Allacciate le cinture


kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Bir daha görüşemesek bile...

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in 14 Mart Cuma günü (Bugün) vizyona girecek olan 10'uncu filmi Fasten Your Seatbelts / Allacciate le cinture (Kemerlerinizi Bağlayın) sinemaseverlerle buluşacak. İtalya'nın güneyindeki turistik yerleşim birimlerinden Lecce şehrinde çekilen filmin hikaye ve senaryosu Ferzan Özpetek ile Gianni Romoli'ye ait. Kemerlerinizi Bağlayın, kadrosunda: Elena rolüyle Kasia Smutniak ve Antonio rolüyle Francesco Arca'nın yer aldığı filmin kadrosunda; Fabio rolüyle Filippo Scicchitano, Silvia rolüyle Carolina Crescentini, Giorgio rolüyle Francesco Scianna, Anna rolüyle Carla Signoris, Viviana / Dora rolüyle Elena Sofia Ricci, Egle rolüyle Paola Minaccioni, Maricla rolüyle Luisa Ranieri ve Diana rolüyle Giulia Michelini ve Dott.ssa (Doktor) Paola rolüyle Francesca Romana Verzaro'nun yer aldığı dram, romantik, komedi filmidir.

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

allacciate le cinture
Allacciate le cinture

Sevgili Can Yelen'in davetiyle, kardeşim Şeyma'yla birlikte Zorlu Center Cinemaximum'da gerçekleştirilen ön gösterim ile izleme şansı bulduk. ''Kemerlerinizi Bağlayın'' yağmurdan kaçan insanların bir durağa sığınmalarıyla başlıyor. Durakta sudan bir bahaneyle çıkan kavga sonucunda Elena (Kasia Smutniak) ve Antonio (Francesco Arca) kendilerini bu kavganın içerisinde bulurlar. Karşıt kutuptaki bu iki insan yağmurdan kaçarken sığındıkları durakta aşktan kaçamazlar.

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Elena ve Antonio'nun kavgayla başlayan; tutkuya dönüşen aşklarının 13 yıllık hikayesi...

''Bir daha görüşemesek bile hayatımın kadını olduğunu bileceksin.''
Antonio ( Francesco Arca )


Büyük Aşklar Asla Bitmez


Elena ve Antonio artık evlenmiştir ve bu evlilik ilişkiyi fena halde sınamaktadır. Peki, aşk hiç biter mi?

Aradan koca bir 13 yıl geçmiştir. Çoluk çocuğa karışmışlardır. Elena ve Antonio evliliklerinde onları sınayan bir takım olaylar yaşarken bizler de bu noktada 'aşk' kavramını zihnimizin arka planında sorgulamaya başlarız. Özellikle birbirleriyle zıt kutupta olan çiftimizin bir ilişki bile yaşamaları beklenmezken onlar evlilik kurumunda 13 yıl geçirmişler ve yaşam asla aynı düzlükte gitmemiştir. Hayatta inişler çıkışlar olur ve bu 'aşk' içinde geçerlidir. Aşk, zaman zaman inişe geçebilir, ani bir türbülans yaşayabilir ama yürümeye devam ederse türbülanstan çıkıp yolunu tekrar bulabilir.

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Ferzan Özpetek, hayatın tam içinden günlük olayları alıp, bir masal aleminden yansıtıyor. Arka planda çalan ustaca seçilmiş, içinize işleyen melodileri de ayrıca keyif veriyor izlerken, kendinizi bu masal alemine kaptırıp gitmenize neden oluyor.

ferzan ozpetek
Ferzan Özpetek

Elena'nın Antonio'ya ''Seni olduğun gibi sevdim, değiştirmeye çalışmadım.'' dediği duygusal yoğunluklu sahne; ilişkilerine olmadık anlamlar yükleyen ve hayatındaki erkeği hayalindeki prense çevirmeye çalışıp, hem kendini hem de sevdiğini mutsuz eden insanlara ders niteliğindeydi.

kemerlerinizi baglayin kasia smutniak francesco arca
Kemerlerinizi Bağlayın Kasia Smutniak-Francesco Arca

''Sıkıca sarılabilirsiniz. Hiç bir yerim kırılmaz.''
Anna ( Carla Signoris )

Duygusallıkta zirve yaptığı zamanlar ile kahkahayı bastığınız zamanlar öyle güzel harmanlanmış ki sizi kesinlikle yormuyor.

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Film Biter, Müzik Devam Eder


kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Bir filmi istediğiniz dozda etkili kılabilmenin en güçlü yollarından biri, o filme katacağınız müziklerdir. Seyirciye aktarmak istediğiniz duyguları, oyuncuların mimikleri ve ağızlarından dökülen kelimelerin dışında, ancak arkasından destekleyici bir müzikle verebilirsiniz. Kemerlerinizi Bağlayın (Allacciate le cinture) bu konuda da çok başarılı. Daha filmin başladığı ilk andan itibaren bunu size güçlü bir şekilde hissettirebiliyor. Özellikle yine filmin henüz başlarındayken bir motor sahnesi var orada gerçekten de budur dedim. İşte tam da budur. Filmin akışından şarkıya geçiş o kadar ustaca gerçekleştirilmiş ki film bittiğinde bile o sahne yerine kendi hikayenizi koyduğunuz şekliyle müzik kulağınızda çınlamaya devam edecek ;)

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

Allacciate le cinture Music by

Pasquale Cataleno

Aynur Doğan - Bexo (Uyan)


Rino Gaetano - A Mano A Mano


Fasten Your Seatbelts / Allacciate le cinture (Kemerlerinizi Bağlayın) Fragman


kemerlerinizi baglayin francesco arca
Kemerlerinizi Bağlayın Francesco Arca

kemerlerinizi baglayin kasia smutniak
Kemerlerinizi Bağlayın Kasia Smutniak

kemerlerinizi baglayin francesco scianna kasia smutniak
Kemerlerinizi Bağlayın Francesco Scianna-Kasia Smutniak

kemerlerinizi baglayin filippo scicchitano
Kemerlerinizi Bağlayın Filippo Scicchitano

kemerlerinizi baglayin filippo scicchitano carolina crescentini francesco scianna
Kemerlerinizi Bağlayın Filippo Scicchitano-Carolina Crescentini-Francesco Scianna

Diğer Ferzan Özpetek filmlerini izlemediyseniz henüz çok geç değil. ''Kemerlerinizi Bağlayın'' filmiyle iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Ve muhtemelen bu filmden sonra diğerlerini de görmek isteyeceksinizdir. Ülkenin bunaltıcı gündeminden bir an olsun uzaklaşmak ve harika müzikler eşliğinde bir aşk hikayesi izlemek isterseniz bugünlerde kendinize biraz vakit ayırın ve bu filmi muhakkak izleyin. İyi seyirler...

kemerlerinizi baglayin
Kemerlerinizi Bağlayın

#KemerleriniziBağlayın #Türbülans