Oscar'a Dair Her Şey


the oscars
THE OSCARS

Oscar Favorite, ''Oscar'a Dair Her Şey'' sloganıyla çıkmıştı yola. 21 Şubat 2013 tarihinde Oscar Ödülleri adlı başlık altında 85. Oscar Ödülleri hakkında bilgiler vererek merhaba demişti sizlere...

Çok sevdiği Love Me If You Dare / Jeux D'enfants (Cesaretin Var Mı Aşka?) filminin ''Cap ou pas cap?'' (Var mısın yok musun?) repliğini taşımıştı The Oscar Favorite başlığının hemen altında.

İlk yorumunu 23 Şubat 2013 tarihinde ''Hayırlı olsun kardeşim. Çok güzel olmuş tebrikler.'' diyen Erman GÜNEY'den almıştı. Sonra Vanessa Billie-Jill-Jean girmişti hayatına La Cucaracha adlı yayınına ''Very nice post... I like your blog. Lovely greets Nessa'' demişti. The Yankee Doodle Mouse adlı yayınına Christel Kuik ''cute post!'' diye yazmıştı. V for Vendetta Replikleri adlı yayınına Hilal Mutlu ''Bu filmi 3 defa izledim ve önüme koysalar yine izlerim :) Emeğinize sağlık, teşekkürler :)'' diyerek gülücükleriyle renk katmıştı. 9 Kasım 2013'te adeta bir peri edasıyla gelen bahceperim Heureux Anniversaire adlı yayınına ''Trafikten sağ çıkmayı başarabilen eş; evde meraktan kendi kendini yiyen kadını sakinleştirebilirse, evet!'' diyerek katılmıştı Oscar'ın büyülü dünyasına :) ve daha sonra Hakan Yüksel gelmişti What Remains adlı yayına ''Klas, bir dizi olmuş, her kesimden insanlar, bu diziden farklı bir tat alabilir, ya da gerçeklerle karşılaşınca, sıkıntı duyabilir..'' diyerek son sözü söylemişti :)

Ve tarih 10 Ekim 2013'ü gösterdiğinde Oscar Favorite, +Hurriyet.com.tr Hürriyet dünyasına adım atmıştı. Öncelikle hürlist'te peşinden de bumerang'a ve YAZAR KAFE'ye kayıt olduktan sonra, Hürriyet 3. Bumerang Ödülleri Başlıyor! adlı yayını ile bu yarışmaya ''En Tarz Blog'' kategorisinden aday olduğunu duyurmuştu. 12 Kasım 2013'te toplam 6 kategoride 1500'ün üzerinde blog/sitenin başvurduğu ve 45.000 SMS oyunun kullanıldığı; Blog Oscarlarının sahiplerini bulacağı bu yarışmada Oscar Favorite, Hürriyet 3. Bumerang Ödülleri'nde Finalde! adlı yayını ile ilk 10 içerisinde olduğunu, artık her şeyin jüri üyelerinin seçimine kaldığını ve destekleyen herkese çok teşekkür ettiğini duyurmuştu. Ve bir Brunch sırasında cep telefonundan sonuçları öğrendiğinde yani jüri üyelerinin seçimiyle ilk 3'e kaldığını öğrendiğinde kardeşleri Golden Globe ve BAFTA ile vur patlasın çal oynasın bir gün geçirmişlerdi :)

30 Kasım 2013 tarihinde Great adlı yayına WebSeyyahi ''Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler...'' diyerek motive etmişti.

Oscar Favorite artık Red Carpet'i bekliyordu 5 Aralık 2013 gelsin ve siz beni o zaman görün diyordu. Kırmızı Halı'da en az Brad Pitt, Christian Bale, Leonardo DiCaprio ya da Matthew McConaughey kadar afilli olacağının garantisini de tabii ki Akademi'nin 5830 üyesinin arkasında olduğunu bildiği için gönül rahatlığıyla verebiliyordu.

Sonunda beklenen gün gelmiş çatmış Blog Oscarları Ödül Töreni'ne katılmış, yaşadıklarının hepsini 6 Aralık 2013'te 3. Hürriyet Bumerang Ödülleri Sahiplerini Buldu adlı yayını ile takipçileriyle paylaşmıştı. Ve Kule Canbazı, Yaşlı Çocuk, Ruhsuz Atmaca, Gökhan Demir, ozgehan omag, Galena Erdo yorumlarıyla tebriklerini iletmişlerdi. Bahçe Perim zaten her zaman yanındaydı ve ne tebriğini esirgemiş ne de yorumlarını eksik etmemişti ;)

hurriyet 3 bumerang odulleri oscar favorite
Hürriyet 3. Bumerang Ödülleri Oscar Favorite

12 Aralık 2013 tarihinde ''Ben Sustum Onlar Konuştu'' diyen sevgili Sui, Oscar tarihinde görülmemiş bir rekora imza atarak aynı gün içerisinde sırasıyla Fight Club Soundtracks, Schindler's List Soundtracks, The Shawshank Redemption Sountracks ve Once Soundtracks yayınlarına yapmış olduğu 4 yorumla neredeyse Big Five yani Büyük Beş'li olarak bilinen Major Akademi Ödülleri'ne ramak kalmış bir şekilde girmişti hayatına :) özellikle bir yorumunda ''Siyah ve sarının tema renklerinde kullanılması, ele alınan konu açısından çağrışım yarattığı için çok hoşuma gitti. Ortada büyük bir emek var şüphesiz dizi ve filmler ile ilgili detaylı yorumlarını görüyorum...'' yazmış ve Oscar Favorite'in yine kardeşleriyle büyük bir sevinçle kutlama yapmasına sebep olmuştu :)))

oscar favorite mutlu yillar
Mutlu Yıllar

Yeni yıla kendince süslenerek giren Oscar Favorite, uğursuz rakamlar arasında gösterilen 13 rakamının uğursuzluğunu kırmak adına 13 Ocak 2014 tarihinde biraz da Sui'nin destekleriyle Bizim Bloglar Mahallesi'ne (BBM) giriş için ikamet kaydını doldurmuş beklerken, mail adresine gelen bildirimde kendisine bizim mahalle muhtarı ''Selamlar hoş geldiniz.'' diyordu. Oscar Favorite, bu sıcak karşılamanın ardından mahalle sakinleri arasından hem tanıdık yüzler arıyor hem de mahallenin California eyaletinde bulunan Los Angeles kentinin bir bölgesi olan Hollywood'dan kendisine bir hane bakınıyordu. Ve sonunda eskiden adı Kodak Theatre (Kodak Tiyatrosu) olan bir yeri satın alıp adını Dolby Theatre (Dolby Tiyatrosu) diye değiştirerek buradaki hanesini belirlemiş oldu. Bu arada tüm bu yaşadıklarından bir gün önce yani 12 Ocak 2014 tarihinde Esra Nazenin Özdemir 12 Years a Slave adlı yayına ''Vayy. Gerçek bir hikaye demek. Vizyona girdi mi girecek mi? Konusu çok iyi. Kaçırmamak lazım.'' demiş ve gitmişti. Gidiş o gidiş yani :)

Gün geçmiyor ki tek gecelik birliktelikler Oscar Favorite'in peşini bırakmıyordu :)

17 Ocak 2014 tarihinde The Wolf of Wall Street adlı yayına Cevat Akyıldız gelmiş ve ''Hırslarımızın sonuçları bazen ağır olabilir.'' demiş ve gitmişti. Burada Oscar Favorite'in kafasındaki tek soru şuydu: Giden midir terk eden, yoksa kalan mı?

22 Ocak 2014 tarihinde İkinci Adam Yayınları'ndan, bloguyla aynı adı taşıyan Sade Ve Derin kitabının da yazarı; ''Yırtılırcasına gerçek olalım. Güneşi görelim, katılırcasına gülelim. Yağmurda ıslanalım, otları koklayalım. Karşıdaki kişinin sözlerini güzel yanıtlar vermek için, kendimizi anlatmak için dinlemeyelim, anlamak için dinleyelim, anlamadan sevilmiyor.'' diyen deeptone, The Great Gatsby adlı yayına ''Henüz izlemedim bunu ama izlicem. Filmin romanını okudum ama. :)'' diye bir yorum bıraktığında Oscar Favorite'in kafasının karışıklığı kat be kat artmıştı. Artık sadece gideni kalanı değil de deep'in yorumundaki derinliği de düşünüyordu :) Deeptone kendisi için bir sınav mı olacaktı? Acaba eskiden bir yorum bırakmıştı da Oscar Favorite onu atlamış mıydı? Yoksa daha önce tanışmışlar mıydı? Blog dışında bir tanışıklıkları olabilir miydi vs. bütün bunları kafasında düşünüp dururken çok değil tam 5 gün sonra 27 Ocak 2014'te deep bütün samimiyetiyle geri döndü :) En Çok İzlenen En İyi Aktris Oscar Ödülü Konuşmaları adlı yayına ''Ya ne güzel bişi ya bu yaptığın. Başvuru kaynağı oldun he. :)'' diyerek ve Dallas Buyers Club, En Çok İzlenen En İyi Aktör Oscar Ödülü Konuşmaları, yayınlarına aynı gün içerisinde yaptığı toplamda 6 yorumla bambaşka bir rekora imza atarak Akademi'ye 86. Oscar Ödülleri öncesinde adeta 'bende buradayım' diyerek göz kırpıyordu :)

Yine bir ay sonu daha gelmişti 31 Ocak 2014 tarihinde James Bond adlı yayına E. diye bir arkadaş geldi peki ama ''My name is Bond... James Bond'' diyen ve '007 James Bond' olarak bilinen bu karakterin yazısına ''E.'' nin ''Yazının sonu gelmedi resmen :) hepsi çok güzel ki bi ara çok fena özenmiştim bu adama çocuklu tabii :)'' diye bıraktığı yorum sonrası garipsemez mi insan? Oscar Favorite, biraz da çekinmiş olsa ki daha öncede bahsetmiştim 5830 Akademi üyesini de arkasına alarak hemen iade-i ziyarete gitmişti. ''Ucuz Roman'' yazan tabelasının altına bir de dip not iliştirmişti Mysterious E. ''Hep söylerim, bir isim bana fazla bile. e işte. ee?'' Ve Oscar Favorite kelimelerle bir derdi olan bu kişinin yanından uzaklaşırken şunu da düşünmeden edemiyordu: Acaba bir gün geri gelecek mi? Yine yazacak mı? Bu gizem bir son bulacak mı?

Deep'in farklı bir alanda kırdığı rekor sevgili Suiciğimi pek bir rahatsız etmiş olacak ki :) 1 Şubat 2014'te Blue Jasmine ve Lie to Me yayınlarına aynı gün içerisinde yapmış olduğu toplam 6 yorumla bu alanda rekoru egale ederek yaklaşan 86. Oscar Ödülleri öncesinde yarışın ne denli kızıştığını da gözler önüne sermişti. Ama buradaki incelik Oscar Favorite'in gözünden kaçmamıştı.. Neden bir yorum daha yapmadı? Bu kadar yaklaşmışken neden bu rekoru paylaşmayı seçti işte 'Hayat paylaştıkça güzel' sloganının kanlı, canlı örneğiydi bu. Bir insan bu kadar mı nazik olabilirdi? Ya da bunlar sadece Oscar Favorite'in bir kurmacasıydı. Belki de kendi yaptığı şaşkınlıklara herkesten çok gülen biriydi Sui...

Peki ya ''Yazdıklarım ve Yazacaklarım Atmacanın Bakışlarında Gizli...'' diyen Ruhsuz Atmaca'nın 8 Şubat 2014'te Prisoners adlı yayında Oscar Favorite'in 'Sakal bıraktığım zaman çoğu kimse bana Wolverine diye seslenir' sözüne ''Volverine benzemek onurdur :)))'' diyerek onun aslında sadece bir heykel olmadığının istediği zaman Wolverine'e de dönüşebileceğinin yadsınamaz gerçekliğini gözler önüne serdiğini biliyor muydunuz?

Oscar Favorite doğum günü kutlamalarına hazırlanırken 20 Şubat 2014'te Belgin Güven Takunyacioglu Kitap Hırsızı adlı yayına ''Seyrettiğim en güzel filmdi uzun zamandır. Daha çok yazı çıkar bu filmden :)'' yorumunu bırakırken Oscar Favorite arkadaşlıklarına bir yenisini daha ekliyordu. Üstelik bugün onun için sürprizlerle doluydu. Önce ''Bazıları sanat yapar, bazıları günlük tutar. Ben sadece yazıyorum...'' diyen Pink timber aynı yayına ''Çok merak ettim izlemek için sabırsızlandım.'' diye bir yorum bırakarak daha sonra da Aşkın Bedenlenmiş Halleri'ni gözler önüne seren pehito aynı yayına ''İzlemedim ama o raflardaki kitapları görmek bile 'izlenesi' dedirtiyor'' ve Nebraska adlı yayına da ''Süper olmuş tanıtımın. Ve film düşündüğümde çalacağım ilk kapı seninki, haberin olsun. :)'' diyerek yepyeni arkadaşlıkların habercisi oluyorlardı.

Oscar Favorite İçin En Çok Yorum Yapan Blogger Arkadaşlar


deep
peri
sui
ruhsuz atmaca

Oscar Favorite İçin Sene Boyunca Yorum Yapılan Yazılar


How to Sleep
The Man Who Planted Trees
Prison Break
The Moon and the Son: An Imagined Conversation
My Left Foot
As Good As It Gets
Milow You Don't Know
Scent of a Woman
El Secreto de Sus Ojos
Black Mirror
Philadelphia
Fifteen Million Merits
En İyi Kısa Animasyon Filmi
Rectify
Skhizein
Flower and Trees
The Dot and the Line
Bob's Birthday
Winnie the Pooh and the Blustery Day
Google Analytics
Django Unchained Soundtracks
Oktapodi
Gravity
Forrest Gump Soundtracks
I Won't Play
God of Love
Oscar Ödülü Hak Edip Kazanamayan Filmler
Oscar Ödüllerinin Unutulmaz Anları
Jackass Presents: Bad Grandpa
En İyi Film
The Lone Ranger
Komik Videolar
Paperman
2014 BAFTA Adayları
The Book Thief
BAFTA Ödülleri Kazananlar
2014 Oscar En İyi Film Adayları Lego Posterleri

Veee The Oscar Favorite 1 yaşında! Happy Birthday Oscar Favorite mi dersiniz? Mutlu Yıllar Oscar Favorite mi dersiniz? Bunca yazı ne diye arkadaşım ne gerek vardı mı dersiniz? Ne dersiniz bilmem ama 1 sene boyunca yapılmış olan toplam 184 adet yorumun her biri için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bu süre zarfı içerisinde bilmeden ya da istemeden üzdüğüm, kırdığım biri ya da birileri olduysa da özür dilerim. Çok sevdiğim biri hareketli diğeri slow iki şarkıyla bu seneye veda etmek istiyorum. Umarım beğenirsiniz ;)

Hugh Grant - Meaningless Kiss (Music and Lyrics - Söz ve Müzik)


Marketa Irglova - Crossroads


2014 little chocolate oscar lollipops
Little chocolate Oscar lollipops.

2014 the top of the chocolate cake features a red carpet naturally
The top of the chocolate cake features a red carpet, naturally.

2014 oscar above the stars will be... stars
Above the stars will be... stars?