Sessiz Bir Yer

a quiet place-sessiz bir yer
A Quiet Place-Sessiz Bir Yer

''Silence is survival (Sessizlik sağ kalmak demek)''

A Quiet Place (Sessiz Bir Yer), Hikayesi Bryan Woods ve Scott Beck'e ait olan, Bryan Woods, Scott Beck ve John Krasinski'nin senaristliğini birlikte yaptıkları, John Krasinski'nin yönetmenliğini üstlendiği kadrosunda: Evelyn Abbott rolüyle Emily Blunt, Lee Abbott rolüyle John Krasinski, Regan Abbott rolüyle Millicent Simmonds, Marcus Abbott rolüyle Noah Jupe, Beau Abbott rolüyle Cade Woodward, Man in the woods (Ormandaki Adam) rolüyle Leon Russom ve Woman in the woods (Ormandaki Kadın) rolüyle Doris McCarthy'nin yer aldığı 2018 Amerikan yapımı dram, gerilim, korku filmidir.

''If they can't hear you, they can't hunt you. (Seni duyamazlarsa, sana zarar veremezler.)''

''If they hear you, they hunt you. (Sesini duyarlarsa, seni avlarlar.)''

a quiet place
A Quiet Place

sessiz bir yer
Sessiz Bir Yer

a quiet place
A Quiet Place

Beyazperde'nin davetiyle, kardeşim Tuna ve İpek'le birlikte Metrocity Cinemapink de (Levent), Beyazperde'nin düzenlediği ön gösterim ile izleme şansını bulduk.

Rule #1: Don't make a sound. (Kural #1: Asla ses çıkarma.)
Rule #2: Never leave the path. (Kural #2: Asla yoldan ayrılma.)
Rule #3: Red means run. (Kural #3: Kırmızıyı gördüğünde kaç.)

Tüm dünya kimliği belirlenemeyen ''şey''lerin saldırısına uğramış ve büyük bir istilayla mücadele etmiştir. Sonuç ise tam bir yıkım olmuştur.

Ses çıkarmadan ne kadar dayanabilirsin?


Abbott ailesi, gözleri görmeyen ve sesle avını bulan gizemli yaratıklar hayatlarını tehdit etmeye başlayınca yaşamlarını sessiz bir şekilde sürdürmek zorunda kalacaktır...

''Listen closely, move carefully and Never make a sound (Dikkatle dinle, dikkatli hareket et ve asla ses çıkarma)''

''Onları koruyamıyorsak biz kimiz?''
Evelyn Abbott ( Emily Blunt )

''Sessiz Bir Yer, olabildiğince sessiz yaşamak zorunda olan bir aile hakkında. Aksi takdirde korkunç şeyler oluyor. Peşlerindeki şey her neyse her yerde. Gidecek hiçbir yer yok. Bu aile sadece birbirine güvenmek zorunda. Açıkça görülüyor ki sessiz yaşamak mümkün değil. Hangi seslerin güvenli, hangilerinin güvenli olmadığını çözmeleri gerekiyor. Baba her şeyin sessiz olması için kum yolları yapıyor. Bütün aile, işaret diliyle konuşmak zorunda. İletişim kurdukları bir ışık sistemi var. Bu film son derece ürkütücü ve çok duygusal. Gerçekten etkileyici bir deneyim.''
John Krasinski

''Filmin başında bir aileyle tanışıyorsunuz. Sessiz bir şekilde yaşıyor gibi duruyorlar. Bir istila olmuş ve dünyanın çoğu yok edilmiş. Eğer ses çıkarırsan, bir şey gelir ve seni alır. Asıl karşılaşacakları zorluk bu: Küçük çocuklu bir ailenin yaşamak zorunda olması. Bir anne olarak birçok yönden en derin korkumu yansıtıyor. Bu onların neyin üstesinden geleceğiyle alakalı. Gördüğüm en gergin film, çünkü çok korkutucu.''
Emily Blunt

John Krasinski yönettiği üçüncü uzun metrajlı filminde ''Hayatta nasıl kalacaksınız?'' Sorusuna sessiz kalarak nasıl kurtulacağınızı anlatarak bir cevap vermeye çalışıyor lakin bu tarz filmlerin birçok kuralını da göz ardı ediyor. Sessizliğin ölüm kalım meselesi olduğu bir ortamda yaşanılan yerin izolasyonunun sağlanmaması, etraftaki tüm objelerin sabitlenmemesi, onca kumu yollara yerleştirecek kadar zamanları olup da açık alanda yaşamak ya da koskoca Amerikan ordusunun silahlarının deviremediği yaratıkları bir av tüfeğiyle öldürmek de neyin nesi? Are you kidding me? Yaratıkların nasıl avlandığını bildikleri halde mısır tarlaları yerine daha güvenli bir yerde yaşamayı akıl edememek, bir kez bile olsa mısır yediklerini görememek, yıl olmuş bilmem kaç duvarda asılı onca gazete, hayatta kalabilmek için aşırı önlemler aldığı iddia edilen ailenin aptalca davranışları, sözüm ona sese gelen ''şey''lerin bazen gelip bazen gelmemesi ya da gelişine gidişine vurgunum sana hani kimi zaman. Delidolu oluşuna aşığım deme yalan :)

Krasinski ve Blunt karı koca bu işlere hiç girmesinler gerçek hayatta tutabilir ama beyazperdede kimyaları tutmuyor işte bu yalan değil. Bir de bu dünyanın sonu geliyor hadi sevişelim geyiğini bir bırakabilsek ne güzel olacak. Ayrıca, bu boktan dünyaya bir çocuk daha getirince ne geçiyor elinize onu anlamıyorum. Tıpkı ülkemize savaştan koşar adım kaçarak gelen Suriyeliler gibi daha kendi canının güvenliği yokken yollarda hamile kalmak, doğum yapmak öyle bir iki falan da değil ha üçer beşer bebeyle haldır haldır gelmek falan ya siz hakikaten başka bir kafayı yaşıyorsunuz hani bazen diyorum ana karnında az daha sabredebilseymişsiniz eğer hepiniz cinsel organ olarak falan dünyaya gelecektiniz sanırım. Bunun başka bir izahı olamaz. Siz bakmayın öyle IMDb puanına, eleştirmenlerin 10 puanı gözü kapalı dayamasına falan ister sessiz ister siz siz olun bu filmi izlemeyin ;)

A Quiet Place (Sessiz Bir Yer) Official Trailer



A Quiet Place (Sessiz Bir Yer) Türkçe Altyazılı Resmi Fragman


a quiet place
A Quiet Place