Sevme Beni


love me not-sevme beni
Love Me Not-Sevme Beni

''Sevme beni'' diye bas bas bağıran bir film...

Love Me Not (Sevme Beni), Alexandros Avranas ve Kostas Peroulis'in senaristliğini birlikte yaptıkları ve yine Alexandros Avranas'ın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: The Woman (Kadın) rolüyle Eleni Roussinou, The Man (Adam) rolüyle Christos Loulis, Manos Vakousis, Célestine Aposporis, Nikos Hatzopoulos, Maria Skoula ve Reni Pittaki'nin yer aldığı 2017 Yunanistan yapımı dram, gerilim filmidir.

love me not
Love Me Not

Festival seyircilerinin Şiddet Güzeli'nden tanıdığı Alexandros Avranas bir kez daha maddi ve manevi çöküntü içindeki Yunan toplumuna odaklanıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen bir çift, taşıyıcı anne olması için genç bir göçmen kızla anlaşır. Çiftin villasına taşınıp onlarla yaşamaya başlayan kız bir yandan bu yeni hayata alışmaya bir yandan da çifti yakından tanımaya çalışır. İşler yolunda giderken bir kaza her şeyi altüst eder. Toplumsal dramdan gerilime oradan da korku filmine evrilerek türler arası bir gezinti yapan Sevme Beni gerçek olaylardan esinlenen rahatsız edici senaryosu ve acımasız toplumsal eleştirisiyle seyircileri ahlaki sınırlarını sorgulamaya zorluyor.

İstanbul Film Festivali kapsamında, Atlas sinemasında izlediğim, ''Mayınlı Bölge'' bölümünde yer alan, Love Me Not (Sevme Beni); Bu sözde ''Yunan Yeni Dalga Sineması'' dramasında, ilk bakışta zengin gibi görünen bir çift için taşıyıcı anne olmaya razı olan genç bir göçmenin hikayesini takip ediyoruz. Ediyoruz etmesine ama filmde yeni hiçbir şey yok. Kötü çekimlere bir o kadar da kötü oyunculuk performansları eklenince film izlenilirliğini kaybediyor. Oyuncular gerginliği bir nebze de olsa yükeltebilmek adına birbirlerinin gözlerinin derinliklerine bakıp duruyorlar. Sen ona bak, o sana baksın, sen şimdi buraya bak ha bir de şuraya bak hadi şimdi hepiniz birbirinize bakın ve uzun uzun bakın. Yönetmen ben değil miyim bakın diyorsam bakın işte ben ''kes'' diyene kadar bakışın. Sanırım Avranas'ın yeni bir hobi bulmasının zamanı gelmiş de geçiyor. Ananasa merak sarabilir; 3, 5 tane ananas alıp onları soyabilir, dilimleyebilir hatta ananas soyma makinesi bile alabilir ve tüm ananasları genişçe bir masanın üstüne yatırıp onların hepsine uzun uzun bakabilir mesela. Son kertede tatsız, tuzsuz ve en önemlisi de ruhsuz bir film.

Love Me Not (Sevme Beni) Official Trailer