Harabe


ruin
Ruin

Kıyamet sonrası dünyada insanlık yok olmuş, şehirler harabeye dönmüştür.

Wes Ball'ın yazıp yönettiği, Attraktion Films ve Oddball Animation firmaları tarafından üretilen 2011 Amerikan yapımı Ruin (Harabe); Post apokaliptik dünyada geçen aksiyon, macera, Sci-Fi / Science Fiction (Bilimkurgu) tarzı kısa animasyon film.

ruin
Ruin

ruin
Ruin

ruin
Ruin

Kıyamet sonrası bilim kurgusu


Kıyamet sonrası bilim kurgusu, bilim kurgu edebiyatının bir alt türüdür ve nükleer ya da biyolojik savaş ile nükleer, biyolojik, ekolojik ya da kozmolojik felaketlere bağlı olarak dünyanın sonunun gelmesini ve böylesi büyük yıkımlar sonucu sağ kalan insanları nasıl bir hayatın bekleyebileceğini konu edinir.

Kıyamet sonrası bilim kurgusunun çekiciliği; macera yaşama, yeni ufuklar keşfetme, bir yıkım sonrasında sağ kalarak yeniden başlama ve bugün bildiklerimizle öylesine yıkık bir dünyada kalmanın nasıl olacağına ilişin merak ve heyecan duygularıyla ilişkilendirilmektedir.

Modern apokaliptik ve post apokaliptik kurgunun kökleri geçmişin apokaliptik edebiyatına kadar uzanır. Dünyadaki çeşitli mitler ve inançlar insanlığın ve dünyanın sonunu öngören veya tasvir eden hikayeler içerir.

Kaynak: Vikipedi

harabe
Harabe

ruin
Ruin

ruin
Ruin

harabe
Harabe

harabe
Harabe

Ruin'in konusu ise: Nükleer savaştan sonraki dünyada yalnız bir adamın Haven Nanosystems şirketinin kalıntıları arasında bir konteyneri keşfetmesiyle başlıyor. Adam kilitli konteyneri şirketin yüksek katlarının birinden aşağı atarak patlatıyor ve içinde karantinaya alınan Tesis B'ye ilişkin bazı bilgiler buluyor. Tam bu sırada bir çeşit drone (vızıltı) robotunun kendisini takip ettiğini fark etmesiyle birlikte soluksuz bir kovalamaca başlıyor.

ruin
Ruin

ruin
Ruin

ruin
Ruin

ruin
Ruin

ruin
Ruin

ruin
Ruin

ruin
Ruin

Gayet akıcı ve profesyonel bulduğum ''Ruin'' kıyamet sonrası mekaniklere karşı yaşam savaşı veren motorlu savaşçıyı son ana kadar acaba ne olacak duygusu ile izlettiriyor. Cast kısmının sonrasından da anlaşılacağı üzere, Ruin'in bir devam filminin ilki olduğunu belirteyim.

ruin 2011 drone
Ruin 2011 Drone

ruin 2011 drone
Ruin 2011 Drone

ruin 2011 drone
Ruin 2011 Drone

ruin 2011 motorlu savasci
Ruin 2011 Motorlu Savaşçı

Ruin Music by

Kevin Riepl



Ruin Official Page ( Resmi Sayfası )

kiyamet sonrasi
Kıyamet Sonrası

Yönetmenliğini ve senaristliğini görsel efekt alanındaki deneyimi ile tanınan Wes Ball'ın üstlendiği The Maze Runner (Labirent: Ölümcül Kaçış) filmi ise Ball'ın ilk uzun metraj tecrübesi.