A Beautiful Day


you were never really here-a beautiful day
You Were Never Really Here-A Beautiful Day

''Meksikalılar, Pasifik için ne derler bilir misin? Hafızası yoktur derler. Hayatımın geri kalanını orada geçirmek istiyorum işte.''

You Never Really Here / A Beautiful Day, ABD'li yazar Jonathan Ames'in aynı adlı kitabından beyazperdeye uyarlanan, Lynne Ramsay'in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda: Joe rolüyle Joaquin Phoenix, Young (Genç) Joe rolüyle Dante Pereira-Olson, Nina Votto rolüyle Ekaterina Samsonov, John McCleary rolüyle John Doman, Joe's Mother (Joe'nun Annesi) rolüyle Judith Roberts, Joe's Young Mother (Joe'nun Annesinin Gençliği) rolüyle Kate Easton, Senator (Senatör) Albert Votto rolüyle Alex Manette, Governor (Vali) Williams rolüyle Alessandro Nivola, Angel rolüyle Frank Pando, Moises rolüyle Vinicius Damasceno, Jonathan Wilde, Ronan Summers, Claire Hsu, Leigh Dunham, Jalina Mercado ve Sophie Piedras gibi oyuncuların yer aldığı 2017 Birleşik Krallı-Fransa-ABD ortak yapımı dram, gerilim, gizem filmidir.

you were never really here-a beautiful day
You Were Never Really Here-A Beautiful Day

you were never really here-a beautiful day
You Were Never Really Here-A Beautiful Day


Lynne Ramsey'nin We Need to Talk About Kevin'dan (Kevin Hakkında Konuşmalıyız) 6 yıl sonra çektiği ilk film olan You Were Never Really Here, küçük bir kızı seks tacirlerinin elinden kurtarmaya çalışırken her türlü şiddete başvurmaktan çekinmeyen bir tetikçiyi izliyor. Eleştirmenler kadar izleyicilerin de sözbirliğiyle beğenisini kazanan You Were Never Really Here, Cannes'da Lynne Ramsey'ye En İyi Senaryo ödülünü getirirken, unutulmaz bir anti-kahraman portresi çizen Joaquin Phoenix de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü hakkıyla aldı. Müziklerini Radiohead gitaristi Jonny Greenwood'un yaptığı, özellikle usta yönetmenliği, klasik anlatımı reddeden yaratıcı kurgusu ve karanlık atmosferiyle dikkat çeken film, Jonathan Ames'in öyküsünden beyazperdeye uyarlandı.

İstanbul Film Festivali kapsamında ''Vodafone Red Galaları'' kapsamında gösterilen, You Were Never Really Here / A Beautiful Day; şu anda ve burada ol(a)mayan, Körfez Savaşı gazisi ve eski bir FBI ajanının hikayesini anlatıyor.

you were never really here-a beautiful day
You Were Never Really Here-A Beautiful Day

Eski FBI ajanı Joe (Joaquin Phoenix) tanık olduğu yaşam hafızasını allak bullak etmiş bir kiralık katil olarak yaşamını idame ettirse de asla zalim, sert birisi değil, aksine yufka yürekli, hassas, şefkat arayışında, annesiyle naif bir yaşam süren, içe kapanık birisidir. Doğup büyüdüğü evde annesiyle birlikte ''Sapık'' filmini tekrar tekrar izlemek en büyük eğlencesidir. Günün birinde hırslı bir politikacının küçük kızı Nina Votto (Ekaterina Samsonov) kaçırılıp bir fuhuş batağına saplanınca kızı şebekenin elinden kurtarma işi Joe'ya verilir.

Küçük kızı o halde görmek Joe'nun kalbini dağlar ve bu artık sıradan bir kurtarma operasyonu olmaktan çıkarak bir varoluş mücadelesi haline gelir.

''Dostum... ne bok döndüğü hakkında hiçbir fikrim yok. Kiralık katilim sadece ben.''
Joe ( Joaquin Phoenix )

Küçük kızın çaresizliği, hoyrat ve acımasız bir dünyanın hemencecik incinen narin ruhları, hep sevilmeyi, hep şefkat görmeyi beklemiş olan paramparça ruhunun yansımasıdır.

''Güçsüzüm ben, acizim, aciz.''
Joe ( Joaquin Phoenix )

Yumuşacık kalbi daha fazla acıyı kaldıramayacaktır, bilmese de sezmektedir, artık böyle bir yaşamı kaldırmaya gücü yetmemektedir. Kendisi bir kurtarıcı değil, kurtarılmayı bekleyen narin bir ruhtur. Kalbinde biriken tüm gözyaşlarını akıtmaktır tek ihtiyacı şefkatin sımsıcak kollarında.

Hafızanın yittiği o Pasifik'e ulaşıp, kurtarıcısının kollarında huzur içinde uyuyabilecek midir sonsuza dek?

Nina Votto: Nereye gideceğiz?
Joe: Bilmiyorum. Nereye istersen gidebiliriz. Nereye gitmek istiyorsun?
Nina Votto: Ben de bilmiyorum.

You Were Never Really Here / A Beautiful Day Official Trailer


Benim adım Joe. Seni buradan götürmeye geldim. Benimle gel. Benimle istediğin yerde ol. Beni sıcak kollarınla uyandır. Sesini duyayım Sarıl bana. Yanından sakın ayırma.

Yazar Hakkında: "MelisaFilm merkezi olmayan, yeni fikirlere yelken açan, alternatif üretim fikirleri geliştiren bağımsız bir yapıdır."

MelisaFilm'i Twitter'dan takip etmek isterseniz: @MelisaFilm