Karabasan


baskin-karabasan
Baskın: Karabasan

Cehennemin Dibine Kadar...

Baskın: Karabasan, Can Evrenol, Oğulcan Eren Akay, Cem Özüduru ve Erçin Sadıkoğlu'nun birlikte yazdıkları ve yine Can Evrenol'un yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Yavuz rolüyle Muharrem Bayrak, Diner Footboy (Restoran Garsonu) rolüyle Mehmet Akif Budak, Sister Butcher rolüyle Fadik Bülbül, The Father (Baba) rolüyle Mehmet Cerrahoğlu, Cult Member (Mürit) rolleriyle Hayati Çitaklar, Aslıhan Erguvan, Kerem Kurt, İhsan Önal, Girl in the Cage (Kafesteki Kız) rolüyle Elif Dağ, Apo rolüyle Fatih Dokgöz, Guide (Rehber) / Frog Hunter (Kurbağa Avcısı) rolüyle Mümin Kaar, Arda rolüyle Görkem Kasal, Young (Genç) Arda rolüyle Berat Efe Parlar, Woman (Kadın) / Frog Hunter (Kurbağa Avcısı) rolüyle Sevinç Kaya, Lost Cop (Kayıp Polis) rolüyle Serhat Mustafa Kılıç, Remzi rolüyle Ergün Kuyucu, Corpse (Ceset) rolleriyle Alper Magriso, Murat Yaylagül, Mother Butcher rolüyle Fulya Peker, Diner Chef (Restoran Şefi) rolüyle Zafer Talibas, Father's Servant / Master Crep rolüyle Şevket Suha Tezel, Sabo rolüyle Sabahattin Yakut, Giant Man (Dev Adam) / Frog Hunter (Kurbağa Avcısı) rolüyle Seyithan Özdemir, Derin Cankaya, Leman Sevda Darıcıoğlu, Tuğba Özkul ve Burakhan Paşabeyoğlu'nun yer aldığı 2015 Türkiye-ABD ortak yapımı dram, fantastik, gerilim, korku filmidir.

''Five Cops Go To Hell (Beş Polisin Cehenneme Kadar Yolu Var!)''

baskin
Baskın

baskin
Baskın

''Enter A World of Madness and Suffering (Izdırap ve Vahşetin İç içe Karıştığı Bambaşka Bir Alem)''


baskin
Baskın

Baskın, beş polisin gece devriyesi sırasında gelen bir yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terk edilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu eden bir geceyarısı filmi. Dünya prömiyerini eylül ayında Toronto Film Festivali'nin ''Midnight Madness'' seçkisi kapsamında gerçekleştiren Baskın, Can Evrenol'un aynı adlı ödüllü kısa filminden uyarlandı. Baskın'ın Türkiye prömiyeri, Filmekimi'nde yapıldı.

Filmekimi kapsamında yer alan Baskın; Hollywood Reporter'ın film için ''İç organlarınızı bağlayın, korkudan titrediğiniz bir gece olacak!'' yorumunda bulunduğu, Can Evrenol'un ''Sandık'', ''Kurban Bayramı'' ve ''Vidalar'' gibi kısa filmlerinden sonra takipçilerine aynı adlı kısa filmden esinlendiği ilk uzun metraj filmiyle Türk korku filmleri arasında kült niteliğe sahip olacak nadide filmlerden.

baskin
Baskın

Ondan bundan korkmayan, delikanlılık raconları tavan, mangalda kül bırakmayan, ağızları bozuk mu bozuk 5 kişilik bir polis ekibi... Polisliğin tüm gücü arkalarında gece devriyesindeyken telsizle aldıkları bir destek çağrısıyla İnceağaç'daki 44:55 olay mahaline doğru ilerlerler. Bu İnceağaç'ın bol miktarda türbeli bir mahal olması içlerini şüpheyle doldurmaya başlamış, hafiften gerilmeye başlamışlardır. Acaba bu bölgede neden bu kadar çok türbe vardır?

baskin
Baskın

baskin
Baskın

baskin
Baskın

Demeye kalmadan yolda birden önlerine çıkan bir şeye çarparlar. Lakin araçtan indiklerinde kovalar dolusu kurbağa dışında hiçbir şey göremezler. Acaba neye çarpmışlardır? Yoksa bu kurbağalar mi sıçrayıp çarpmıştır arabaya? Akılları karışmış halde tekrar araca biner ve olay mahaline giderken, önlerine aniden çıkan bir şeye çarpıp dereyi boylarlar. Hani böyle rüyalarda korkarsın da neyden korktuğunu bilmezsin ya, öyle bir ortamdadırlar sanki... Aynı kısır döngüde kapana kısılmış gibi..

baskin
Baskın

Artık telsizleri telefonları da çalışmıyordur, hiç bilmedikleri bir diyardadırlar. Kime çarpmışlardır eğer orada hiç kimse yoksa, göremiyorlarsa hakikaten kimse yok mudur orada?

''Etrafına bir bak, ama iyice hissederek bak, bizden başkasını görüyor musun?'' Hep bizimle olan, farkında olmadığımız, farkına vardığımızda görmez olaydık diyeceğimiz o şeyi görebilecek misin?

baskin
Baskın

Silahları, rozetleri koruyabilecek midir ''devlet''in olmadığı bu diyarlarda kendilerini?

baskin
Baskın

baskin
Baskın

baskin
Baskın

baskin
Baskın

Zifiri karanlıkta onları bekleyen kabus neydi?

baskin
Baskın

Bastırılmış korkularının yarattığı bir cehennem miydi burası yoksa günahlarının cezası mı? Aslında hep bildiğimiz, tam ensemizde, sırtımızda hissettiğimiz, her daim peşimizdeki, içimizdeki, zihnimizdeki... her daim yanımızda taşıdığımız...

baskin
Baskın

''Uyuduğumuz gibi ölüp, uyandığımız gibi dirildiğimiz'' hiç bitmeyen kabusumuz...

baskin
Baskın

Baskın: Karabasan Official Trailer


Yazar Hakkında: "MelisaFilm merkezi olmayan, yeni fikirlere yelken açan, alternatif üretim fikirleri geliştiren bağımsız bir yapıdır."
MelisaFilm'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @MelisaFilm