Beden Öğretmeni Bay Woodcock


mr woodcock
Mr. Woodcock

Geçmişi geride bırakmak zordur...

Mr. Woodcock (Beden Öğretmeni Bay Woodcock), Michael Carnes ve Josh Gilbert'in birlikte yazdıkları, Craig Gillespie ve David Dobkin'in yönetmenliğini üstlendiği kadrosunda:
John Farley rolüyle Seann William Scott,

mr woodcock seann william scott
Mr. Woodcock Seann William Scott

Mr. Woodcock (Jasper Woodcock) rolüyle Billy Bob Thornton,

mr woodcock billy bob thornton
Mr. Woodcock Billy Bob Thornton

Beverly Farley rolüyle Susan Sarandon,

mr woodcock susan sarandon
Mr. Woodcock Susan Sarandon

Maggie rolüyle Amy Poehler,

mr woodcock amy poehler
Mr. Woodcock Amy Poehler

Tracy rolüyle Melissa Sagemiller,

mr woodcock melissa sagemiller
Mr. Woodcock Melissa Sagemiller

Jay Nedderman rolüyle Ethan Suplee,

mr woodcock ethan suplee
Mr. Woodcock Ethan Suplee

Councilman (Meclis Üyesi) Luke rolüyle Kurt Fuller ve Nedderman's Brother (Nedderman'ın Kardeşi) rolüyle Jacob Davich'in yer aldığı 2007 Amerikan yapımı spor, romantik komedi filmidir.

mr woodcock
Mr. Woodcock

bay woodcock
Bay woodcock

Çoğumuz için beden eğitimi dersi ile ilgili iyi ya da kötü anılar vardır. Forest Meadow Ortaokulu öğrencileri için, beden eğitimi dersleri oyun zamanı değil, sert mi sert Mr. Jasper Woodcock'un denetiminde, zihinsel ve bedensel aşağılanmaya katlanma egzersizidir. Bir beden dersi sınıfından çok askeri talim kampı gibi geçen derslerde, Bay Jasper Woodcock'un verdiği fiziksel eğitim dersi yeni bir anlam kazanır: Bu derste her çocuğun kusuru ya da zaafı, nefret edilen öğretmenin çaldığı düdüğün sesinden sonra gelen işkence ve utançtan payını alır.

mr woodcock billy bob thornton
Mr. Woodcock Billy Bob Thornton

bay woodcock billy bob thornton
Bay Woodcock Billy Bob Thornton

- Dayanıklısın, Nedderman. Bir tur koş. Basket topu, içi hava dolu yuvarlak bir şeydir. Birçoğunuz gibi. Ama alanında iyi eğitilmiş ehil ellerde bu gördüğünüz top harika işler çıkartabilir. Oates, hırıltını buradan duyabiliyorum. Bir tur koş. Ciğerlerin açılsın. Bu duvarların dışında hayatta kalabilmek için matematik ve fizikten daha fazlasına muhtaçsınız. Bu dünyada süslü kelimeler kullanmak veya Montana'nın başkentini bilmek önemli değil. Montana'nın başkenti neresi, Watson?
+ Helena mı?
- Kimin umurunda? Bir tur koş. Bu dünyada önemli olan şey, bayanlar, güçtür. Bedenin ve zihnin gücü. Bu kapılardan çıkarken, hala yeterince güçlü değilseniz o zaman bu işten vazgeçin ve ananızın dizinin dibine oturun. Veya ninenizin. İndir elini, Lewis. Ailenin öldüğünü biliyoruz. Tekrar edip durma. Adam gibi koş Nedderman. Evet, Farley, yine eşofmanlarını unutmuş gibisin.
+ Hayır, efendim, birisi...
- Retorik bir soruydu, Farley.
+ Ne?
- Retorik bir soruydu. yani cevap vermek zorunda değilsin. Çünkü cevabı zaten biliyorum. Ve ne olduğu umurumda değil.

mr woodcock billy bob thornton
Mr. Woodcock Billy Bob Thornton

Hikaye böyle başlıyor ve tam 13 yıl sonrasına giderek devam ediyor. Ulus çapında en çok satan ''Letting Go: Getting Past Your Past'' kitabının yazarı olan John Farley için, Bay Woodcock'un sınıfında olmanın getirdiği acı dolu anların hatıraları artık yerini başarılı bir yazar ve konuşmacı olmanın getirdiği öz güvene bırakmıştır.

mr woodcock seann william scott
Mr. Woodcock Seann William Scott

bay woodcock seann william scott amy poehler
Bay Woodcock Seann William Scott-Amy Poehler

mr woodcock seann william scott amy poehler
Mr. Woodcock Seann William Scott-Amy Poehler

Kitap turu sırasında yardımcısı Maggie ile arlarında şöyle bir diyalog geçer:

Maggie: Nebraska'dan bazı salaklar sana mısır kabuğu kovası mı ne vermek istediler.''
John Farley: ''Mısır Koçanı Anahtarı'' mı?
Maggie: Bilmiyorum. ''Nebraska Orman Çayırı Ticaret Odası'' Bay John Farley'e ''Mısır Koçanı Anahtarı'' ödülünü vermek ister.
John Farley: Aman Tanrım. Orası benim kasabam. Maggie, ''Mısır Koçanı Anahtarı'' çok büyük bir onurdur. O çok nadir verilen bir ödüldür ama verildi mi de mırnavalın en önemli olayı olur.
Maggie: Anlamadım. Sen Mırnaval mı dedin?
John Farley: Evet. Orası çiftlik kasabası. Bu da her yıl yapılan bir kutlamadır. Mısır Karnavalı. Mırnaval.
Maggie: Mırnaval mı?
John Farley: Maggie, anlamıyorsun. Annem 1970'te ''Mısır Koçanı Kraliçesi''ydi. Her yıl geçiş töreninde yerini alır. Bu onun için çok önemli.
Maggie: Mırnaval?

Babası öldükten sonra annesinin tek yakını olarak kalan John'un kitabının ana konusunun bu olması, özellikle son kısmının tamamen bu acıyı unutmakla ilgili olması ve bunun hakkında hiçbir fikri olmayan, yani kitabı hiç okumayan, evlere şenlik bir yardımcı Maggie :)

John kendisine bir günlük tatil imkanı yaratarak annesi Beverly'e sürpriz yapmak ve Corn Cob Key (Mısır Koçanı Anahtarı) ödülünü almak için eve döner. Bu yolculuk John için annesiyle ilgili bir sürpriz haberi de beraberinde getirir. Beverly Farley, John'un Ortaokul'daki nefret ettiği Beden Öğretmeni Bay Jasper Woodcock'a aşık olmuştur ve yaklaşık 5 aydır çıkıyorlardır. John bu haberi duyduğunda, evleneceği kişinin çok iyi tanıdığı Bay Woodcock olmasından ötürü onu bu işten vazgeçirmek ister. Söz konusu öğretmen, vaktiyle Forest Meadow Ortaokulu'nu, öğrencilerine yıllarca cehenneme döndürmüş birisidir.

mr woodcock john farley jasper woodcock beverly farley
Mr. Woodcock John Farley-Jasper Woodcock-Beverly Farley

mr woodcock seann william scott billy bob thornton susan sarandon
Mr. Woodcock Seann William Scott-Billy Bob Thornton-Susan Sarandon

bay woodcock seann william scott billy bob thornton susan sarandon
Bay Woodcock Seann William Scott-Billy Bob Thornton-Susan Sarandon

John ilk etapta eski öğretmeninin keskin diline ve korkutma taktiklerine her ne kadar katlanmaya çalışsa da kısa bir süre sonra ne yapacağını bilemez bir hale gelir. Çünkü Bay Woodcock; insanlara karşı nazik davranmasını ve özür dilemesini bilmeyen, üzülmenin sadece suçlulara ve beceriksizlere has bir şey olduğunu düşünen, sürekli kızgın ve sert birisidir. John'un aklına ansızın bir fikir gelir. Eski okul arkadaşı Jay Nedderman'dan destek ister.

mr woodcock billy bob thornton seann william scott
Mr. Woodcock Billy Bob Thornton-Seann William Scott

mr woodcock billy bob thornton
Mr. Woodcock Billy Bob Thornton

mr woodcock billy bob thornton
Mr. Woodcock Billy Bob Thornton

mr woodcock seann william scott ethan suplee
Mr. Woodcock Seann William Scott-Ethan Suplee

bay woodcock seann william scott
Bay Woodcock Seann William Scott

bay woodcock ethan suplee seann william scott
Bay Woodcock Ethan Suplee-Seann William Scott

İlişkiyi bozabilmek için tatilini uzatan John ''Mısır Koçanı Anahtarı'' ödülünü alırken, Bay Jasper Woodcock'u da ''Yılın Eğitmeni'' yapıyorlar. Kitaplarında geçmişe sünger çekmenin yollarını anlatan genç yazarımızın, geçmişinden gelen bir kabusla tekrar yüzleşmek zorunsa kalması da bir yere kadar ilginçliğini koruyabiliyor. Geçmişi unutmanın deyim yerindeyse 'kitabını yazan' adamımız birden bire yan çiziyor ve tam aksine davranarak geçmişiyle sonuna kadar yüzleşmeye başlıyor.

mr woodcock seann william scott billy bob thornton susan sarandon
Mr. Woodcock Seann William Scott-Billy Bob Thornton-Susan Sarandon

mr woodcock susan sarandon
Mr. Woodcock Susan Sarandon

mr woodcock susan sarandon seann william scott
Mr. Woodcock Susan Sarandon-Seann William Scott

Soyadının anlamın da erkeklik organına gönderme yapan cinsel bir argo kelime olan; sadist hocamız Bay Jasper Woodcock, aslında ne yaptıysa çocukların iyiliği için yapmıştır. Bu uğurda kendisi kötü adam rolüne soyunmaktan çekinmemiştir. John Farley ise olaylar gelişirken, aslında insanın geçmişinden kaçma şansının olmadığını keşfedecektir...


mr woodcock
Mr. Woodcock

em pe de guerra
Em Pé de Guerra

Geride Bırak

Geçmişini nasıl geride bırakırsın?