Küçük Olmak İçin Çok Fazla


so much for so little
So Much for So Little

En İyi Kısa Belgesel Film Akademi Ödülü ilk olarak 1941 yılında verilmiştir.

1949 - Edward Selzer / So Much for So Little ( Küçük Olmak İçin Çok Fazla )

So Much for So Little ( Küçük Olmak İçin Çok Fazla ), Academy Award for Best Documentary / Short Subject ( En İyi Kısa Belgesel Film Akademi Ödülü ) nü sekizinci kazanan kısa belgesel filmidir.

1949 yılında aday olan dört kısa belgesel ( A Chance to Live, 1848, The Rising Tide, So Much for So Little ) içinden A Chance to Live ile So Much for So Little beraberlik ile sonuçlanan bir oylama sonucu bu ödülü birlikte kazanmışlardır.

So Much for So Little Directed by ( yönetmen )

Chuck Jones

So Much for So Little Written by ( yazar )

Chuck Jones

Friz Freleng

So Much for So Little Produced by ( yapımcı )

Edward Selzer

( narrator / anlatan ) / Frank Graham

So Much for So Little'in konusu ise: Kamu sağlık hizmetlerinin düşük maliyetli olmasıyla birlikte nasıl bu kadar çok genç hayat kurtarılabileceğine odaklı kısa animasyon belgesel. Aynı küçük Johnny Jones gibi. Küçük Johnny Jones; doğuyor, büyüyecek ve 1 yaşını sağlıklı bir biçimde dolduracak. Kamu sağlık çalışanlarına tüm çabaları için teşekkürler. Çünkü onlar olmadan Johnny Jones, bebeklerin 1. yaş gününü kutlayamadan hayatını kaybeden %5'lik diliminde yer alabilirdi. Bu sağlık servisinden faydalanmanın bedeli ise haftada sadece 3 cent ( günümüz değeri ile 30 cent ).

Johnny Jones'i Mel Blanc seslendirmiştir.

so much for so little
So Much for So Little