High Noon ( Kahraman Şerif )


high noon
High Noon

İki kere Oscar Akademi En İyi Aktör Ödülü kazanmış Gary Cooper...

Film 1952 ABD yapımı olup yönetmenliğini Fred Zinnemann yapmıştır. Başrollerde Gary Cooper, Thomas Mitchell, Lloyd Birdges, Grace Kelly, Katy Jurado, Lee Van Cleef yer alıyor.

1952 yılında 7 dalda Oscar'a aday gösterilen film, En İyi Erkek Oyuncu Gary CooperEn İyi Kurgu Elmo Williams, Harry Gerstad; En İyi Orijinal Şarkı;
En İyi Film Müziği ödülleri ile dört dalda Oscar Ödülü kazanmıştır.

high noon
High Noon

High Noon ( Kahraman Şerif ) Filminin tema şarkısı ( Do Not Forsake Me, 
Oh My Darlin ) veya diğer adıyla ( The Ballad of High Noon )
Söz: Ned Washington, Beste: Dimitri Tiomkin
müzikal olmayan bir filmde kullanıldığı halde Oscar Ödülü kazanmış ilk şarkıdır.

ABD'de ''kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli'' filmler arasına seçilerek Kongre Kütüphanesi'nin ''Ulusal Film Arşivi''nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına :)

Bu zamana kadar sizlere tanıtımını yaptığım bütün filmleri ve dizileri beğenmiştim, sevmiştim..  hepsi benden tam puan almıştı. Fakat ne yazık ki aynısını High Noon 
( Kahraman Şerif ) için söyleyebilmem mümkün değil. Aslında filmi izlerken almış olduğum notlardan da gerçekten yazıyı yazmaya başladıktan sonra vazgeçtim çünkü film neresinden tutsam elimde kalıyor. Sözün özü siz siz olun kesinlikle ama kesinlikle High Noon ( Kahraman Şerif ) filmini izlemeyin :)))

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Filmin tek artısı ( Do Not Forsake Me, Oh My Darlin ) veya diğer adıyla ( The Ballad of High Noon ) mükemmel bir şarkı. 
Buyurun hep birlikte dinleyelim...