Matar a Jesús


killing jesus-matar a jesus-katili oldurmek
Killing Jesus-Matar a Jesus-Katili Öldürmek

''Seninle tanıştığımdan beri hayatımı kurtaracağını biliyordum.''
Jesús ( Giovanny Rodríguez )

Killing Jesus / Matar a Jesús (Katili Öldürmek), Laura Mora Ortega ve Alonso Torres'in senaristliğini birlikte yaptıkları ve yine Laura Mora Ortega'nın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Paula Rivas rolüyle Natasha Jaramillo, Jesús rolüyle Giovanny Rodríguez, Jose Maria Rivas rolüyle Camilo Escobar, Alicia Rivas rolüyle Carmenza Cossio, Santiago Rivas rolüyle Juan Pablo Trujillo, Sancho rolüyle José David Medina, Gato rolüyle Juan Camilo Cárdenas ve Jhorvin Ospina'nın yer aldığı 2017 Kolombiya yapımı dram filmidir.

killing jesus-matar a jesus
Killing Jesus-Matar a Jesus

killing jesus-matar a jesus
Killing Jesus-Matar a Jesus

İlk gösterimini Toronto Film Festivali'nde yapan Katili Öldürmek, bir intikam hikayesi etrafından Kolombiya toplumsal yapısının uyuşturucu kartellerinin etkisinde nasıl çöküşe uğradığını anlatıyor. Film, bir insan hakları savunucusu olan akademisyen babası öldürülen Lita'yı izliyor. Üniversite öğrencisi olan Lita, emniyetin isteksizliğini görünce adaleti kendi ellerine almaya karar veriyor ve acımasız Medellin karteline rağmen babasının cinayetinin sorumlularını bulup intikam almaya karar veriyor. Yönetmen Laura Mora'nın kendi korkunç çocukluk anılarından yola çıkarak çektiği bu hareketli dramda, başta çete argosu ve kartel dinamikleri olmak üzere gerçekçiliği korumak için amatör oyuncular rol alıyor.

İstanbul Film Festivali kapsamında, Atlas sinemasında izlediğim, ''Genç Ustalar'' bölümünde yer alan, Killing Jesus / Matar a Jesús (Katili Öldürmek); 20 Ekim 2002 tarihinde Kolombiyalı sendikacıların dünyanın en cesur emek mücadelesini yürüttüğü ve ülkenin karmaşık durumlardan geçtiği zamanlarda suikaste uğrayan babasının intikamını almak isteyen bir genç kızın hikayesini oldukça tanıdık, bildik bir yoldan anlatıyor. ''Tecavüzcüsüne aşık olan kadın'' hikayelerinden tek farkı babasının katiline gönlünü kaptıran üniversite talebesi bir kız. Bunu da bize çok güzel bir şeymiş gibi ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Festival kataloğunda yer alan sinopsisinde yazıldığı gibi ne bir intikam söz konusu ne de acımasız Medellin karteli.. Hayır bu arkadaşlar acaba hiç hakiki bir 'kartel filmi' izlemişler mi bunu çok merak ediyorum. Bir de bu kostüm tasarımcısı ne iş tutar Allah aşkına başrole oturtulan kızcağız filme aynı kostümle başlayıp aynıyla da bitiriyor ve bu kızın babası akademisyen şaka mısınız kuzum siz? Hayatta en değerli olan şey zaman onu da bu tarz çapsız filmlerle harcamayın arkadaşlar.

Killing Jesus / Matar a Jesús (Katili Öldürmek) Official Trailer