İçeride


inside
Inside

İçinizde birden çok kişilik olsaydı ne yapardınız? Onların esiri mi olurdunuz yoksa hakimi mi?

Trevor Sands'ın yönetmenliğini yaptığı ve yine Trevor Sands ve Eric 'Giz' Gewirtz'in birlikte yazdıkları, kadrosunda: Daniel rolüyle Jeremy Sisto, Dr. Jane rolüyle Reedy Gibbs, Dr. Blake rolüyle Tim Duquette, Beth rolüyle Alexandra Bradl, Mary rolüyle Megahn Perry, Bo rolüyle Michael Bailey Smith, Owen rolüyle Michael Cornacchia, Pierce rolüyle Evan Helmuth, Thomas rolüyle Tom Griffiths, Joey rolüyle Matt Nolan, Harris rolüyle Ric Sarabia'nın yer aldığı 2002 Amerikan yapımı kısa filmdir.

inside
Inside

Çoklu Kişilik Bozukluğu (Dissosiyatif Bozukluk)


Şizofreniyle çok karıştırılır fakat farklıdır. İki veya daha fazla birbirinden ayrı kimlik ve kişiliğin aynı kişide bulunması ve bu farklı kişiliklerin birbirinden farklı davranış, ilişki kurma biçimi ve tutumlar içine girmesi ile karakterizedir. Bu kimliklerden ay da kişilik durumlarından en az iki kişinin davranışlarını denetim altında tutar. Kişilik sayısı genelde 5-10 arasındadır. Bir kişilikten diğerine geçiş anidir. Hasta genelde diğer kişiliğe ve onun baskınlığı sırasında yaşadığı olaylara amnestiktir, hatırlamaz. Tedavide öncelikle farklı kimlikler ayrı ayrı tanımaya çalışılır, bozukluğa sebep olan travma değerlendirilir ve en son aşamada kimliklerin birleştirilmesini sağlamak gerekir.

Kaynak: Dissosiyatif bozukluklar - Vikipedi

Inside'ın konusu ise: Çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip Daniel'in (Jeremy Sisto) bir hafta sonra denetimi vardır. Daniel eğer bu denetimden geçebilirse hastaneden çıkabilmesi mümkündür.

inside jeremy sisto
Inside Jeremy Sisto

inside
Inside

inside 2002
Inside

Dünya çapında çok özel bir psikolojik film olduğu söylenen Inside (İçeride); Çok ender görülen bu psikolojik rahatsızlığı anlatan güzel bir kısa film.

Inside Music by

Jeffery Alan Jones


Inside Kazanmış Olduğu Ödüller

2002 San Diego Film Festival

Festival Award / Best Short Film

2002 San Francisco International Film Festival

Golden Gate Award / Film & Video - Short Narrative

inside içeride
Inside-İçeride

İsmin olmadan gerçekte kim olduğunu bilemezsin.