7th Floor (7. Kat)


septimo 7th floor
Septimo-7th Floor

Bir bina
İki kayıp çocuk
Bir umutsuz baba

7th floor
7th Floor

Septimo / 7th Floor (7. Kat), Patxi Amezcua ve Alejo Flah'ın birlikte yazdıkları ve yine Patxi Amezcua'nın yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Sebastián rolüyle Ricardo Alberto Darín ve Delia rolüyle Belén Rueda'nın paylaştığı, 2013 Arjantin-İspanya ortak yapımı gerilim filminin oyuncu kadrosunda Luis Ziembrowski, Osvaldo Santoro, Guillermo Arengo, Jorge D'Elía yer alıyor.

septimo
Septimo

septimo
Septimo

Septimo, Buenos Aires'te sabah vakti. Almagro bölgesinde çıkan bir yangın ve şehrin genelindeki suç artışından söz edilerek başlıyor.

Sebastian (Ricardo Darin) karısı Delia (Belen Rueda) ile ayrılmış ve artık evliliklerinin resmi olarak sonlanması için iş sadece atacağı bir imzaya kalmış olan, iki çocuk babası bir avukat rolüyle karşımızda. Sebastian çocukları okula bıraktıktan sonra son derece önemli bir davaya katılacaktır.

septimo ricardo darin
Septimo Ricardo Darin

septimo
Septimo

Okula gitmek için hazır olan çocuklar oturdukları apartmanın 7. katında asansörün yanına geldiklerinde her zaman yaptıkları gibi babalarıyla bir oyun oynamak isterler. Sebastian ilk başta kabul etmez çünkü; Delia merdivenlerde oyun oynamamaları konusunda ''Merdivenlerde oynamak yok. Bir gün düşecekler.'' diye tembih etmiştir. Fakat çocuklar oyunu oynamakta çok ısrarcıdır ''Biz artık büyüdük. Seni bugün yeneceğiz.'' deyip bir anda fırlayıverirler. Artık 7. Kat ile zemin katı arasında bir yarış başlamıştır. Çocuklar merdiveni kullanırken Sebastian'da asansörü kullanacaktır.

septimo
Septimo

septimo ricardo darin
Septimo Ricardo Darin

Sebastian aşağı indiğinde çocuklar hala ortada yoktur. Kısa bir süre bekler sonra seslenmeye başlar, merdiven boşluğuna doğru seslenir, merdivenlerden yukarı çıkar, aşağı iner, kapıcıya sorar, dışarı çıkar ve sokaklara bakar fakat çocuklar ortada yoktur. Umutsuz bir şekilde onları bulmak için kendi araştırmasına başlar. Artık apartmandaki herkes birer şüphelidir.

septimo belen rueda ricardo darin
Septimo Belen Rueda-Ricardo Darin

septimo ricardo darin
Septimo Ricardo Darin

septimo belen rueda
Septimo Belen Rueda

7th floor belen rueda ricardo darin
7th Floor Belen Rueda-Ricardo Darin

septimo ricardo darin belen rueda
Septimo Ricardo-DarinBelen Rueda

7th floor ricardo darin belen rueda
7th Floor Ricardo-DarinBelen Rueda

septimo
Septimo

septimo
Septimo

Son günlerde ülkemizde sıkça meydana gelen 'çocuk kaçırmaları' sonrasında ''Septimo'' beni bir hayli etkiledi diyebilirim. Ne boktan bir durumdur bu! Anlık bir şey, daha az önce gözlerinin önünde, yanı başında duran evlatların sadece birkaç saniye içerisinde yoklar. Sanki yer yarılmış da yerin dibine girmişler gibi tamamen kayboluyorlar. İnsan anlık bir şok geçiyor. Ne yapacağını, nereye bakacağını bilemiyor, nasıl olduğunu anlayamıyorsun. Ricardo Darin bu duyguları öylesine hissettiriyor ki donup kalıyorsunuz. Septimo / 7th Floor (7. Kat) Ricardo Darin'in enfes oyunculuğuyla bezeli, muazzam bir film. Muhakkak izlemelisiniz.

belen rueda ricardo alberto darin
Belen Rueda-Ricardo Darin

belen rueda ricardo darin
Belen Rueda-Ricardo Darin



septimo 7th floor belen rueda
Septimo-7th Floor-Belen Rueda

septimo 7th floor ricardo darin
Septimo-7th Floor-Ricardo Darin

septimo
Septimo