Küçük Yetim


the little orphan
The Little Orphan

1948 - The Little Orphan ( Küçük Yetim )
Metro-Goldwyn-Mayer

The Little Orphan ( Küçük Yetim ), Academy Award for Best Animated Short Film ( En İyi Kısa Animasyon Filmi Akademi Ödülü ) nü kazanan onyedinci çizgi filmdir.

the little orphan
The Little Orphan


Dikkat! Spoiler İçerir

The Little Orphan'in konusu ise; ''Bide a Wee Mouse Home'' Jerry'e Şükran gününü birlikte geçirmesi için Nibbles adında küçük yetim bir fare gönderir.
Jerry, çok aç olan Nibbles'in karnını doyurmak için kolları sıvar. İlk olarak uyuyan Tom'un sütünden birazcık da olsa içmesine yardım eder. Fakat daha sonra Tom uyanır ve sütün geri kalanını içer ve tekrar uyumaya devam eder. Neyse ki, evde büyük bir şükran günü hazırlığı olduğundan yemek masası donatılmıştır. Jerry, küçük yetim Nibbles'i bu masaya çıkartır ve burada karnını doyurması için ona yardımcı olur.
Fakat ne var ki Nibbles her zaman açtır. Ve bir türlü doymak bilmez. Şükran günü masasındaki yemek olayını da abartıp Tom'un uyanmasına sebep olacak şeyler yapar. Sonunda bu üçlü arasında kavga, dövüş, kovalamaca tüm hızıyla başlar.
Bu koşuşturmaca sonucunda bir taraf beyaz bayrak sallayarak pes edecek ve şükran günü masasına üçlü hep birlikte oturacak dualarını edip yemeklerini yiyecektir.
Tabii ki her zaman aç olan Nibbles, Tom ve Jerry için ortada yenilebilecek bir yemek bırakırsa...

the little orphan
The Little Orphan