Kuduz Köpek


cujo-kujo-kuduz kopek
Cujo-Kujo-Kuduz Köpek

''Kuduz mağduru bir köpeğin hüzünlü hikayesi''

Cujo (Kujo-Kuduz Köpek), Stephen King'in alkol problemi ile mücadele ettiği günlerde yazdığı aynı adlı romanından beyazperde uyarlanan, Don Carlos Dunaway ve Lauren Currier'in senaristliğini birlikte yaptıkları, Lewis Teague'nin yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Donna Trenton rolüyle Dee Wallace, Tad Trenton rolüyle Danny Pintauro, Vic Trenton rolüyle Daniel Hugh Kelly, Steve Kemp rolüyle Christopher Stone, Joe Camber rolüyle Ed Lauter, Charity Camber rolüyle Kaiulani Lee, Brett Camber rolüyle Billy Jayne, Gary Pervier rolüyle Mills Watson, Masen rolüyle Jerry Hardin, Sheriff (Şerif) Bannerman rolüyle Sandy Ward, Roger Breakstone rolüyle Arthur Rosenberg, Harry rolüyle Terry Donovan-Smith, Meara rolüyle Robert Elross, Fournier rolüyle Robert Behling, Joe MaGruder rolüyle Robert Craighead, Professor (Profesör) rolüyle Merritt Olsen, Lady Reporter (Bayan Muhabir) rolüyle Clare Nono, Dr. (Doktor) Merkatz rolüyle Daniel H. Blatt ve Cujo'nun yer aldığı 1983 Amerikan yapımı gerilim, korku filmidir.

''Now there's a new name for terror... (Dehşet'in yeni adı...)''

cujo
Cujo

cujo
Cujo

kujo
Kujo

Cujo: Bir söylentiye göre Navaho dilinde, unstoppable force yani durdurulamayan güç anlamına gelmekte.

''Cujo iri cüssesine rağmen uysal, akıllı ve sevilen bir köpektir. O da diğer köpekler gibi insanlara sadakatle bağlıdır. Ne var ki beklenmedik bir biçimde bir yarasa tarafından ısırılır. Artık ne Cujo bildik bir köpektir, ne de hayat bildik bir şekilde devam edecektir.''

cujo
Cujo

Her yere burnunu sokanlara ders olacak nitelikte bir sahne ile açılan filmde yabanıl bir yarasa tarafından ısırılan Saint Bernard cinsi bu evcil köpek, iki ruhu arasında sıkışıp kalmıştır. O kadar evcil ve o kadar sadıktır ki kudurduğu halde ormana, yabanıla kaçmak yerine evine sığınmaktan, insanlara sırnaşmaktan vazgeçmez. Bir yanıyla sanki hiçbir şey olmamış gibi normal yaşamına devam etmek istese de diğer yanı insanların çıkardığı en ufak bir gürültüye dahi tahammül edemez hale gelmiştir çünkü kuduz mikrobu kulaklarını ve diğer algılarını iyice hassaslaştırmıştır. Artık vahşi içgüdülerini zapt etmesi mümkün olmayacak ve bir canavara dönüşerek koşulsuz sadakatinin bedelini bol kanlı bir şekilde ödetecektir.

cujo mills watson
Cujo Mills Watson

''Dinle beni. Canavar diye bir şey yoktur. Onlar sadece masallarda olur. Gerçek hayatta canavar yoktur.''
Vic Trenton ( Daniel Hugh Kelly )

cujo-danny pintauro-dee wallace-daniel hugh kelly
Cujo Danny Pintauro-Dee Wallace-Daniel Hugh Kelly

Tüm bu katliamdan habersiz Castle Rock'a taşınan Trenton ailesinin hayali taşrada, doğayla iç içe olmaktır. Ancak Donna (Dee Wallace) ve canavarlardan çok korkan minik oğlu Ted (Danny Pintauro) bozuk olan arabalarını kasabanın dışındaki bir tamirciye götürdüklerinde kendilerini hiç kimsenin olmadığı sonsuz bir ıssızlığın ortasında bulurlar. Ama arabadan inmeleri mümkün olmayacaktır. Tamircinin köpeği Cujo, bir anlık sinirle sahibini ve onun serseri arkadaşını öldürmüş olsa da tüm sadakatiyle evini korumaktan asla vazgeçmeyecek ve Donna ile Ted'in arabadan inip eve girmesine engel olmak için tüm ölümcül güçlerini devreye sokacaktır. Evladı söz konusu olduğunda en uysal dişi bile bir canavardan daha çok canavarlaşma potansiyeline sahiptir. Bu ölüm kalım savaşının galibi kim olacaktır?

Sadık dost Cujo evini yabancılardan korumayı başarabilecek midir?

cujo dee wallace
Cujo Dee Wallace

cujo-dee wallace-danny pintauro-daniel hugh kelly
Cujo Dee Wallace-Danny Pintauro-Daniel Hugh Kelly

cujo-dee wallace-daniel hugh kelly
Cujo Dee Wallace-Daniel Hugh Kelly

cujo-daniel hugh kelly-arthur rosenberg
Cujo Daniel Hugh Kelly-Arthur Rosenberg

cujo-dee wallace-daniel hugh kelly-danny pintauro
Cujo Dee Wallace-Daniel Hugh Kelly-Danny Pintauro

cujo-danny pintauro-dee wallace
Cujo Danny Pintauro-Dee Wallace

cujo dee wallace
Cujo Dee Wallace

cujo
Cujo

cujo-dee wallace-danny pintauro
Cujo Dee Wallace-Danny Pintauro

cujo
Cujo

cujo
Cujo

cujo
Cujo

cujo-danny pintauro-dee wallace
Cujo Danny Pintauro-Dee Wallace

cujo-danny pintauro-dee wallace
Cujo Danny Pintauro-Dee Wallace

cujo-dee wallace-danny pintauro
Cujo Dee Wallace-Danny Pintauro

cujo-dee wallace-danny pintauro
Cujo Dee Wallace-Danny Pintauro

cujo-danny pintauro-dee wallace
Cujo Danny Pintauro-Dee Wallace

6 yaşındaki küçük oyuncu Danny Pintauro'nun henüz okumayı öğrenemediğinden filmde annesini canlandıran Dee Wallace'ın komutlarıyla yönlendirildiğini ve kariyerinin ilk oyunculuk denemesi olduğunu göz önünde bulundurursak özellikle nöbet sahneleri sırasında çok gerçekçi ve başarılı bulduğumu söylemeliyim. Donna karakterinin eve doğru koşarken ekranın sağ üst kısmında mikrofonun açıkça görülmesi, eğiticinin Cujo'yu eliyle arkadan çekerek pencereden indirmesi, asansör sahnesinde ekrana yansıyan ekip elemanları ve süreklilik konusundaki birtakım hatalara fazla takılmazsak genel itibariyle başarılı ve sonundaki farklılıklar dışında romana sadık kalan kült bir filmdir Cujo (Kujo-Kuduz Köpek).

Cujo (Kujo-Kuduz Köpek) Official Trailer


cujo
Cujo


cujo
Cujo

Yazar Hakkında: "MelisaFilm merkezi olmayan, yeni fikirlere yelken açan, alternatif üretim fikirleri geliştiren bağımsız bir yapıdır."

MelisaFilm'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @MelisaFilm