Thesis on a Homicide (Cinayet Tezi)


tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio

Detaylar.
Her şey detaylarda gizli.

cinayet tezi
Cinayet Tezi

Tesis sobre un homicidio / Thesis on a Homicide (Cinayet Tezi), Diego Paszkowski'nin aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan, senaristliğini Patricio Vega, yönetmenliğini Hérnan Goldfrid'in üstlendiği, kadrosunda: Roberto Bermúdez rolüyle Ricardo Alberto Darín, Gonzalo Ruiz Cordera rolüyle Alberto Ammann, Laura Di Natale rolüyle Calu Rivero, Alfredo Hernández rolüyle Arturo Puig, Maia Weistein rolüyle Natalia Santiago, Mónica rolüyle Mara Bestelli, Mario Passalaqua rolüyle Antonio Ugo, Máuregui rolüyle Fabián Arenillas, Robles rolüyle José Luis Mazza, Villazán rolüyle Mateo Chiarino, Uriarte rolüyle Ezequiel De Almeida ve Yolis rolüyle Cecilia Atán'ı yer aldığı 2013 Arjantin yapımı gerilim, gizem, suç filmidir.

tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio

Juan José Campanella'nın dünya çapında ses getiren ve Best Foreign Language Film (En İyi Yabancı Film) Oscar Akademi Ödülü'nü kazanan El Secreto de sus Ojos (Gözlerindeki Sır) filminin yapımcılarının imza attığı Cinayet Tezi'nin başrolünde Arjantin sinemasının gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak gösterilmekte olan Ricardo Alberto Darin bulunuyor.

ricardo darin
Ricardo Darin

Eski bir ceza avukatı olan Roberto Bermudez (Ricardo Darin), şimdilerde ülkenin önde gelen hukuk fakültelerinden birinde profesörlük yapmaktadır. Lisansüstü öğrencilerine sekiz haftalık bir seminer veren Bermudez ile öğrencileri arasında iyi bir iletişim bulunmaktadır. Öğrencileri arasında, saygı duyduğu bir ustasının oğlu olan Gonzalo Ruiz Cordera'da var.

tesis sobre un homicidio ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Ricardo Darin

thesis on a homicide ricardo darin
Thesis on a Homicide Ricardo Darin

thesis on a homicide alberto ammann
Thesis on a Homicide Alberto Ammann

Bu arada, Gonzalo'nun da Bermudez'i bir idol olarak gördüğünü söyleyebiliriz. Bermudez ile Gonzalo'nun bir sohbetleri esnasında genç avukatın suç, ceza ve adalet kavramlarına bakışındaki kibir ve çarpık yaklaşım Bermudez'in dikkatini çekiyor.

''Gidip bir kelebek yakalayıp öldürebilirim ve bu yasa dışı bir şey değil. Ama şimdi diyelim ki bu kelebek, bir milyonerin koleksiyonundaki çok değerli bir parçaydı o zaman hapse girerim işte. Yargılanan hareket değil, kanunlar bizi saçma işler yapmaktan alıkoymuyor, sadece böyle bir davranış erk sahiplerini rahatsız edince kanunlar devreye giriyor. Aslında anarşi dünyasında yaşıyoruz ama kimse farkında değil. Her gün bir kişi bir kelebeği yakalayıp öldürüyor ve buna engel olacak tek bir kanun bile yok.''
Gonzalo Ruiz Cordera ( Alberto Ammann )

tesis sobre un homicidio ricardo darin alberto ammann
Tesis sobre un homicidio Ricardo Darin-Alberto Ammann

cinayet tezi alberto ammann ricardo darin
Cinayet Tezi Alberto Ammann-Ricardo Darin

thesis on a homicide alberto ammann ricardo darin
Thesis on a Homicide Alberto Ammann-Ricardo Darin

Ne var ki okulun önünde vuku bulan dehşet verici bir cinayet, başta Bermudez olmak üzere tüm fakültenin odak noktası olur. Valeria Di Natale isimli genç bir kadın vahşice öldürülmüş, cesedi ise öğretim görevlilerinin bölümünün yakınında bulunmuştur. Suç mahalinde yaşadığı bir his sonrasında aniden harekete geçen Bermudez, derinlemesine bir soruşturma başlatıp cinayetin altında yatan gizemi keşfetmeye karar verir. Katil Bermudez'i bu tehlikeli oyuna çekmek ister gibi bazı ipuçları bırakmıştır. Burada maktule ve cinayete dair bazı detaylar, Gonzalo ile diyaloglarını hatırlatıyor profesöre. Genç avukatın bu cinayeti işlediğine ve bununla da kalmayıp kendisine meydan okuduğuna hükmediyor Roberto Bermudez.

''Onun gibi kızlara ölüm''

tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio

tesis sobre un homicidio antonio ugo
Tesis sobre un homicidio Antonio Ugo

tesis sobre un homicidio ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Ricardo Darin

Roberto Bermudez bu cinayeti çözmeyi saplantı haline getirir. Gonzalo'nun yeni bir cinayet işleyeceğini düşünmeye başlar ve onu engellemeye çalışır.

tesis sobre un homicidio arturo puig ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Arturo Puig-Ricardo Darin

thesis on a homicide arturo puig ricardo darin
Thesis on a Homicide Arturo Puig-Ricardo Darin

tesis sobre un homicidio arturo puig
Tesis sobre un homicidio Arturo Puig

Maktulün Laura adında bir kız kardeşi var. Bermudez, davaya özel bir ilgi gösterdiği için genç Laura ile ilk andan itibaren iletişim kurmaya çalışıyor. Laura'yı yem olarak kullanarak katili bir kez daha cinayet işlemeye kışkırtmak konusunda hiç çekinmiyor, tereddüt etmiyor ve böylece onu yakalamayı umuyor.

tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio

tesis sobre un homicidio ricardo darin calu rivero
Tesis sobre un homicidio Ricardo Darin-Calu Rivero

tesis sobre un homicidio calu rivero
Tesis sobre un homicidio Calu Rivero

thesis on a homicide calu rivero ricardo darin
Thesis on a Homicide Calu Rivero-Ricardo Darin

tesis sobre un homicidio calu rivero ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Calu Rivero-Ricardo Darin

thesis on a homicide calu rivero
Tesis sobre un homicidio Calu Rivero

Roberto Bermúdez: Bir katilin işleyebileceği en korkunç suç budur: Kibir.
Gonzalo Ruiz Cordera: Aynı fikirde değilim. En büyük suç aptalca davranmaktır.
Roberto Bermúdez: Ve ikisi de aynı kapıya çıkar. Bir soruşturma görevlisiyle sessiz bir düelloya gireceksen; karşındaki adamın kapasitesini asla hafife alma! Asla!

tesis sobre un homicidio alberto ammann ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Alberto Ammann-Ricardo Darin

tesis sobre un homicidio alberto ammann
Tesis sobre un homicidio Alberto Ammann

tesis sobre un homicidio alberto ammann calu rivero
Tesis sobre un homicidio Alberto Ammann-Calu Rivero

cinayet tezi calu rivero
Cinayet Tezi Calu Rivero

cinayet tezi calu rivero ricardo darin
Cinayet Tezi Calu Rivero-Ricardo Darin

Monica karakteri beni resmen deli etti diyebilirim. Sürekli ''Ne istiyorsun benden?'' diye sordukça en sonunda insan dayanamıyor 'elinin körü' deyiveriyor :) bir ara da Ricardo Darin'le birlikte isyan ederken buldum kendimi; Kahretsin şu adamı bir dinle! diye bağırdım artık :) tabii isyan yok abi isyan yok isyan ama nereye kadar arkadaş?

tesis sobre un homicidio ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Ricardo Darin

Bir cinayet ve bu cinayetin sizlere sunulan detayları ve psikolojik yansımaları. Her şey bir hoşnutsuzluk yüzünden mi? İzlerken size de empoze edilmek istenen kişinin katil olup olmadığını da sorguluyorsunuz. Gerçek nedir? Görünen mi yoksa görünmeyen mi? Bunu da film boyunca düşündürüyor.

tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio

tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio

Tesis sobre un homicidio / Thesis on a Homicidie (Cinayet Tezi) Kamera/ışık oyunlarıyla son derece şık, görüntü yönetmeninden müziklerine kadar tüm unsurları başarılı bir atmosfer yaratmak için kullanabilmiş bir rejisi var. ''Katil kim?'' bulmacasının ''Gonzalo katil mi, değil mi?'' sorusuna yerini bıraktığı, polisiye soslu psikolojik gerilimlerden hoşlananların seveceği bir film.

tesis sobre un homicidio ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Ricardo Darin

cinayet tezi ricardo darin
Cinayet Tezi Ricardo Darin

tesis sobre un homicidio alberto ammann ricardo darin
Tesis sobre un homicidio Alberto Ammann-Ricardo Darin

Derya deniz gözleri ile Ricardo Darin isminin bir filmde geçmesi o filmi izleme sebebim olduğunu daha önce de söylemiştim. Ricardo Darin filmlerinde sadece oyunculuğa bakıyorum, konu benim için bir önem teşkil etmiyor. Her daim duruşundan, oyunculuğundan asla taviz vermeyen olağanüstü bir oyuncu. Bu adamda insanı filme çeken bir oyuncunun çekiciliği mevcut, bomboş bir senaryo dahi olsa oyunculuğu bir süre kafanıza takılır ve diğer filmlerini izlemek için araştırmaya başlarsınız. Sonuç olarak ''Cinayet Tezi'' başka hiçbir şey olmasa bile Ricardo Darin için izlemeye değer ;)

tese sobre um homicidio
Tese Sobre um Homicidio



thesis on a homicide
Thesis on a Homicide

tesis sobre un homicidio
Tesis sobre un homicidio