Hayalet


tom cruise is jack reacher
Jack Reacher

Kanunun sınırları vardır. Onun sınırları yok...

jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

Jack Reacher, Lee Child'in 2005 yılında yazdığı One Shot (Tek Kurşun) adlı romanından beyazperdeye uyarlanan Christopher McQuarrie'nin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda:
Jack Reacher rolüyle Tom Cruise,

tom cruise is jack reacher
Tom Cruise Is Jack Reacher

Bölge Savcısı'nın kızı Helen Rodin rolüyle Rosamund Pike,

rosamund pike
Rosamund Pike

Bölge Savcısı Alex Rodin rolüyle Richard Jenkins,

richard jenkins
Richard Jenkins

Detective (Dedektif) Emerson rolüyle David Oyelowo,

david oyelowo
David Oyelowo

The Zac / Zac Chelovek rolüyle Werner Herzog,

werner herzog
Werner Herzog

James Barr rolüyle Joseph Sikora,

joseph sikora
Joseph Sikora

Charlie rolüyle Jai Courtney,

jai courtney
Jai Courtney

Martin Cash rolüyle Robert Duvall,

robert duvall
Robert Duvall

Sandy rolüyle Alexia Fast,

alexia fast
Alexia Fast

Jeb Oliver rolüyle Josh Helman, Vlad rolüyle Vladimir Sizov, Linsky rolüyle Michael Raymond-James, Rob Farrior rolüyle James Martin Kelly, Gary rolüyle Dylan Kussman, Punk rolüyle Denver Milord, Oline Archer rolüyle Susan Angelo, Chrissie Farrior rolüyle Julia Yorks, Nancy Holt rolüyle Nicole Forester, Rita Coronado rolüyle Delilah Picart, Darren Sawyer rolüyle Joe Coyle, Mr. Archer rolüyle Peter Gannon, Mrs. Sawyer rolüyle Alicia Murton, Mr. Holt rolüyle David Whalen, Little Girl (Küçük Kız) rolüyle Sophie Guest, CJ Ramirez, Teri Clark, Sara Lindsey, Kristen Dalton, Jordan Trovillion ve Larissa S. Emanuele'nin yer aldığı 2012 Amerikan yapımı aksiyon, suç, gerilim filmidir.

jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

En çok ilgi duyan kahramanlardan biri, eski askeri polis Jack Reacher (Tom Cruise), The New York Times'ın çok satanlar listesinde yer alan Lee Child'ın romanından beyazperdeye uyarlanmıştır.

jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

Beş kişi usta bir keskin nişancı tarafından altı el ateş edilerek öldürülür ve tüm deliller göz altındaki şüpheliyi göstermektedir. Sorgulamada şüphelinin söylediği tek bir şey vardır: ''Jack Reacher'ı bulun!''. Böylelikle gerçeği bulmak adına Jack Reacher'ı, şiddet konusunda yetenekli ve saklayacak bir sırrı olan beklenmedik bir düşmanla karşı karşıya getiren sıra dışı bir kovalamaca başlar.

jack reacher jai courtney
Jack Reacher Jai Courtney

jack reacher jai courtney
Jack Reacher Jai Courtney

''Bir adam var. Bir tür polis. En azından eskiden öyleydi. Kanıt manıt takmaz. Yasaları falan umursamaz. Sadece doğru olanı önemser. Ne yaptığımı biliyor. Beni koruyamazsın. Kimse koruyamaz.''
James Barr ( Joseph Sikora )

jack reacher joseph sikora
Jack Reacher Joseph Sikora

Jack Reacher da kim? dediğinizi duyar gibiyim..

Emerson: Jack Reacher, Jack olarak doğmuş. John olarak değil, göbek adı yok. Adam bir hayalet. Ne güncel ne de süresi geçmiş ehliyeti yok. Ne güncel ne de eski bir adresi yok. Kredi kartı yok, kredi geçmişi yok. Posta kutusu, cep telefonu, e-maili hiçbir şeyi yok.
Alex Rodin: En azından kim olduğunu söyleyebilir misin?
Emerson: Hayır, kim olmadığını söyleyebilirim.
Doğuştan asker, yurtdışındaki üslerde doğup büyümüş. Annesi Fransız vatandaşı, babası mahkemede görevli. ABD'ye ilk kez West Point'e girmek için gelmiş. Dört yıl sonra temelli olarak dışarı açılmış. Irak, Afganistan, Balkanlar, adını sen koy. Üstün başarıyla hizmet vermiş. Gümüş Yıldız, Bronz Yıldız Liyakat Madalyası, Üstün Savunma Hizmeti Madalyası. Bunu bir görmek lazım! Ve Mor Kalp Madalyası. Hizmetinin çoğunu askeri polis olarak geçirdi. Herkesin dediğine göre başarılı bir müfettiş. Muhtemelen de baş belası biri. Rütbesi yüzbaşıya düşürülmüş daha sonra yine binbaşı olmuş. Sonra iki yıl önce emekli olmuş herhalde. Tam anlamıyla bir ömürlük askeri hizmetten sonra aniden ayrılmış. Daha sonra hayatında sadece ikinci kez olarak ABD'ye girmiş ve ortadan kaybolmuş.
Alex Rodin: Ölmüş olabilir mi?
Emerson: Sosyal Güvenliğe ve Virginia'daki bir banka hesabına göre değil. Emekli maaşı her ay oraya yatırılıyor ve biri ara sıra o hesaptan para çekiyor. Hepsi elektronik havale. Federal bir mahkeme emri olmadan neresi olduğunu bulamam.
Alex Rodin: Pekala araç süremez veya uçamaz, en azından gerçek adıyla yapamaz. Herhangi bir arama emri?
Emerson: Sabıkası yok.
Alex Rodin: Hadi ama! Bulunması bu kadar zor birinin mutlaka aranıyor olması lazım. Nasıl bulacağız bu Reacher'i?
Emerson: Anlaşılan bu adamı o bulunmak istemedikçe bulamayacaksın.

jack reacher richard jenkins david oyelowo
Jack Reacher Richard Jenkins-David Oyelowo

''Bu şehirdeki her cinayet zanlısına bir seçenek sunulur: İtiraf et veya ölümle yüzleş.''
Helen Rodin ( Rosamund Pike )

jack reacher rosamund pike
Jack Reacher Rosamund Pike

Jack Reacher: Orduya yazılan dört çeşit insan vardır. Bazıları aileden gelir. Diğerleri hizmet etmeye hevesli vatanseverlerdir. Üçüncü tip, işe ihtiyacı olanlar. Ve bir tip daha var ki bunlar adam öldürmek için yasal bir araç ararlar. James Barr bunlardan biri. Tetikçi olmuş, sıkı eğitilmiş, haftada 2000 mermi sıkmış. Her atışında bir adamın ense kökünü, soğancığın omurga ile birleştiği o tatlı noktayı gözünde canlandırmaya başladı. O şişkin pembe kütleyi gözünde canlandırmaya. Nihayetinde Irak'ta görevlendirildi, bir gözetim görevine verildi. Tüm gün dürbününden sivillere baktı. Kadınlara, çocuklara. İki uzun yıl boyunca tek bir atış yapmasına bile izin verilmeden er gün sabahtan akşama kadar onlara baktı. Ardından asker azaltma geldi. James Barr için savaş bitti. Haftada 2000 mermi. Kariyerinde çeyrek milyonun üzerinde atış ama hiçbiri bir insan hedefe değil. Hiç acıktın mı? Azdın mı? Kaşıyamadığın bir kaşıntın oldu mu? O hissi düşün. Günlerce, haftalarca, yıllarca. O hissin 200.000 artı 50.000 katını düşün. Güvertede sıcaklığın 54 derece olduğunu ve yarın eve döneceğini düşün. Ve eğer o kaşıntıyı şimdi kaşımazsan asla kaşıyamayacağını da biliyorsun. Bir kurtuluşa ihtiyacın olur. Bir hedefe. Ve hedefin kim olduğu aklına bile gelmez. İzlerini iyi kamufle etti, her normal insanın yapacağı gibi. Neredeyse paçayı yırtıyordu da. Ama ben onu yakaladım. Ve itiraf etti.
Helen Rodin: Neden hapse girmedi peki?
Jack Reacher: Barr'ın o gün bilmediği şey, öldürdüğü o dört sivil paralı asker bir haftalarını ''tecavüz rallisi'' adını verdikleri bir oyunla geçirmişlerdi. Yaşları 11 ile 54 arasında değişen 28 kadın. Bunlar sadece dava kapatılmadan önceki bulduklarımdı. Gördüğün gibi derine gittikçe durum daha da çirkinleşiyordu ve görevin tamamlanmasına kadar geçen yedi uzun yılda şirketteki birileri her şeyin sessizce halledilmesin istedi. ''Savaş Zayiatı'' dediler ve cinayetlerin peşini bıraktılar.

jack reacher tom cruise rosamund pike
Jack Reacher Tom Cruise-Rosamund Pike

jack reacher tom cruise rosamund pike
Jack Reacher Tom Cruise-Rosamund Pike

jack reacher joseph sikora
Jack Reacher Joseph Sikora

jack reacher
Jack Reacher

''Polislerin yapmayacağı üç şey var; demokratlara oy vermezler, Cadillac kullanmazlar ve asla kendi arabalarını kullanmazlar.''
Jack Reacher ( Tom Cruise )

jack reacher hayalet
Jack Reacher-Hayalet

Filmin en sevdiğim sahnesi Reacher'ın efsane telefon sahnesi..

jack reacher tom cruise
Jack Reacher Tom Cruise

''Beni kahraman mı sanıyorsun? Ben kahraman değilim. Kaybedecek bir şeyi olmayan serserinin tekiyim. Eğer aklın varsa bu seni korkutmalı. Çünkü kör noktandayım ve yapacak daha iyi bir şeyim yok.''
Jack Reacher ( Tom Cruise )

jack reacher
Jack Reacher

Reacher'ın kullandığı 1970 Chevrolet Chevelle SS beni mahvetti.. o nedir arkadaşım, Allah aşkına öyle bir araba mı olur? Sadece Chevelle SS için bile bu film izlenir ;)

jack reacher tom cruise
Jack Reacher Tom Cruise

jack reacher tom cruise
Jack Reacher Tom Cruise

jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

Jack Reacher Trailer Music (Fragman Müziği) The Black Angels - Young Men Dead


jack reacher
Jack Reacher

jack reacher
Jack Reacher

Jack Reacher Official Trailer


Jack Reacher Türkçe Altyazılı Resmi Fragman


Jack Reacher Türkçe Altyazılı İkinci Resmi Fragman


jack reacher
Jack Reacher

tom cruise jack reacher
Jack Reacher

Jack Reacher bir hayalet.
Askeri bir polis olarak görev yapan dahi bir araştırmacı.
Ve de sorun çıkartıcı.
İki yıl önce ortadan kayboldu.
Bulunmak istemedikçe bu adamı bulamazsın.
Kanunlara aldırdığı yok. Delillerle ilgilendiği yok. Tek ilgilendiği doğru olanı yapmak.