Benjy


benjy
Benjy

En İyi Kısa Belgesel Film Akademi Ödülü ilk kez 1941 yılında verilmiştir.

1951 - Fred Zinnemann tarafından Paramount Pictures Corporation ortaklığı ile Los Angeles Ortopedi Hastanesi için yapıldı. / Benjy

Benjy, Academy Award for Best Documentary / Short Subject ( En İyi Kısa Belgesel Film Akademi Ödülü ) nü 10. kazanan kısa belgesel filmidir.

Benjy Directed by ( yönetmen ) Produced by ( yapımcı )

Fred Zinnemann

Benjy Written by ( yazar )

Stewart Stern

Benjy starring

Benjy ( Lee Aaker )

( narrator / anlatan ) / Henry Fonda

Benjy'nin konusu ise; Henry Fonda'nın seslendirdiği ''Benjy'', doğuştan engelli bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Bir Ortopedi Pediatristi, omurga ile ilgili ''Skolyoz Eğriliği'' hastalığı olan çocuğu, fiziksel perhiz ile iyileştirmek istemektedir. Fakat önce çocuğun ailesinin onayını alması gerekmektedir.

Yönetmen Fred Zinnemann ve yapım ekibi, çekimleri Los Angeles Ortopedi Hastanesi'nde ( Los Angeles Orthopaedic Hospital ) gerçekleşen filmde ücret almadan görev almışlardır. Fred Zinnemann 1992 tarihli Otobiyografisinde de bu olaydan bahseder. Paramount Pictures tarafından film için seçilen ekip, kendilerine ödenecek maaşın hastaneye bağışlanmasını talep etmişlerdir. Maaşını bağışlayanlara projeyi seslendiren Henry Fonda da dahildir.

Film, çocuğun hikayesini dramatik sekanslarla aktarmaktadır. 1952 yılının ''En İyi Belgesel Film, Kısa Konu'' dalında Oscar Ödülü'ne layık görülmüştür.