Kedi Konçertosu ( Kedi Konseri )


the cat concerto
The Cat Concerto

1946 - The Cat Concerto ( Kedi Konçertosu / Kedi Konseri )
Metro-Goldwyn-Mayer

The Cat Concerto ( Kedi Konçertosu / Kedi Konseri ), Academy Award for Best Animated Short Film ( En İyi Kısa Animasyon Filmi Akademi Ödülü ) nü kazanan onbeşinci çizgi filmdir.

the cat concerto
The Cat Concerto

The Cat Concerto'nun konusu ise; Tom, bir konser piyanistidir. Kuyruklu bir smokin giymiş olan Tom sahnenin solundan girer ve piyanonun başına oturur, konsantrasyonunu sağlar ve Liszt'in Hungarian Rhapsody ( Macar Rapsodi ) isimli çalışmasını çalmaya başlar. Tom'un ve seyircilerin bilmediği şey ise Jerry'nin piyanonun içinde kalın notaların olduğu kısımda uyuyor olduğudur ve Tom'un piyanoyu çalması kısa bir süre sonra Jerry'i uyandırır. Jerry, notalar tarafından tokatlanır, teller tarafından zıplatılır ve konçertosuna devam etmeye çalışan ama bir yandan da Jerry'i etkisiz hale getirmekle uğraşan Tom tarafından yakalanır. Jerry'nin kendini savunmak için yaptığı maskaralıklar programa canlılık katar ve Jerry, Tom'a kendi müzikal yetenekleriyle saldırır. Konçertonun sonunda ikilinin düeti sonrası sadece bir tanesi seyircinin alkışları karşısında sahnede ayakta kalabilmiştir...

Tom ve Jerry ile komedi ve yaratıcılığı son damlasına kadar değerlendirebilen bir kısa çizgi film. Her zamanki gibi şiddet dozu akıllara ziyan :)


the cat concerto
The Cat Concerto