Córki dancingu


the lure-corki dancingu-deniz kizlarinin sarkisi
The Lure-Corki dancingu-Deniz Kızlarının Şarkısı

Denizkızı masalı...

The Lure / Córki dancingu (Deniz Kızlarının Şarkısı), Robert Bolesto'nun yazdığı, Agnieszka Smoczynska'nın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Srebrna / Silver rolüyle Marta Mazurek, Zlota / Gold rolüyle Michalina Olszanska, Wokalistka Krysia / Nightclub Siner (Gece Kulübü Şarkıcıs) rolüyle Kinga Preis, Bass Player Mietek rolüyle Jakub Gierszal, Perkusista / Drummer rolüyle Andrzej Konopka, Kiewronik sali / House manager rolüyle Zygmunt Malanowicz, Tryton / Dedal rolüye Marcin Kowalczyk, Boski Futro rolüyle Magdalena Cielecka, Milicjantka rolüyle Katarzyna Herman, Rakieta rolüyle Roma Gasiorowska, Bramkarz rolüyle Grzegorz Stelmaszewski, Lusia rolüyle Marta Malikowska, Dyrektor estrady rolüyle Zbigniew Buczkowski, Rajstopa rolüyle Iwona Bielska gibi oyuncuların yer aldığı 2015 Polonya yapımı dram, komedi, korku, müzikal filmdir.

corki dancingu
Corki dancingu

the lure
The Lure

the lure
The Lure

Bir zamanlar altın rengi saçları beline uzanan, yeryüzünü merak eden, yürüyen canlıları tanımak isteyen güzeller güzeli bir deniz kızı yaşarmış. Merakına karşı koyamadığı bir gün, kapkara saçları beline uzanan güzeller güzeli kız kardeşiyle birlikte yaşadıkları deryayı terk edip karaya çıkmaya karar vermişler. Şimdiye kadar hep merak ettikleri dünyayı artık kendi gözleriyle görebileceklermiş. Karaya çıkar çıkmaz ilk gördükleri yakışıklı prense iki kardeş aynı anda aşık olmuşlar. İki çift gözün kendisine hayranlıkla baktığını hisseden prens, sesi cennetten geliyormuşçasına harikulade kız kardeşlerin şarkılarıyla büyülenmiş bir halde işin sonunun nereye varacağını hiç düşünmeden deniz kızlarını kucakladığı gibi şatosuna götürmüş ve onları içi su dolu minik bir küvete hapsetmiş. Aşık oldukları prensin yanında olmak uğruna her şeye razı olan kızlar, uçsuz bucaksız denize dönmek yerine bu mini minnacık küvette kilit altında mutlu mesut yaşıyorlarmış ta ki bir gün prens kızlardan birisini, daha uysal olan altın saçlı kızı tercih edinceye kadar. Altın saçlı kız çok mutluymuş, seven, sevilen, tercih edilen, duygularına karşılık bulan tüm aşık kadınlar gibi. Kara saçlı kızcağız ise büyük bir hüzün içinde, kendini terk edilmiş, yapayalnız hissetmiş, hem aşkını, hem özgürlüğünü, hem de ailesini kaybetmiş tüm kimsesiz, çaresiz, yuvasızlar gibi. Altın saçlı kız insana dönüştüğü, sonsuza dek prensiyle birlikte mutlu mesut yaşayacağı, pembe panjurlu hayallerine dalmışken, kara saçlı kız kardeşinin hüznünün giderek zaptedilemez yırtıcı bir öfkeye dönüştüğünün farkında bile değilmiş. Artık birlikte şarkı söyleyemeyecek kadar birbirlerinden uzaklaştıklarının da. Bu ayrı düşüşün onarılmaz yaralar açıyor olduğunu da.

Altın saçlı kız insan olmak için her bedeli ödemeye hazırken, kara saçlı kız tüm acısının bedelini insanlara ödetmekten başka hiçbir şey düşünmüyormuş.

Kara saçlı kız: İnsan olmak istiyorsun, böylece prensin seni daha çok seveceğini sanıyorsun.
Altın saçlı kız: Bedeli neyse ödemeye hazırım.
Kara saçlı kız: İnsan olursan sesini sonsuza dek kaybedeceksin. Ve buna karşın prens seni tüm kalbiyle sevmezse, bir deniz köpüğüne dönüşüp sonsuza dek yok olursun.
Altın saçlı kız: Ben kararımı çoktan verdim zaten.

Bunun üzerine altın saçlı kız bir insana dönüşüvermiş. Artık ne şarkı söyleyebiliyor, ne de konuşabiliyormuş. Bu haliyle prensin karşısına çıktığında prens çok sevinmiş, artık tüm engeller kalkmış gibi kızı kollarına almış. Ama sanki artık hiçbir şey eskisi gibi değilmiş. Zira sesiyle birlikte aşk büyüsü de uçup giden altın saçlı kız artık bir denizkızı değil sıradan herhangi bir kızmış. Prensin ilgisi gitgide azalıp, sevgisi tükenirken, aşkı uğruna her şeyini feda etmiş, gözyaşları sessizce süzülen zavallı denizkızı büyük acılar içindeymiş. Gün doğarken bir deniz köpüğü olup o sulara karışacağını bilmenin hüznü içinde, kız kardeşinin perişan halini gören kara saçlı kız için artık intikam vakti gelip çatmış.

Kara saçlı kız: Bu bıçağı prensin kalbine saplarsan büyü bozulacak.

Altın saçlı kız bıçağı almış lakin prense asla zarar veremeyeceğini biliyormuş. Büyü bozulmamış, altın saçlı kız köpüklere karışmış ve kara saçlı kız insanlardan intikamını almış, o günden sonra hiçbir insan bir daha asla deniz kızlarının şarkılarını duyamamış.

''Biz insan değiliz. Biz burada tatildeyiz.''

The Lure / Córki dancingu (Deniz Kızlarının Şarkısı) Official Trailer



Yazar Hakkında: "MelisaFilm merkezi olmayan, yeni fikirlere yelken açan, alternatif üretim fikirleri geliştiren bağımsız bir yapıdır."

MelisaFilm'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @MelisaFilm