Grimm


grimm
Grimm

Grimm hikayelerini duymayan, bilmeyen ve merak edenler buraya...

Halk hikayelerinden derledikleri masallarla ünlü olan Grimm Kardeşler'in karakterlerinden esinlenen dizi, fantastik, doğaüstü, gerilim türünde bir polisiye.

grimm
Grimm



Portland Polisi Nick Burkhardt (David Giuntoli) birçok olay yeri görmesine rağmen, görmeye başladığı tuhaf görüntülere hazırlıksız yakalanır; Sonradan bir Grimm olduğunu öğrenen Nick Burkhardt, görünüşte gayet normal olan insanların bir anda korkunç canavarlara dönüştüklerini görmektedir ve bu yaratıkların zararlı olanlarını avlamaya başlayacaktır. Hayattaki tek akrabasının ziyaretiyle gerçeği öğrenen Nick Burkhardt, doğaüstü yaratıkları görebilme yeteneğini ailesinden miras almıştır. Bir ''Grimm'' olarak, insanlarla mitolojik varlıklar arasındaki dengeyi korumakla görevlidir. Değişmiş ''Büyük Kötü bir Kurt'' en yakın dostu ve ortağı olur. Nick Burkhardt'ın bir polis olması bir zamanlar sadece masallarda olduğuna inandığı suçlularla sık sık karşılaşmasına neden olmaktadır.

grimm
Grimm

Grimm, izleyicilerine yine mi Vampir/Kurtadam? Sorusunun cevabını bambaşka ırkları sıralayarak veriyor. Dizi boyunca yer yer Alman kültürü ve Almanca'ya değiniliyor. Yaratık isimleri de Almanca.

Grimm'ler, Grimm Kardeşler'in soyundan gelen insanlarmış.

Başrol oyuncusu David Giuntoli'nin Tom Cruise'a olan benzerliğini söylemeden geçemeyeceğim. Sanki onun gençliğini izler gibi oluyorum sürekli :) Nick Burkhardt'in cinayet masasında beraber çalıştığı ortağı Hank Griffin rolünde (Russel Hornsby) oynuyor. Kahramanımızın birlikte yaşadığı sevgilisi rolünde ise Juliette Silverton (Bitsie Tulloch) oynuyor. Polis merkezinde, komiser yardımcısı olarak çalışıp Nick Burkhardt ve ortağı Hank Griffin'in baktığı davalarda genellikle cinayet mahalline bizimkilerden önce gelen kişi olarak da Sgt. Wu (Reggie Lee) karşımıza çıkmakta. Reggie Lee'yi Prison Break dan da hatırlıyoruz. Nick Burkhardt ve ortağı Hank Griffin'in müdürü rolünde ise Captain Sean Renard (Sasha Roiz) bulunmakta.

Rosalee Calvert (Bree Turner), Adalind Schade (Claire Coffee), Sgt. Franco (Robert Blanche), Dr. Harper (Sharon Sachs), Woman in Black (Mary Elizabeth Mastrantonio), Angelina Lasser (Jaime Ray Newman), Eric Renard (James Frain) diğer oyuncu kadrosunu oluşturmaktalar.

Veee sona sakladığım müthiş oyunculuğu ve farklı espri anlayışı (duruşu bile başlı başına komedi) ile bambaşka bir karakter olan Eddie Monroe (Silas Weir Mitchell) var. Yine Silas Weir Mitchell'i de Prison Break dan da hatırlıyoruz.

Ortağı Hank Griffin ve sevgilisi Juliette Silverton'a hiç bir şey açıklayamayan
Nick Burkhardt, çareyi ıslah olmuş bir Wesen (Almanca ''Yaratık'' anlamına geliyor) olan, kimseye zarar vermeden kendi halinde yaşayan Eddie Monroe'dan sık sık yardım almakta buluyor. Monroe bir Wieder Blutbad'dır.

Efektler ve makyajın The Walking Dead deki kadar başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Dizide, her bölümün başında Grimm Kardeşler masalından bir alıntıya yer veriliyor ve bölüm içinde ona bir gönderme yapılıyor. Hemen hemen her bölümde yeni bir yaratığı görüyoruz. Ya da bahsi geçip, özellikleri dile getiriliyor.

Dizinin başarılı bir Wikia sitesi var. Bu sitenin dışında, NBC'deki içi iyi doldurulmuş olan resmi web sitesinde, ''Esinlenilen ya da gönderme yapılan Grimm Hikayelerinin'' sözü geçen yaratıkların listesinin olduğu bir Grimm Kılavuzu Sayfası da var.

grimm guide
Grimm Guide

grimm essential guide
Grimm Essential Guide

Adamım Eddie Monroe'dan bir sözle yapacağım kapanışı. Bu cümleyi sarf ettiği vakit ortam öyle kasvetli öyle bir andı ki dili bilmediğimden adam günün anlam ve önemini belirten manyak bir söz söyledi galiba arkadaş! Demiştim ama devamında yerlere yatmıştım gülmekten :)

''Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei. (Her şeyin bir sonu vardır. Sadece sosisin iki sonu var.)''


Ayrıca, ''Grimm 3. Sezon İle Geri Dönüyor'' Başlığı altında 3. Sezon öncesi yorumlara ve yeni Grimm Wallpaper'larına göz atabilirsiniz...