The Lost Room ( Kayıp Oda )


the lost room
The Lost Room

The Lost Room ( Kayıp Oda ), ABD'de Sci Fi Channel 2006 yılında yayınlanmış olan bir bilim kurgu, aksiyon, gizem, fantastik mini dizisidir.

the lost room
The Lost Room

The Lost Room ( Kayıp Oda ), bir oda ve bu odadaki olağan dışı güçlere sahip günlük objeler etrafında geçmektedir. Joe Miller ( Peter Krause ), odada kaybolan kızı Anna'yı ( Elle Fanning ) kurtarmak için bu objeleri araştırmaktadır.

1960'lı yıllarda. Chicago ve Los Angeles arasındaki 66. kara yolu üzerindeki tipik bir motel ( Sunshine Motel ) iken bir yıl sonra ''olay'' adı verilen durum sonucu gerçek zaman ve uzayın dışında bir kayıp oda belirmiştir.

the collectors
The Collectors

Sunshine Motel'indeki 10 numaralı odada bulunan bir çift makas, bir tarak ve buna benzer diğer nesneler, o gün sebebi açıklanamayacak şekilde benzersiz bazı özellikler kazandı. Onları sıradan nesneler olmaktan çıkarıp yok edilemez nesneler haline getiren özellikler...

sunshine motel
Sunshine Motel

Odanın kendisi, değişmez bir güvenli ortam ve kişinin gitmek istediği yere açılan bir kapıdır. Ama aynı zamanda hayatınızın riske girmesine neden olabilecek yerdir.

Bu nesnelerden birine sahip olmak aynı zamanda onun güçlerine de sahip olmak demektir.

Bu nesneleri kullanmanın fiziksel, duygusal ve de psikolojik bazı bedelleri vardı. Bunlardan birini elinizde tutmanız bile sizi hedef haline getirebilirdi.

On yıllardır, belki de Motel odasında bu olayın ilk kez meydana geldiği zamandan beri, bazı gizemli kişiler bu nesneleri ele geçirmeye çabaladılar. Her zaman olduğu gibi, bazı kişiler sınırsız güce kavuşmanın hayalini kurmakta ve bu nesnelerin tamamını ele geçirecek güce kavuşacaklarına inanmaktadırlar. Diğerleri ise bir daha hiç kimsenin bu nesneleri kullanmaması için çabalamaktadırlar.

Amaçları zamanla değişse de, bu gizemli kişilerin taktikleri birbirine benzerdir.
Bu nesnelerden birine sahip olduğunuzda çevrenizde hiç dostunuzun kalmaması üzücüdür. Sadece elinizdekine sahip olmak için uygun anı bekleyen kişiler vardır.

Dedektif Joe Miller'in Motel odasını öğrenmesi, vurulmuş ve ölmek üzere olan genç bir adamın ona bu nesnelerin en güçlüsü ve en çok tamah edilenini vermesiyle gerçekleşir;
''Odanın Anahtarı''
Bu onun artık tek umududur.

Sci Fi Channel'in oldukça ses getiren üç bölümlük mini dizisi The Lost Room bugüne kadar bu kanalın hazırladığı en iyi dizilerden biri olarak gösterilmektedir.

Bölümler

1-The Key and the Clock ( Anahtar ve Saat )
2-The Comb and the Box ( Tarak ve Kutu )
3-The Eye and the Prime Object ( Göz ve Esas Nesne )

Bir kere başlayınca soluksuz izleyeceksiniz. Özellikle de mini dizi tarzı sevenler için bulunmaz hint kumaşı :)

the lost room
The Lost Room