
What Remains

what remains
What Remains

What Remains'in size anlattığı şey, yalnızlığınız, çaresizliğiniz, kederiniz ve çıkış yolu ararken de kendi karanlığınız da debelenmeniz.

Şöyle bir düşünün ya da kendinizi Melissa'nın yerine koyun. Yoksunuz, gitmişsiniz.. nereye olduğu önemli değil. Ve sizi arayan, soran tek bir kimse bile yok. Varlığınız kimseyi mutlu etmemiş ya da mutsuz da etmemiş.

Len Harper'a gelecek olursak, 1 hafta önce el pençe önünde duran iş arkadaşları 1 hafta sonra onu karakol bahçesinden kovabilecek kadar sinirli ve anlamsızca gergin. Apartman sakinlerinin hayatlarında yaşananlar ise belki de sizin kapı komşunuzun da içinde olduğu şeyler. Ama aynı dizi de olduğu gibi siz, hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Pardon düzelteyim, farkında olmak istemiyor da olabilirsiniz. Ve bir an gelip bir takım tesadüfler yol gösterici olmaya başladığında başladığınız yolculuk ise tahmininizden daha zor ve içinden çıkılmaz olabilir.

İntihar fikri çoğu zaman bir seçenek gibi duruyor Melissa Young'un hikayesi gibi durumlarda. Bu dizide buna benzer bir şey olur mu olmaz mı izleyip görmek gerekiyor. Peki, intihar her yalnız ve düşmüş insanın başvurabileceği bir yöntem midir?

Kısacası şunu demek istiyorum, izlediklerimiz ve bize uzak, olmaz dediğimiz şeyler sadece birkaç adım arkamızda, koşup bizi tutması ya da ayağımızın tökezleyip geriye düşme durumumuz muhtemel. Cem Yılmaz'ın dediği gibi ''Ben ne ölecem lan, bu yanımdaki oturan ölsün!'' geyiği yavaş yavaş gerçekleşiyor. Bencillik 7 ölümcül günahtan biri ve sanırım kimsenin bunu önleme niyeti yok, en azından kendi içinde.

What Remains'in yönetmeni Coky Giedroyc'un yarattığı dünya sıradan bir polisiye dizisi için fazlasıyla gergin ve tadında.

Sonbahara yakışan ve izlerken gerçekten o bir bardak kahvenin kokusunu doya doya alabileceğimiz bir dizi What Remains ( Geriye Kalan ). Dediğim gibi size ilk sunduğu şey bildikleriniz, ikinci sunduğu şey ise içinizde karşılaşmaktan korktuklarınız.

Şüpheleriniz daldan dala atlayacak ''What Remains''i şiddetle tavsiye ediyorum. İyi seyirler...

what remains
What Remains