Prison Break


prison break
Prison Break

Şimdi de biraz nostalji yapalım. Yayın hayatına 2005 yılında başlayan ve televizyon tarihinin en büyük firar serüveni olarak da adlandırabileceğimiz Prison Break dizisinin tanıtımını yapacağım sizlere...

prison break
Prison Break

Öncelikle şunu söylemeliyim bu tarz dizileri izlemeyen mi kaldı arkadaşım? Şeklinde düşünenleriniz olabilir burada amacım kesinlikle şudur; Evet izlemeyen kalmasın. Ölmeden önce izlenmesi gereken diziler, filmler hepsini burada paylaşacağım.

Prison Break, bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edince işleri kendi eline alır. Mükemmel kurgulanmış kaçış planıyla ağabeyini kurtarmak için bir banka soyar ve ağabeyinin bulunduğu hapishaneye gönderilir. Bu göstermelik banka soygununun ardından cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael Scofield, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesine gönderilir. Lincoln Burrows'a yüklenen suç, kendilerini temize çıkarabilecekleri bir suç değildir. Nitekim Lincoln Burrows, Başkan Yardımcısının kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılmıştır.

prison break
Prison Break

Michael Scofield ağabeyini kurtarmak için girdiği hapishaneden yedi kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayat geçirmek için revir doktoru The Walking Dead dizisinden de tanıdığımız Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u (Stacy Keach) kullanır. Bu sırada da Sara Tancredi'ye aşık olur.

prison break sarah wayne callies
Prison Break Sarah Wayne Callies

Michael Scofield planını uygulamaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar;
İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikçisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil Theodore Bagwell T-Bag (Robert Knapper) ve azılı gardiyan şefi Bred Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır!

prison break
Prison Break

Tüm bu planların koşuşturmacanın ve hapishanedeki insanların dışında devletin de işin içine karıştığını öğrendiklerinde kaçmaktan başka çareleri kalmaz.

Konu anlatımının dışında bırakmak istediğim çok güçlü karakterler daha var dizimizde. Fernando Sucre (Amaury Nolasco), ve Alexander Mahone (William Fitchner) gerçekten ikisi de çok iyi oyunculukları ile göze çarpan karakterler. Paul Kellerman (Paul Adelstein), Benjamin Miles 'C-Note' Franklin (Rockmond Dunbar), Veronica Donovan (Robin Tunney), Gretchen Morgan (Jodi Lyn O'Keefe), Grimm dizisinden de tanıdığımız Bill Kim (Reggie Lee), Governor Frank Tancredi (John Heard), Vice President Caroline Reynolds (Patricia Wettig), Nick Savrinn (Frank Grillo), FBI Agent Felicia Lang (Barbara Eve Harris), Don Self (Michael Rapaport), General Jonathan Krantz (Leon Russom), Lincoln 'LJ' Burrows, Jr. (Marshall Allman).

prison break cast
Prison Break Cast

Ayrı bir parantez de Charles Patoshik 'Haywire' (Silas Weir Mitchell) için açmak lazım. Grimm dizisinde de tanıdığımız bu adama hastayım. Prison Break dizisinde psikotik hapishane kaçağı rolünü oynuyor. Her rolü de aslanlar gibi oynuyor. Hiç mi hiç sırıtmıyor.

Son olarak James Whistler'in (Chris Vance) Panamalı kız arkadaşı Sofia Lugo (Danay Garcia) daha sonra Lincoln Burrows'un bir sahil kıyısında vurulduğu ve akabinde sevgilisi olarak göreceğimiz bir karakter olup, güzelliği ile başımı döndürmektedir ;)

prison break chris vance danay garcia
Prison Break Chris Vance-Danay Garcia

prison break danay garcia
Prison Break Danay Garcia

prison break danay garcia
Prison Break Danay Garcia

prison break danay garcia dominic purcell marshall allman
Prison Break Danay Garcia-Dominic Purcell-Marshall Allman

prison break danay garcia
Prison Break Danay Garcia

prison break sofia lugo
Prison Break Sofia Lugo

Aslında, Prison Break dizisindeki her bir karakterin dünya çapında ayrı ayrı fanları bulunduğunu söyleyebilirim. Bu da dizideki oyunculukların muhteşem performanslarının sonucunda oluşmuştur.

4. Sezon Final Bölümündeki şaşırtıcı sonu açıklamak için yapımcılar tarafından iki özel bölümlük dvd çıkartılmıştır; Prison Break: The Final Break ismiyle satışa sunulmuştur.

Dipnot
(Michael Scofield planlarının neredeyse hepsini şüphelenilmeyecek şekilde vücuduna yaptırmıştır.)

michael scofield tatoo
Michael Scofield Tatoo

prison break tatoo
Prison Break Tatoo

wentworth miller tatoo
Wentworth Miller Tatoo

prison break
Prison Break

prison break
Prison Break