Yürüyen Ölüler Hikayesini Sevenler Buraya...


the walking dead
The Walking Dead

Dünyanın gelmiş geçmiş en pahalı dizisinin tanıtımını yapacağım sizlere ki hala bilmeyen, duymayan, görmeyen kimse kaldıysa :)

The Walking Dead ( Yürüyen Ölüler ), Esaretin Bedeli ( The Shawshank Redemption ) ve Yeşil yol ( Green Mile ) filmleri ile hafızalara kazınan Frank Darabont tarafından televizyon için geliştirilen Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın aynı adı taşıyan çizgi romanından uyarlanmıştır.

the walking dead
The Walking Dead

The Walking Dead'in ( Yürüyen Ölüler ) başrolünde, komadan uyandığında et yiyen ''aylaklar''ın ( dizide zombiler bu adla anılmakta ) dünyaya egemen olduğunu fark eden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca diğer birçok sağ kalan kişiyle karşılaşır.

Kıyamet Sonrası


The Walking Dead, zombi kıyametinin sonrasını anlatıyor. Artık dünya, insan eti ile beslenen zombilerin insafına kalmıştır. Tabii onların da birazcık da olsa insani duyguları kalmışsa :)

Sokakların ıssızlaştığı, her yeri cesetlerin kapladığı bir dünyada hayatta kalanların bir yandan zombilerle mücadele ederken, diğer yandan da kendi içlerindeki problemleri çözmelerini izleyeceğiz.

Prison Break dizisinden de tanıdığımız Lori Grimes ( Sarah Wayne Callies ), Daryl Dixon
( Norman Reedus ), Merle Dixon ( Michael Rooker ), Maggie Greene ( Lauren Cohan ),
Carl Grimes ( Chandler Riggs ), Carol Peletier ( Melissa McBride ), Sophia Peletier
( Madison Lintz ), Ed Peletier ( Adam Minarovich ), Glenn Rhee ( Steven Yeun ),
Hershel Greene ( Scott Wilson ), Beth Greene ( Emily Kinney ), Shane Walsh ( Jon Bernthal ), Theodore 'T-Dog' Douglas ( IronE Singleton ), Dale Horvath ( Jeffrey DeMunn ), Michonne ( Danai Gurira ), The Governor ( David Morrissey ), Amy ( Emma Bell ), Morgan Jones
( Lennie James ), Dr. Edwin Jenner ( Noah Emmerich ) diğer oyuncu kadrosunu oluşturmaktalar.

Dizinin zombi denilince ilk akla gelen makyaj ve özel efekt olayında aşmış olduğunu 
çok açıkça belirtebilirim. Gerilimi sadece kanla, zombiyle de arrtırmamışlar. 
Genel olarak atmosfer ve çekimler çok ama çok başarılı olmuş. Bear McCreary tarafından oluşturulan müziklerinde kıvamında olduğunu ve seyirciyi yeterince gerebildiğini söylemeliyim.

walking dead
Walking Dead

Uzun lafın kısası daha önce izlediğiniz bütün zombi dizilerini, filmlerini unutun :) çünkü The Walking Dead hepsinin üzerinde bir yapım. Yaşayan Ölüler ya da Yürüyen Ölüler dizisi ilginizi çekiyorsa 4 dakikalık tanıtım videosunu izlemek isteyenler buyurun;


Ayrıca, ''The Walking Dead 4. Sezon İle Geri Dönüyor'' Başlığı altında 4. Sezon öncesi yorumlara ve yeni The Walking Dead Wallpaper'larına göz atabilirsiniz...