Ziyafet


feast-ziyafet
Feast-Ziyafet

Evimize dünyanın en tatlı, en sevgi dolu arkadaşını getirmek, onunla yaramazlıklar yapıp onun büyümesini izlemek anlatılması zor duygusal bağlar kurmak herkese tavsiye edebileceğim bir durum olsa da genelde herkes artıları yerine eksilerine odaklanır. Çünkü tüyleri dökülür, çünkü bir yerleri kemirir, bir şeyleri kırıp dökerler, tuvalet ihtiyaçlarını gidermeniz gerekmektedir vs. Oysaki dört gözle, olsun diye beklenilen bebeklerden bir farkları yoktur. Sadece hiç konuşamayacak ve hep bebek olarak kalacaklardır.

2014 - Feast (Ziyafet)
Walt Disney Animation Studios

Yönetmen: Patrick Osborne

Kategoriler: Animasyon, Aile, Dram, Kısa, Komedi, Romantik.

Feast (Ziyafet), Oscar Academy Award for Best Animated Short Film (En İyi Kısa Animasyon Filmi Oscar Akademi Ödülü) kazanan 83. Kısa animasyon filmidir.

feast
Feast

Feast 6 dakika süren kısacık hikayesiyle köpeğim Hera'yla geçen 3 senemi hatırlattı bana. Winston, sokakta yiyecek bir şeyler bulmaya çalışırken onu evine götürecek olan kişiyle, sahibiyle tanışır. Ürker başta çünkü insanoğlu bu ne yapacağı belli olmaz.

feast
Feast

Sonra güvenir hemen ve hoop kendisini bir evde bulur. Minicik Winston kuru mamayla tanışır ve günden güne büyür. Taa ki bir gün sahibi ona mamasıyla birlikte et, yumurta ve yediği diğer yemeklerden verene dek.

feast
Feast

Köpekler bizlerin yedikleri şeyleri yemekten öylesine keyif alırlar ki onlardan yiyebilmek uğruna kuru mamalarını yemeyi bile bırakıp aç kalabilirler. Köpek sahibi olanların gülümsediklerini görebiliyorum.

Günler, haftalar, aylar geçer ve Winston ve sahibi artık iki yakın dost olurlar ve dışarıya birlikte çıkılır, yemekler birlikte yenir, filmler birlikte izlenir ve hatta bilgisayar başındaki işler bile birlikte yapılır. Winston'ın bu şaşaalı günleri sahibi bir kızla tanışıncaya dek sürer gider. Artık abur cuburların yerini sebzeler, salatalar Winston'ın yerini ise o kız almıştır. En çok sinirini bozan ise yemeklerin üzerine konan bir parça maydanoz olur. Kuru mamasının bile üzerine konan maydanozla hiç barışmaz arası zaten sahibi de artık onunla hiç ilgilenmiyordur.

feast
Feast

feast
Feast

feast
Feast

Hiç beklemediği bir gün kapılar çarpılır, kız gider ve sahibi dolaptaki bütün abur cuburları dışarı çıkarır. Eski günlerin geri gelmesine çok sevinir Winston. Yine çok mutlu olacaklarını düşünerek günleri geçirirken birden o maydanoz yeniden çıkar karşılarına. Sahibinin maydanoza üzgün üzgün baktığının farkına varır ve o an her şeyi anlar. Maydanozu kaptığı gibi bu işi çözmeye karar verir. Önüne onu yolundan vazgeçirmeye çalışan engeller çıksa da sahibinin mutlu olmasına gönlü razı gelmez, maydanozu hayatlarına sokan o kızı bulur. Peşinde onu durdurmaya çalışan sahibi de böylece ayrıldığı sevgilisiyle buluşmuş olur.

Barışan çift evlenir, yeni bir ev alır ve Winston da onlarla birlikte yaşar. Evde bir farklılık olduğunu sezse de tam olarak anlayamaz taa ki bir gün bir köfte parçası yuvarlana yuvarlana önüne gelene kadar. Winston, hayatının en güzel anlarını yaşayacağı yeni dostuyla işte o an göz göze gelir.

Saatler süren onlarca filmden daha keyifli ve daha anlamlı bir kısa animasyon filmi Feast (Ziyafet) ve eminim hepinizin yüzünde kocaman bir gülümseme yaratacak. Keyifli seyirler.

Feast Music by

Alex Ebert

Feast Official Page (Resmi Sayfası)

Disney's Feast - Special Look


oscar academy award winner-best animated short film-feast
Oscar Academy Award Winner-Best Animated Short Film-Feast

Yazar Hakkında: Sinem Demirdöven, her çeşit hobiye dağılıp hiçbirinde profesyonelleşemeyen amatör fotoğrafçı ve yazar. Kendisine filmler, kitaplar ve hayvanlardan oluşan bir dünya kurup bol bol seyahat etmeyi seven bir gezgin.

Sinem Demirdöven'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @SinemDemirdoven