Yağmur Adam


rain man
Rain Man

İki kere Oscar Akademi En İyi Aktör Ödülü kazanmış Dustin Hoffman...

Rain Man ( Yağmur Adam ), 1988 ABD yapımı olup yönetmenliğini Barry Levinson yapmıştır. Başrollerde Dustin Hoffman ve Tom Cruise yer alıyor.

rain man
Rain Man

1988 yılında 8 dalda Oscar'a aday gösterilen film, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu Dustin Hoffman, En İyi Yönetmen Barry Levinson, En İyi Orijinal Senaryo dallarında toplamda 4 Oscar kazanmıştır.

Los Angeles'da yaşayan ve ithal bir araba satıcısı olan Charlie Babbitt ( Tom Cruise ), senelerdir görmediği babasının öldüğünün ve üç milyon dolar miras bıraktığı haberini alır. Babasının cenazesine gittiğinde, kendisine sadece 1949 model bir 
Buick Roadmaster marka araba bıraktığını ve tüm mirasını bir vakfa ve dolayısıyla daha önce hiç görmediği hatta varlığından bile haberdar olmadığı ağabeyi
Raymond Babbitt'e ( Dustin Hoffman ) bıraktığını öğrenir.

Önemli bir ayrıntı ise, Raymond'un bakıma muhtaç ve otistik bir dahi olmasıdır!

Tom Cruise Dustin Hoffman
Tom Cruise Dustin Hoffman

Charlie, kendi hakkı olduğunu düşündüğü bu mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Paradan pay alabilmek için bu vakfı ziyaret eder ve buranın özürlülerle ilgilenen bir kurum olduğunu öğrenir. Raymond'u buradan kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Yol boyunca ağabeyinin yaşamı zorlaştıran alışkanlıklarıyla çileden çıksa da otistik adamın matematik ve hafızalama konusundaki insanüstü yeteneği karşısında şok olur.

Yolun sonunda Las Vegas'taki  kumarhanelerden birinde ağabeyinin kabiliyetinden yararlanarak hile ile büyük paralar kazanmaya çalışır. Yol boyunca Charlie, sadece Raymond'u değil, geçmişinin bir parçasını ve belki de kendini keşfetme fırsatı da bulacaktır.

rain man las vegas
Rain Man Las Vegas

Charlie'nin ''Rain Man'' in kim olduğunu anladığı sahneyle boğazınızı düğümleyen oldukça etkileyici ve duygusal o sahne anlatılmaz yaşanır :)

Tom Cruise Dustin Hoffman
Tom Cruise Dustin Hoffman

Her yaştan izleyicinin izlemesi gereken ders niteliğindeki bu filmi sevginin daha da önemlisi karşılıksız sevginin nasıl bir şey olduğunu anlamamız için tekrar tekrar izlememiz gerektiğini düşünüyorum.

Rain Man ( Yağmur Adam ) destansı bir başyapıt...



rain man
Rain Man